Pica su tunu
Kategorija: Makaronai, pica
Pagrindui:
150 ml. vandens
2 a.š. cukraus
0,5 a.š. druskos
1 a.š. sausų mielių
1 a.š. džiovinto raudonėlio
apie 2-2,5 stiklinės miltų
1 v.š. alyvuogių aliejaus
Įdarui:
skardinė tuno (aš naudojau tuną aliejuje)
1 svogūnas
4 v.š. konservuotų žaliųjų žirnelių
1 didelis pomidoras
pomidorų padažo (aš naudojau savo Pomidorų padažą žiemai)
100 gr. fermentinio sūrio
1 v.š. alyvuogių aliejaus
Pagrindas. Vandenį truputį pašildome, suberiame mieles, cukrų, druską, išmaišome ir paliekame, kol mielės suputos. Tuomet suberiame raudonėlį. Beriame po stiklinę miltų ir maišome, kol galėsime minkyti. Užminkome tešlą (miltų beriame tiek, kad neliptų prie rankų, bet nepadauginame). Galiausiai supilame aliejų ir dar kartą perminkome. Paliekame šiltoje vietoje pastovėti apie 20-30 min.
Pica. Iškočiojame 28 cm. skersmens pagrindą, patepame alyvuogių aliejumi, pomidorų padažu. Pabarstome 1/3 tarkuoto sūrio. Išdėliojame tuną, plonais pusžiedžiais pjaustytus svogūnus, pjaustytas pomidorų riekeles, užberiame žirnelių. Ant viršaus barstome likusį sūrį. Kepame 200 °C apie 20-30 min., kol pagrindo kraštai gražiai apskrunda. Skanaus!
P.S. Kepdama kitą kartą dar įdėčiau česnako. Bet čia jau skonio reikalas - jei mėgstate aštriau, tai galite paskaninti juo picą :)
You might also like:
150 ml. vandens
2 a.š. cukraus
0,5 a.š. druskos
1 a.š. sausų mielių
1 a.š. džiovinto raudonėlio
apie 2-2,5 stiklinės miltų
1 v.š. alyvuogių aliejaus
Įdarui:
skardinė tuno (aš naudojau tuną aliejuje)
1 svogūnas
4 v.š. konservuotų žaliųjų žirnelių
1 didelis pomidoras
pomidorų padažo (aš naudojau savo Pomidorų padažą žiemai)
100 gr. fermentinio sūrio
1 v.š. alyvuogių aliejaus
Pagrindas. Vandenį truputį pašildome, suberiame mieles, cukrų, druską, išmaišome ir paliekame, kol mielės suputos. Tuomet suberiame raudonėlį. Beriame po stiklinę miltų ir maišome, kol galėsime minkyti. Užminkome tešlą (miltų beriame tiek, kad neliptų prie rankų, bet nepadauginame). Galiausiai supilame aliejų ir dar kartą perminkome. Paliekame šiltoje vietoje pastovėti apie 20-30 min.
Pica. Iškočiojame 28 cm. skersmens pagrindą, patepame alyvuogių aliejumi, pomidorų padažu. Pabarstome 1/3 tarkuoto sūrio. Išdėliojame tuną, plonais pusžiedžiais pjaustytus svogūnus, pjaustytas pomidorų riekeles, užberiame žirnelių. Ant viršaus barstome likusį sūrį. Kepame 200 °C apie 20-30 min., kol pagrindo kraštai gražiai apskrunda. Skanaus!
P.S. Kepdama kitą kartą dar įdėčiau česnako. Bet čia jau skonio reikalas - jei mėgstate aštriau, tai galite paskaninti juo picą :)
You might also like:
Pica su faršu
Pica su mocarela ir pomidorais
Pica su rūkyta lašiša ir pomidorais
Gardi prancūziška svogūnų sriuba
Bemielės tešlos pica
Bandelės su lašinukais
Patys skaniausi orkaitėje kepti karšti sumuštiniai su tunu
Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
BULVIŲ PYRAGAS SU BROKOLIAIS IR SŪRIU
Gardžiosios mielinės spurgos
Labai skanios spurgos
Duonelė su karamelizuotais svogūnais, pomidorais ir rozmarinais
Makaronai su tunu ir pomidorais
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Pikantiški sausainiai su sūriu prie alaus
Pica su vištiena ir ananasais
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
SŪRIO KREPŠELIAI SU TUNU
Salotos „Šviežios“ iš agurkų žiemai
Tunu įdaryti kiaušiniai
Pica su balzamine vištiena
Mielinės spurgos su džemu
Nesaldus vegetariškas apkepas su daržovėmis
VIRTINUKAI SU BULVIŲ IR SŪRIO ĮDARU