Pizza - Skanus ir traškus mielinis picos pagrindas
Kategorija: Makaronai, pica
Ingredientai
- miltai: 500 gramų
- šlapios mielės: 21 gramų (arba 7 gramai sausų)
- alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
- rudas cukrus: 0,5 valgomojo šaukšto
- šiltas vanduo: 320 mililitrų
- jūros druska: 0,5 valgomojo šaukšto
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių ant švaraus paviršiaus (stalviršio) persijojame miltus ir įberiame druską. Viduryje padarome duobutę, į kurią supilame alyvuogių aliejų, cukrų, mieles ir šlakelį vandens, išmaišome ir paliekame maždaug 5 minutėms, kad mielės šiek tiek pakiltų.
2. Tuomet palaipsniui pildamos vandenį sumaišome tešlą. Pirmiau tešlą maišome šakute, miltus imdamos nuo šonų į viduriuką, o kai tešla gaunasi minkomos konsistencijos - išminkome rankomis, maždaug 5 minutes, kol tešla taps elastinga bei nelimpanti prie rankų.
3. Tešlą sudedame į indą, užklojame švariu rankšluostėliu ir padedame šiltai, kad pakiltų daugiau nei dvigubai, tai užtrunka maždaug 60 minučių.
4. Per tą laiką, galima pasiruošti naminį pomidorų padažą ir likusius reikalingus ingredientus picai.
5. Iškilusią tešlą padaliname į dvi dalis, iškočiojame/suformuojame rankomis picos padą, palikdamos nedidelį kraštelį, kad padažas bei sūris neištekėtų.
6. Picos padą dedame ant aliejumi išklotos kepimo skardos arba ližės. Galite skardos paviršių pabarstyti miltais.
7. O tuomet įjungiame savo fantaziją ir sukurpiame pačią pačiausia picą! ;)