Tagliatelle makaronai su vištiena, pievagrybiais, grietinėle ir sūriu

Kategorija: Makaronai, pica


Tagliatelle makaronai su vištiena, pievagrybiais, grietinėle ir sūriu

Paskelbė:
16 Geg. 2023

Ingredientai


  • "Tagliatelle" makaronai: 150 gramų
  • vištienos filė: ~100-150 gramų
  • pievagrybiai: 4 (vidutinio dydžio)
  • 10% riebumo grietinėlė: ~150-200 mililitrų
  • fermentinis sūris: 70 gramų
  • druska
  • pipirai
  • šviežias bazilikas

Recepto paruošimas


1. Pirmiausia užkaiskite vandenį makaronams, į jį berkite žiupsnį druskos.
2. Per tą laiką, kol vanduo ruošiasi virti, supjaustykite vištienos filė nedideliais gabaliukais.
3. Nuvalykite pievagrybius, juos taipogi supjaustykite, bet ne smulkiai.
5. Dėkite vištieną į įkaitintą keptuvę ir apkepkite.
6. Kai vanduo jau užviręs, dėkite į jį makaronus ir leiskite virti - minute mažiau nei nurodyta ant pakuotės.
7. Po to ant apkepusios vištienos dėkite pievagrybius, kai šie apkepa, pilkite grietinėlę. Dar porą minučių ir į keptuvę su padažu dėkite sutarkuotą fermentinį sūrį, druską bei pipirus.
8. Palaukite kol sūris išsilydys, gerai pamaišykite.
9. Makaronus nukoškite (arba išgriebkite specialiu šaukštu).
10. Kelis šaukštus vandens, kuriame virė makaronai, jeigu norisi, galite įpilti į padažą.
11. Suverskite makaronus, viską gerai permaišykite, kad apliptų padažu.
12. Išjungus ugnį, jeigu norisi, galite pabarstyti susmulkintu baziliku. Patiekite ir lepinkitės!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: