Makaronai su mėsos kukuliukais ir baltu padažu

Kategorija: Makaronų ir picos patiekalų receptai


Makaronai su mėsos kukuliukais ir baltu padažu

Paskelbė:

Šis receptas yra puikus pasirinkimas, kai norisi pasimėgauti sotiu ir skaniu patiekalu su švelniu, kreminiu baltojo padažo sluoksniu. Tagliatelle makaronai kartu su mėsos kukuliukais, pagamintais iš maltos kiaulienos ir paprastų ingredientų, sukuria nuostabią tekstūrų harmoniją, kurią dar labiau sustiprina sūris ir muskato riešuto prieskonis. Patiekalas idealiai tinka tiek kasdieniam maistui, tiek ir šeimos susibūrimams.


Naudingos Sudedamosios Dalys:

  • Tagliatelle makaronai: Tagliatelle makaronai yra puikus angliavandenių šaltinis, kuris suteikia energijos ir palaiko ilgalaikį sotumą. Jie taip pat turi skaidulų, svarbių virškinimo sistemai.
  • Malta kiauliena: Maltos kiaulienos mėsa yra baltymų šaltinis, kuris prisideda prie raumenų augimo ir atstatymo. Be to, jis turi geležies, reikalingos kraujui ir energijai palaikyti.
  • Svogūnai ir česnakai: Svogūnai yra geri antioksidantai, kurie stiprina imuninę sistemą, o česnakai turi antibakterinių ir priešuždegiminių savybių. Jie taip pat gerina virškinimą.
  • Kietasis sūris ir pienas: Kietasis sūris yra puikus kalcio ir baltymų šaltinis, o pienas suteikia organizmui svarbių vitaminų, tokių kaip vitaminas D, reikalingas kaulų sveikatai.
  • Muskatas: Muskato riešutas yra naudingas dėl savo priešuždegiminių ir virškinimo gerinimo savybių. Jis taip pat suteikia padažui ypatingą skonį.


Ingredientai

  • tagliatelle makaronai: 150 gramų
  • malta kiauliena: 500 gramų
  • svogūnai: 1
  • česnakas: 1 skiltelės
  • kiaušiniai: 1
  • druska: pagal skonį
  • juodieji pipirai: žiupsnio
  • aliejus: pagal poreikį
Baltam padažui:
  • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
  • miltai: 1 arbatinio šaukštelio
  • pienas: 200 mililitrų
  • kietasis sūris: 50 gramų
  • druska: žiupsnio
  • tarkuotas muskatas: žiupsnio


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia Tagliatelle makaronus sudėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir išvirkite al dante.

2. Per tą laiką, kol makaronai verda, svogūną bei česnaką nulupkite ir pasmulkinkite.

3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite svogūnus su česnakais, kol suminkštėja.

4. Tada į maltą kiaulieną sudėkite pakepintus svogūnus su česnaku, berkite druskos, pipirų ir įmuškite kiaušinį. Masę gerai išmaišykite.

5. Keptuvėje įkaitinkite aliejų.

6. Formuojame mažus mėsos kukulius.

7. Kepkite mėsos kukulius keptuvėje po kelias min iš visų pusių, kol dailiai apskrunda.

8. Padažas: Prikaistuvyje ištirpinkite sviestą. Suberkite miltus ir šiek tiek pakepinkite.

9. Supilkite pieną. Pagardinkite druska bei tarkuotu muskatu.

10. Kai jau padažas sutirštėja, įtarkuokite sūrį. Gerai išmaišykite.

11. Po to į padažą sudėkite išvirtus makaronus. Išmaišykite, kad jie pasidengtų padažu.

12. Tuomet sudėkite iškeptus mėsos kukulius ir dar kartą viską gerai išmaišykite. Patiekite ir skanaukite!