Tikra tradicinė itališka pica su kaparėliais ir mocarelos sūriu

Kategorija: Makaronai, pica


Tikra tradicinė itališka pica su kaparėliais ir mocarelos sūriu

Paskelbė:
17 Geg. 2022
Pasaulyje tikriausiai nėra geriau žinomo itališko žodžio už "pizza", na o pica, be jokių abejonių, yra mūsų tikrų tikriausias nacionalinis patiekalas. Aš pats niekada nesu sutikęs tautiečio, kuris nemėgtų pica. Turiu omenyje - tos tikros itališkos picos. Sakau "tikra itališka", nes šis patiekalas yra paplitęs po visą pasaulį, o kiekviena šalis jo receptą prisitaikė pagal savo poreikius bei skonius.
Ir nors labai skanią picą iškepti nėra taip paprasta, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio, mokytis ir mėginti visada verta. Todėl šiandien galima išbandyti Pizza Napoletana receptą. Picą galima patiekti su šaltu alumi arba raudonu vynu (jokiais būdais ne baltu). Einam gaminti!



Ingredientai



  • Tešlai (4 picoms, 30 centimetrų pločio):
    • vanduo: 600 mililitrų
    • alyvuogių aliejus: 6 šaukštų
    • cukrus: 2 arbatinių šaukštelių
    • smulki druska: 20 gramų
    • alaus mielės: 25 gramų
    • miltai: 1 kilogramo
  • Įdarui:
    • pomidorų tyrė: 800 mililitrų
    • raudonėlis: 2 arbatinių šaukštelių
    • mocarelos sūris: 800 gramų
    • sūdyti kaparėliai: 24
    • konservuotų ančiuvių filė aliejuje: 16
    • alyvuogių aliejus: 4 šaukštų
    • druska: šiek tiek

Recepto paruošimas



1. Tešla: Supilame miltus į dubenį ir viduryje suformuojame duobutę.
2. Tada stiklinėje vandens ištirpdiname mieles bei cukrų ir gerai išmaišę supilame į miltus.
3. Tuomet kitoje stiklinėje su drungnu vandeniu ištirpiname druską, supilame aliejų, išmaišome ir supilame į miltus.
4. Pamažu maišome miltus su vandeniu, supilame likusį vandenį, minkome tešlą rankomis. Jeigu gavosi kiek per skysta, įberiame šiek tiek miltų.
5. Po to suformuojame tešlos kamuolį, įdedame į švarų dubenį, uždengiame švariu audiniu ir paliekame maždaug 60 minučių pastovėti.
6. Itališkos picos gamyba: Iš pakilusios tešlos suformuojame 4-ias 30 centimetrų pločio picas.
7. Tada dubenėlyje išmaišome pomidorų tyrę, alyvuogių aliejų, raudonėlį ir šiek tiek druskos. Nepersūdome, nes kaparėliai ir ančiuviai iš savęs duos sūrumo.
8. Gautą tyrę paskleidžiame ant picos pado, išdėliojame riekelėmis pjaustytą mocarelos sūrį, ančiuvius ir kaparėlius.
9. Galiausiai kepame maždaug 15 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 250 laipsnių temperatūros. Skanauajame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: