Pica su tunu

Pagrindui:
150 ml. vandens
2 a.š. cukraus
0,5 a.š. druskos
1 a.š. sausų mielių
1 a.š. džiovinto raudonėlio
apie 2-2,5 stiklinės miltų
1 v.š. alyvuogių aliejaus
Įdarui:
skardinė tuno (aš naudojau tuną aliejuje)
1 svogūnas
4 v.š. konservuotų žaliųjų žirnelių
1 didelis pomidoras
pomidorų padažo (aš naudojau savo Pomidorų padažą žiemai)
100 gr. fermentinio sūrio
1 v.š. alyvuogių aliejaus
Pagrindas. Vandenį truputį pašildome, suberiame mieles, cukrų, druską, išmaišome ir paliekame, kol mielės suputos. Tuomet suberiame raudonėlį. Beriame po stiklinę miltų ir maišome, kol galėsime minkyti. Užminkome tešlą (miltų beriame tiek, kad neliptų prie rankų, bet nepadauginame). Galiausiai supilame aliejų ir dar kartą perminkome. Paliekame šiltoje vietoje pastovėti apie 20-30 min.
Pica. Iškočiojame 28 cm. skersmens pagrindą, patepame alyvuogių aliejumi, pomidorų padažu. Pabarstome 1/3 tarkuoto sūrio. Išdėliojame tuną, plonais pusžiedžiais pjaustytus svogūnus, pjaustytas pomidorų riekeles, užberiame žirnelių. Ant viršaus barstome likusį sūrį. Kepame 200 °C apie 20-30 min., kol pagrindo kraštai gražiai apskrunda. Skanaus!
P.S. Kepdama kitą kartą dar įdėčiau česnako. Bet čia jau skonio reikalas - jei mėgstate aštriau, tai galite paskaninti juo picą :)
You might also like:
150 ml. vandens
2 a.š. cukraus
0,5 a.š. druskos
1 a.š. sausų mielių
1 a.š. džiovinto raudonėlio
apie 2-2,5 stiklinės miltų
1 v.š. alyvuogių aliejaus
Įdarui:
skardinė tuno (aš naudojau tuną aliejuje)
1 svogūnas
4 v.š. konservuotų žaliųjų žirnelių
1 didelis pomidoras
pomidorų padažo (aš naudojau savo Pomidorų padažą žiemai)
100 gr. fermentinio sūrio
1 v.š. alyvuogių aliejaus
Pagrindas. Vandenį truputį pašildome, suberiame mieles, cukrų, druską, išmaišome ir paliekame, kol mielės suputos. Tuomet suberiame raudonėlį. Beriame po stiklinę miltų ir maišome, kol galėsime minkyti. Užminkome tešlą (miltų beriame tiek, kad neliptų prie rankų, bet nepadauginame). Galiausiai supilame aliejų ir dar kartą perminkome. Paliekame šiltoje vietoje pastovėti apie 20-30 min.
Pica. Iškočiojame 28 cm. skersmens pagrindą, patepame alyvuogių aliejumi, pomidorų padažu. Pabarstome 1/3 tarkuoto sūrio. Išdėliojame tuną, plonais pusžiedžiais pjaustytus svogūnus, pjaustytas pomidorų riekeles, užberiame žirnelių. Ant viršaus barstome likusį sūrį. Kepame 200 °C apie 20-30 min., kol pagrindo kraštai gražiai apskrunda. Skanaus!
P.S. Kepdama kitą kartą dar įdėčiau česnako. Bet čia jau skonio reikalas - jei mėgstate aštriau, tai galite paskaninti juo picą :)
You might also like:
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
Šaltinis:
O čia labai skanu! :)

Pica su faršu

Pica su mocarela ir pomidorais

Pica su rūkyta lašiša ir pomidorais

Gardi prancūziška svogūnų sriuba

Bemielės tešlos pica

Bandelės su lašinukais

Patys skaniausi orkaitėje kepti karšti sumuštiniai su tunu

Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)

BULVIŲ PYRAGAS SU BROKOLIAIS IR SŪRIU

Gardžiosios mielinės spurgos

Labai skanios spurgos

Duonelė su karamelizuotais svogūnais, pomidorais ir rozmarinais

Makaronai su tunu ir pomidorais

Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“

Pikantiški sausainiai su sūriu prie alaus

Pica su vištiena ir ananasais

D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas

SŪRIO KREPŠELIAI SU TUNU

Salotos „Šviežios“ iš agurkų žiemai

Tunu įdaryti kiaušiniai

Pica su balzamine vištiena

Mielinės spurgos su džemu

Nesaldus vegetariškas apkepas su daržovėmis

VIRTINUKAI SU BULVIŲ IR SŪRIO ĮDARU