Vegetariška pica su keptom daržovėm

Vienareikšmiškai pati skaniausia pica kokią tik teko valgyti, nurungė net mano mylimiausią 4 sūrių picą. Vyras, kuris yra visiškai mėsaėdis valgė vegetarišką picą net ausys linksėjo ir gyrė kokia ji puiki! Buvau tokia užsisvajojusi, kad pamiršau sudėti pomidoriukus, bet jų perdaug ir nepasigedau, nes buvo nemažai kitų skanių daržovių...
1. Iš pradžių ant švaraus paviršiaus (stalviršio) persijojame miltus, įberiame druską.
2. Viduryje padarome duobutę, į kurią supilame alyvuogių aliejų, cukrų, mieles bei šlakelį vandens, išmaišome ir paliekame 5 minutėms, kad mielės šiek tiek pakiltų.
3. Palaipsniui pilant vandenį sumaišome tešlą. Pradžioje tešlą maišome šakute, miltus imant nuo šonų į viduriuką, o kai tešla gaunasi minkomos konsistencijos išminkome rankomis, maždaug 5 minutes, kol tešla taps elastinga ir nelimpanti prie rankų.
4. Tešlą sudedame į indą, užklojame švariu rankšluostėliu ir padedame šiltai, kad pakiltų daugiau nei dvigubai, trunka maždaug 1 valandą.
5. Daržoves nuplauname, nusausiname su susmulkiname – papriką supjaustome kubeliais, o cukiniją – griežinėliais. Jei dedame svogūną, jį supjaustome pusžiedžiais.
6. Grill keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų, sudedame pjaustytas daržoves (išskyrus svogūną) ir kepame ant vidutinės ugnies maždaug 20 minučių, kol daržovės suminkštės.
7. Po 10 minučių cukinijas išimame, nes jos iškepa greičiau, o į jų vietą sudedame svogūną. Jeigu nemėgstate stipriai apkepintų paprikų (nors jos labai skanų akcentą priduoda picai) – daržoves kepkite ant silpnos ugnies kol suminkštės.
8. Daržoves pabarstykite druska bei pipirais.
9. Picos padą plonai iškočiojame arba suformuojame rankomis palikdami nedidelį kraštelį, kad padažas ir sūris neištekėtų.
10. Ant jo dedame 4-5 valgomuosius šaukštus naminio pomidorų padažo sumaišyto su “Brucheta” prieskonių mišiniu, į kurio sudėtį įeina bazilikai, raudonėliai ir kiti prieskoniai, jeigu tokių prieskonių mišinio neturite, galite pagardinti džiovintais raudonėliais. Padažą paskirstome po paviršių palikdami kraštelius.
11. Ant viršaus sudedame plėšyto mozzarella sūrio, į tarpelius sudedame kepintas daržoves, bei dedame picą kepti į įkaitintą iki 220 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 15 minučių, kol sūris išsilydys bei paviršius gražiai apskrus. Skanaus!
Ingredientai
- Picos padui:
- miltai: 250 gramų
- mielės: 10,5 gramų (3,5 gramų sausų)
- alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
- rudas cukrus: žiupsnelio
- šiltas vanduo: 160 mililitrų
- jūros druska: žiupsnelio
- Grilintom daržovėm:
- raudonos paprikos: 0,5 didelės (arba spalvotų paprikų)
- cukinija: 1 nedidelės
- raudoni svogūnai: 1 (nebūtinai)
- alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
- Taip pat reiks:
- mozzarella sūris: 1 rutuliuko
- naminis pomidorų padažas: 0,5 dalies
- šviežiai malti juodieji pipirai
- “Brucheta” prieskonių mišinys: 1 arbatinio šaukštelio
- pomidoriukai (kokteiliniai): 5 nedidelių (nebūtinai)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių ant švaraus paviršiaus (stalviršio) persijojame miltus, įberiame druską.
2. Viduryje padarome duobutę, į kurią supilame alyvuogių aliejų, cukrų, mieles bei šlakelį vandens, išmaišome ir paliekame 5 minutėms, kad mielės šiek tiek pakiltų.
3. Palaipsniui pilant vandenį sumaišome tešlą. Pradžioje tešlą maišome šakute, miltus imant nuo šonų į viduriuką, o kai tešla gaunasi minkomos konsistencijos išminkome rankomis, maždaug 5 minutes, kol tešla taps elastinga ir nelimpanti prie rankų.
4. Tešlą sudedame į indą, užklojame švariu rankšluostėliu ir padedame šiltai, kad pakiltų daugiau nei dvigubai, trunka maždaug 1 valandą.
5. Daržoves nuplauname, nusausiname su susmulkiname – papriką supjaustome kubeliais, o cukiniją – griežinėliais. Jei dedame svogūną, jį supjaustome pusžiedžiais.
6. Grill keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų, sudedame pjaustytas daržoves (išskyrus svogūną) ir kepame ant vidutinės ugnies maždaug 20 minučių, kol daržovės suminkštės.
7. Po 10 minučių cukinijas išimame, nes jos iškepa greičiau, o į jų vietą sudedame svogūną. Jeigu nemėgstate stipriai apkepintų paprikų (nors jos labai skanų akcentą priduoda picai) – daržoves kepkite ant silpnos ugnies kol suminkštės.
8. Daržoves pabarstykite druska bei pipirais.
9. Picos padą plonai iškočiojame arba suformuojame rankomis palikdami nedidelį kraštelį, kad padažas ir sūris neištekėtų.
10. Ant jo dedame 4-5 valgomuosius šaukštus naminio pomidorų padažo sumaišyto su “Brucheta” prieskonių mišiniu, į kurio sudėtį įeina bazilikai, raudonėliai ir kiti prieskoniai, jeigu tokių prieskonių mišinio neturite, galite pagardinti džiovintais raudonėliais. Padažą paskirstome po paviršių palikdami kraštelius.
11. Ant viršaus sudedame plėšyto mozzarella sūrio, į tarpelius sudedame kepintas daržoves, bei dedame picą kepti į įkaitintą iki 220 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 15 minučių, kol sūris išsilydys bei paviršius gražiai apskrus. Skanaus!
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
Šaltinis:
Raktažodžiai:
miltai mieles aliejus pica cukrus vanduo druska paprikos cukinijos svogunai suris pipirai pomidorai
O čia labai skanu! :)

Lengvai pagaminama pica

Pica su nduja - kažkas naujo ir neragauto

Netradicinė pica

Soti bulvių pica su dešrelėmis

Traški taco pica su tortilijų pagrindu ir jautiena

Labai skani F1 bulvinė pica su kiaulienos faršu ir sūriu

Tikra tradicinė itališka pica su kaparėliais ir mocarelos sūriu

Focaccia Pizza receptas - plokščia itališka duona/pica (garnyras ar alternatyva picos padui)

Varškės pica su faršu

Naminė pica keptuvėje

Klasikinė pica su kumpiu ir sūriu

Havajų pica su ananasais, kumpiu ir sūriu

Kiaušinių pagrindo keto pica su sūriu ir saliamiu

Trolių pica su dešrelėmis arba mielinė pica kitaip

Makaronų pica

Sicilijos pica

Čili pica arba aštri pica su malta mėsa

Pica kepta kepsninėje

Perlenkta pica

Bemielės tešlos pica

Trumpa picos istorija

Sūrio mėgėjų pica

Sveikuoliška pica vegetarams ir ne tik

VIŠTIENOS IR DARŽOVIŲ PICA