Pica su pievagrybiais (kepta orkaitėje)
Kategorija: Makaronai, pica
Ingredientai
- miltų: 2 stiklinių
- druskos: žiupsnelio
- cukraus: 2 šaukštelių
- mielių: 5 gramų
- kiaušinių: 1
- alyvuogių aliejaus: 3 šaukštų (+ aptepimui)
- pievagrybių: 300 gramų
- parmezano sūrio: 50 gramų
- mocarelos sūrio: 100 gramų
- alyvuogių: 1 saujos
- pomidorų pastos: 1 šaukšto
- baziliko: 1 šakelės
- prieskoninių žolelių: pagal skonį
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių pasiruošiame tešlą. Mieles ištriname su cukrumi bei puse stiklinės šilto vandens.
2. Dubenyje sumaišome miltus su druska ir supilame išleistas mieles.
3. Įmušame kiaušinį, įpilame 3 šaukštus alyvuogių aliejaus, šiek tiek šilto vandens ir užminkome tešlą.
4. Tešla turi gautis minkšta, bet nelimpanti prie rankų. Suminkome tešlą į rutulį ir padedame maždaug 60 minučių šiltai, kad pakiltų.
5. Kai jau tešla pakylą, iškočiojame 5-7 milimetrų storio apskritą lakštą.
6. Aptepame lakštą aliejumi ir pomidorų padažu.
7. Ant picos viršaus užberiame sutarkuotą parmezaną, pjaustytus pievagrybius, alyvuoges ir prieskonines žoleles.
8. Po to išdėliojame mocarelos gabaliukus.
9. Kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių.
10. Iškepusią picą papuošiame žalių bazilikų lapeliais. Skanaujame!