Vegetariška pica su mocarela ir pomidorais
Kategorija: Makaronai, pica / Vegetariški / Veganiški
Ingredientai
- vanduo: 100 mililitrų
- sausos mielės: 7 g arba 11 g pakelio
- druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
- cukrus: 2 arbatinių šaukštelių
- miltai: 200 gramų
- alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
- mocarela: 200 gramų
- pomidorai: 2-3 (priklausomai nuo jų dydžio)
- česnakas: 1 skiltelės
- pomidorų padažas: 4 valgomųjų šaukštų
- alyvuogių aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
- bazilikas: 0,5 arbatinio šaukštelio
- raudonėlis: 0,5 arbatinio šaukštelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia vandenį šiek tiek pašildykite. Suberkite cukrų, druską, mieles, išmaišykite bei palikite apie 10 minučių, kad mielės suputotų.
2. Po to pilkite vieną šaukštą aliejaus bei po truputį berkite miltus, kol galėsite minkyti.
3. Užminkę tešlą supilkite likusį aliejų bei dar kartelį perminkykite.
4. Pastatykite tešlą šiltai pusvalandžiui, kad pakiltų.
5. Tuomet mocarelą bei pomidorus supjaustykite griežinėliais, alyvuoges pjaukite per pusę.
6. Į aliejų berkite baziliką bei raudonėlį, išmaišykite. Į pomidorų padažą įtarkuokite česnaką.
7. Pakilusią tešlą dar kartą perminkykite. Iškočiokite maždaug 28 centimetrų skersmens picos pagrindą.
8. Tepkite ant jo pomidorų padažą, išdėliokite mocarelą ir pomidorus. Apšlakstykite aliejumi su žolelėmis. Papuoškite alyvuogėmis.
9. Kepkite 220 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 20 minučių.