Pica su rūkyta lašiša ir pomidorais
Kategorija: Makaronai, pica
28 cm. picai
Padui:
120 ml. vandens
5 gr. sausų mielių
1 v.š. cukraus
0,5 a.š. druskos
itališkų žolelių
2-2,5 stiklinės miltų
2 v.š. aliejaus
Pomidorų aptepui (padui):
2-3 pomidorai
3 skiltelės česnako
1 nedidelis svogūnas
druskos
pipirų
itališkų žolelių
Ingredientai picai:
150 gr. rūkytos lašišos (geriausiai tinka jau pjaustyta gabaliukais, skirta salotoms)
1 marinuotas agurkas
70-100 gr. fermentinio sūrio (kiekį galite naudoti pagal savo skonį)
Pado gaminimas. Vandenį truputį pašildome, suberiame cukrų, druską, mieles, išmaišome ir paliekame, kad mielės suputotų. Tuomet beriame žoleles, po truputį beriame miltus ir maišome, kol galėsime minkyti. Į minkomą tešlą supilame aliejų, gerai išminkome ir paliekame pakilti šiltoje vietoje, kol ruošime aptepą.
Pomidorų aptepas. Pasiruošiame pomidorų aptepą padui. Pomidorus nuplikome karštu vandeniu, nulupame odeles, supjaustome gabaliukais, sutriname (aš trinu bulvių grūstuve). Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustome. Keptuvėje su trupučiu aliejaus apkepiname svogūną, dedame pomidorus ir maišydami kepame, kol išgaruos dalis skysčio ir pomidorų masė ims tirštėti. Sudedame česnakus, beriame druskos, pipirų, prieskonių ir dar kelias minutes pakepiname. Nukeliame nuo ugnies.
Surinkimas. Iškočiojame tešlą. Aptepame pomidorų tyre. Barstome dalį fermentinio sūrio, dedame lašišą ir smulkiai supjaustytą marinuotą agurką, užbarstome likusį sūrį. Kepame apie 20-30 min. 200°C orkaitėje (laiką žiūrėkite pagal savo orkaitę). Skanaus!
P.S. Labai skani, "neperkrauta" produktais pica. Labai mėgstu svogūnus, tai kitą kartą dar dėčiau pusžiedžiais pjaustytų svogūnų.
Padui:
120 ml. vandens
5 gr. sausų mielių
1 v.š. cukraus
0,5 a.š. druskos
itališkų žolelių
2-2,5 stiklinės miltų
2 v.š. aliejaus
Pomidorų aptepui (padui):
2-3 pomidorai
3 skiltelės česnako
1 nedidelis svogūnas
druskos
pipirų
itališkų žolelių
Ingredientai picai:
150 gr. rūkytos lašišos (geriausiai tinka jau pjaustyta gabaliukais, skirta salotoms)
1 marinuotas agurkas
70-100 gr. fermentinio sūrio (kiekį galite naudoti pagal savo skonį)
Pado gaminimas. Vandenį truputį pašildome, suberiame cukrų, druską, mieles, išmaišome ir paliekame, kad mielės suputotų. Tuomet beriame žoleles, po truputį beriame miltus ir maišome, kol galėsime minkyti. Į minkomą tešlą supilame aliejų, gerai išminkome ir paliekame pakilti šiltoje vietoje, kol ruošime aptepą.
Pomidorų aptepas. Pasiruošiame pomidorų aptepą padui. Pomidorus nuplikome karštu vandeniu, nulupame odeles, supjaustome gabaliukais, sutriname (aš trinu bulvių grūstuve). Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustome. Keptuvėje su trupučiu aliejaus apkepiname svogūną, dedame pomidorus ir maišydami kepame, kol išgaruos dalis skysčio ir pomidorų masė ims tirštėti. Sudedame česnakus, beriame druskos, pipirų, prieskonių ir dar kelias minutes pakepiname. Nukeliame nuo ugnies.
Surinkimas. Iškočiojame tešlą. Aptepame pomidorų tyre. Barstome dalį fermentinio sūrio, dedame lašišą ir smulkiai supjaustytą marinuotą agurką, užbarstome likusį sūrį. Kepame apie 20-30 min. 200°C orkaitėje (laiką žiūrėkite pagal savo orkaitę). Skanaus!
P.S. Labai skani, "neperkrauta" produktais pica. Labai mėgstu svogūnus, tai kitą kartą dar dėčiau pusžiedžiais pjaustytų svogūnų.
Pica su faršu
Pica su tunu
Bemielės tešlos pica
Pica su mocarela ir pomidorais
Trumpa picos istorija
Gardžiosios mielinės spurgos
MAKARONAI SU RŪKYTA LAŠIŠA IR BROKOLIAIS
Bandelės su lašinukais
Sveikuoliška pica vegetarams ir ne tik
Mielinės spurgos su džemu
Lašišos iešmeliai
PICOS PADAS PAGAL VIRTUVĖS MITŲ GRIOVĖJUS
Rytietiška kiaušinienė su pomidorais - Shakshuka
Savo sultyse marinuoti pomidorai be acto
Savo sultyse marinuoti pomidorai be acto
Gardi mišrainė su rūkyta lašiša
Įdaryti kiaušiniai "Kruvinoji Merė" su rūkyta lašiša
Duonelė su karamelizuotais svogūnais, pomidorais ir rozmarinais
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Rūkytos lašišos ir krapų apkepas
LAŠIŠOS IR BROKOLIŲ APKEPAS SU BULVĖMIS
Lengvas pomidorų padažas picai
Lašiša tešloje su špinatais ir kreminiu sūriu
Naminė pica su dešrelėmis ir daržovėmis