Focaccia Pizza receptas - plokščia itališka duona/pica (garnyras ar alternatyva picos padui)
Kategorija: Makaronai, pica
Plokščia Itališka duona Focaccia yra nuostabi ne tik kaip garnyras prie įvairių maisto patiekalų, bet ji taip pat yra fantastiškai pamaina įprastiniam picos padui. Visi kas iš mano draugų skanavo, turėjo pripažinti, kad ji jiems net skaniau už tradicinę picą. Traškus išorėje bei viduje minkštas ir porėtas pagrindas idealiai susijungia su mocarelos sūriu bei šviežiais baziliko lapeliais. Tokia pica būna suvalgoma iškart po iškepimo, praėjus vos kelioms minutėms, tikrai "neužsistovi".
Gaminant mano naudojamo kepimo indo skersmuo buvo 26 centimetrai.
1. Pirmiausia 60 mililitrų vandens sumaišome su mielėmis. Leidžiame pastovėti maždaug 5 minutes.
2. Tada į dubenį su mielėmis supilame likusį vandenį, miltus ir druską. Įjungiame virtuvinį kombainą ir su tešlos maišymo antgaliu maišome maždaug 2 minutes ant paties mažiausio greičio. Po to įjungiame trečią greitį ir maišome dar apie 5 minutes.
3. Baigę maišyti tešlą, leidžiame jai pastovėti maždaug 10 minučių. Uždengiame indą su rankšluostuku.
4. Tešlai pastovėjus, dar kartą įjungiame virtuvinį kombainą ir tešlą minkome maždaug 10-15 minučių įjungę trečią greitį.
5. Į dubenį supilame 20 mililitrų aliejaus, juo ištepame kraštus ir sudedame tešlą.
6. Atkeliame tešlos kraštus, kad ji visa gerai pasidengtų aliejumi.
7. Kildiname tešlą maždaug 60-90 minučių, kol padidėja dvigubai.
8. Padvigubėjus tešlai, atliekame jos lankstymą-ištampymą po kepimo indą. Į kepimo indą supilame 20 mililitrų aliejaus ir jį visą ištepame. Sudedame tešlą ir ją ištempiame.
9. Uždengiame kepimo indą ir leidžiame tešlai pastovėti maždaug 50 minučių.
10. Pirštų galiukais per visą paviršių įspaudžiame gilias skylutes.
11. Susiruošiame visus ingredientus kurių mums prireiks picos gamybai.
12. Paskirstome pomidorų tyrę ant tešlos paviršiaus.
13. Suberiame kietąjį sūrį, sudedame griežinėliais supjaustytus svogūnus ir nedideliais gabaliukais plėšytą mocarelos sūrį.
14. Galiausiai kepame iki 220 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje (viduriniame lygyje) maždaug 25 minutes. Skanaujame!
Gaminant mano naudojamo kepimo indo skersmuo buvo 26 centimetrai.
Ingredientai
- Picos padui:
- miltai: 310 gramų
- vanduo: 250 mililitrų
- alyvuogių aliejus: 40 mililitrų
- mielės: 3 gramų
- druska: 2 gramų
- Taip pat:
- pomidorų tyrė: 60 gramų
- tarkuotas kietasis sūris: 80 gramų
- mėlynieji svogūnai: 0,5 (nedidelio)
- mocarelos sūris: 180 gramų
- šviežiai baziliko lapeliai
- vyšniniai pomidorai: pagal skonį
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia 60 mililitrų vandens sumaišome su mielėmis. Leidžiame pastovėti maždaug 5 minutes.
2. Tada į dubenį su mielėmis supilame likusį vandenį, miltus ir druską. Įjungiame virtuvinį kombainą ir su tešlos maišymo antgaliu maišome maždaug 2 minutes ant paties mažiausio greičio. Po to įjungiame trečią greitį ir maišome dar apie 5 minutes.
3. Baigę maišyti tešlą, leidžiame jai pastovėti maždaug 10 minučių. Uždengiame indą su rankšluostuku.
4. Tešlai pastovėjus, dar kartą įjungiame virtuvinį kombainą ir tešlą minkome maždaug 10-15 minučių įjungę trečią greitį.
5. Į dubenį supilame 20 mililitrų aliejaus, juo ištepame kraštus ir sudedame tešlą.
6. Atkeliame tešlos kraštus, kad ji visa gerai pasidengtų aliejumi.
7. Kildiname tešlą maždaug 60-90 minučių, kol padidėja dvigubai.
8. Padvigubėjus tešlai, atliekame jos lankstymą-ištampymą po kepimo indą. Į kepimo indą supilame 20 mililitrų aliejaus ir jį visą ištepame. Sudedame tešlą ir ją ištempiame.
9. Uždengiame kepimo indą ir leidžiame tešlai pastovėti maždaug 50 minučių.
10. Pirštų galiukais per visą paviršių įspaudžiame gilias skylutes.
11. Susiruošiame visus ingredientus kurių mums prireiks picos gamybai.
12. Paskirstome pomidorų tyrę ant tešlos paviršiaus.
13. Suberiame kietąjį sūrį, sudedame griežinėliais supjaustytus svogūnus ir nedideliais gabaliukais plėšytą mocarelos sūrį.
14. Galiausiai kepame iki 220 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje (viduriniame lygyje) maždaug 25 minutes. Skanaujame!
Raktažodžiai:
miltai, vanduo, aliejus, alyvuogiu aliejus, mieles, druska, suris, pomidoru tyre, kietasis suris, svogunai, mocarela, mocarelos suris, bazilikas, pomidorai, picos padas
Kiaušinių pagrindo keto pica su sūriu ir saliamiu
Sicilijos pica
Klasikinė pica su kumpiu ir sūriu
Trumpa picos istorija
Bemielės tešlos pica
Sūrio mėgėjų pica
Trolių pica su dešrelėmis arba mielinė pica kitaip
Pica kepta kepsninėje
Havajų pica su ananasais, kumpiu ir sūriu
Storapadė pica su špinatais, sūriu ir kumpiu
Varškės pica su faršu
Sveikuoliška pica vegetarams ir ne tik
Perlenkta pica
Čili pica arba aštri pica su malta mėsa
Pica su rūkyta lašiša ir pomidorais
Naminė pica keptuvėje
Bemielės tešlos pica
Pica su mocarela ir pomidorais
Pica „Porkie“
Makaronų pica
Itališka peperonata
SUMUŠTINUKAI SU MOCARELA SŪRIU
Pica su balzamine vištiena
Baklažanų, pomidorų ir mocarelos apkepas