Pica su tunu
Kategorija: Makaronų ir picos patiekalų receptai

Pagrindui:
150 ml. vandens
2 a.š. cukraus
0,5 a.š. druskos
1 a.š. sausų mielių
1 a.š. džiovinto raudonėlio
apie 2-2,5 stiklinės miltų
1 v.š. alyvuogių aliejaus
Įdarui:
skardinė tuno (aš naudojau tuną aliejuje)
1 svogūnas
4 v.š. konservuotų žaliųjų žirnelių
1 didelis pomidoras
pomidorų padažo (aš naudojau savo Pomidorų padažą žiemai)
100 gr. fermentinio sūrio
1 v.š. alyvuogių aliejaus
Pagrindas. Vandenį truputį pašildome, suberiame mieles, cukrų, druską, išmaišome ir paliekame, kol mielės suputos. Tuomet suberiame raudonėlį. Beriame po stiklinę miltų ir maišome, kol galėsime minkyti. Užminkome tešlą (miltų beriame tiek, kad neliptų prie rankų, bet nepadauginame). Galiausiai supilame aliejų ir dar kartą perminkome. Paliekame šiltoje vietoje pastovėti apie 20-30 min.
Pica. Iškočiojame 28 cm. skersmens pagrindą, patepame alyvuogių aliejumi, pomidorų padažu. Pabarstome 1/3 tarkuoto sūrio. Išdėliojame tuną, plonais pusžiedžiais pjaustytus svogūnus, pjaustytas pomidorų riekeles, užberiame žirnelių. Ant viršaus barstome likusį sūrį. Kepame 200 °C apie 20-30 min., kol pagrindo kraštai gražiai apskrunda. Skanaus!
P.S. Kepdama kitą kartą dar įdėčiau česnako. Bet čia jau skonio reikalas - jei mėgstate aštriau, tai galite paskaninti juo picą :)
You might also like:
150 ml. vandens
2 a.š. cukraus
0,5 a.š. druskos
1 a.š. sausų mielių
1 a.š. džiovinto raudonėlio
apie 2-2,5 stiklinės miltų
1 v.š. alyvuogių aliejaus
Įdarui:
skardinė tuno (aš naudojau tuną aliejuje)
1 svogūnas
4 v.š. konservuotų žaliųjų žirnelių
1 didelis pomidoras
pomidorų padažo (aš naudojau savo Pomidorų padažą žiemai)
100 gr. fermentinio sūrio
1 v.š. alyvuogių aliejaus
Pagrindas. Vandenį truputį pašildome, suberiame mieles, cukrų, druską, išmaišome ir paliekame, kol mielės suputos. Tuomet suberiame raudonėlį. Beriame po stiklinę miltų ir maišome, kol galėsime minkyti. Užminkome tešlą (miltų beriame tiek, kad neliptų prie rankų, bet nepadauginame). Galiausiai supilame aliejų ir dar kartą perminkome. Paliekame šiltoje vietoje pastovėti apie 20-30 min.
Pica. Iškočiojame 28 cm. skersmens pagrindą, patepame alyvuogių aliejumi, pomidorų padažu. Pabarstome 1/3 tarkuoto sūrio. Išdėliojame tuną, plonais pusžiedžiais pjaustytus svogūnus, pjaustytas pomidorų riekeles, užberiame žirnelių. Ant viršaus barstome likusį sūrį. Kepame 200 °C apie 20-30 min., kol pagrindo kraštai gražiai apskrunda. Skanaus!
P.S. Kepdama kitą kartą dar įdėčiau česnako. Bet čia jau skonio reikalas - jei mėgstate aštriau, tai galite paskaninti juo picą :)
You might also like:
Panašūs receptai

Pica su mocarela ir pomidorais

Pica su faršu

Pica su rūkyta lašiša ir pomidorais

Bemielės tešlos pica

Klasikinė pica su kumpiu ir sūriu

Pica kepta kepsninėje

Naminė itališka - Viduržemio jūros pica

Pica su pievagrybiais (kepta orkaitėje)

Tikra tradicinė itališka pica su kaparėliais ir mocarelos sūriu

Picos suktinukai

Storapadė pica su špinatais, sūriu ir kumpiu

Chicago Deep Dish Pizza - vegetariška gili storapadė pica be mėsos