Focaccia Pizza receptas - plokščia itališka duona/pica (garnyras ar alternatyva picos padui)

Kategorija: Makaronai, pica


Focaccia Pizza receptas - plokščia itališka duona/pica (garnyras ar alternatyva picos padui)

Paskelbė:
12 Geg. 2022
Plokščia Itališka duona Focaccia yra nuostabi ne tik kaip garnyras prie įvairių maisto patiekalų, bet ji taip pat yra fantastiškai pamaina įprastiniam picos padui. Visi kas iš mano draugų skanavo, turėjo pripažinti, kad ji jiems net skaniau už tradicinę picą. Traškus išorėje bei viduje minkštas ir porėtas pagrindas idealiai susijungia su mocarelos sūriu bei šviežiais baziliko lapeliais. Tokia pica būna suvalgoma iškart po iškepimo, praėjus vos kelioms minutėms, tikrai "neužsistovi".
Gaminant mano naudojamo kepimo indo skersmuo buvo 26 centimetrai.



Ingredientai



  • Picos padui:
    • miltai: 310 gramų
    • vanduo: 250 mililitrų
    • alyvuogių aliejus: 40 mililitrų
    • mielės: 3 gramų
    • druska: 2 gramų
  • Taip pat:
    • pomidorų tyrė: 60 gramų
    • tarkuotas kietasis sūris: 80 gramų
    • mėlynieji svogūnai: 0,5 (nedidelio)
    • mocarelos sūris: 180 gramų
    • šviežiai baziliko lapeliai
    • vyšniniai pomidorai: pagal skonį

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia 60 mililitrų vandens sumaišome su mielėmis. Leidžiame pastovėti maždaug 5 minutes.
2. Tada į dubenį su mielėmis supilame likusį vandenį, miltus ir druską. Įjungiame virtuvinį kombainą ir su tešlos maišymo antgaliu maišome maždaug 2 minutes ant paties mažiausio greičio. Po to įjungiame trečią greitį ir maišome dar apie 5 minutes.
3. Baigę maišyti tešlą, leidžiame jai pastovėti maždaug 10 minučių. Uždengiame indą su rankšluostuku.
4. Tešlai pastovėjus, dar kartą įjungiame virtuvinį kombainą ir tešlą minkome maždaug 10-15 minučių įjungę trečią greitį.
5. Į dubenį supilame 20 mililitrų aliejaus, juo ištepame kraštus ir sudedame tešlą.
6. Atkeliame tešlos kraštus, kad ji visa gerai pasidengtų aliejumi.
7. Kildiname tešlą maždaug 60-90 minučių, kol padidėja dvigubai.
8. Padvigubėjus tešlai, atliekame jos lankstymą-ištampymą po kepimo indą. Į kepimo indą supilame 20 mililitrų aliejaus ir jį visą ištepame. Sudedame tešlą ir ją ištempiame.
9. Uždengiame kepimo indą ir leidžiame tešlai pastovėti maždaug 50 minučių.
10. Pirštų galiukais per visą paviršių įspaudžiame gilias skylutes.
11. Susiruošiame visus ingredientus kurių mums prireiks picos gamybai.
12. Paskirstome pomidorų tyrę ant tešlos paviršiaus.
13. Suberiame kietąjį sūrį, sudedame griežinėliais supjaustytus svogūnus ir nedideliais gabaliukais plėšytą mocarelos sūrį.
14. Galiausiai kepame iki 220 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje (viduriniame lygyje) maždaug 25 minutes. Skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: