Makaronų lakštų lazanija su mėsa-faršu ir baltu padažu
Kategorija: Makaronų ir picos patiekalų receptai
Ši lazanija su mėsa ir baltu padažu – tikras klasikinis patiekalas, kuris visada yra skanus ir sotus. Mėsa, padažas ir sūris puikiai dera su makaronų lakštais, sukuriant nepaprastai skanų, sotų ir gurmanišką patiekalą.
Naudingos sudedamosios dalys ir vitaminai:
Malta mėsa (kiauliena ir jautiena) – tai puikus baltymų šaltinis, kuris taip pat suteikia geležies, cinko ir B grupės vitaminų, svarbių energijai ir imunitetui.
Svogūnai – natūralus antioksidantas, turintis savybių, kurios stiprina imuninę sistemą ir mažina uždegimus.
Morkos – turtingos beta-karotenu, kuris virsta vitaminu A, gerinančiu regėjimą ir stiprinančiu imuninę sistemą.
Pomidorai – puikus likopeno šaltinis, stiprinantis širdies sveikatą ir mažinantis uždegimus organizme.
Pienas – geras kalcio šaltinis, svarbus kaulų stiprinimui, taip pat baltymų ir vitaminų D bei B12 šaltinis.
Sviestas – suteikia skonio, taip pat yra šaltinis riebalų, reikalingų energijai ir vitaminų A ir E įsisavinimui.
Žolelės – praturtina patiekalą skonio gylio ir suteikia antioksidantų, kurie naudingi sveikatai.
Sūris – didelis kalcio ir baltymų šaltinis, stiprinantis kaulus ir dantis.
Ingredientai
- makaronų lakštai
- malta mėsa: 800 gramų (naudoju kiaulieną sumaišytą su jautiena)
- svogūnai: 2
- morkos: 1 (didelės)
- smulkinti arba trinti pomidorai: 1 indelio
- mėgstamos žolelės (Provanso, bazilikas ar kitos0
- sūris: 100 gramų
- pienas: 1 litro
- miltai: kelių šaukštų
- sviestas: 100 gramų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia smulkiai supjaustykite svogūnus, sutarkuokite morkas ir sūrį.
2. Tada kelias minutes pakepinkite morkas ir svogūnus.
3. Tuomet suverskite maltą mėsą ir viską kepkite maišydami, kad malta mėsą gerai susismulkintų.
4. Pagardinkite prieskoniais ir atidėkite į šalį. Ką tik pasiruošėme mėsos padažą.
5. Baltas padažas: Keptuvėje ištirpinkite sviestą.
6. Įberkite 4-5 šaukštus miltų ir maišydami apkepinkite, kol gausis geltona košė.
7. Tuomet maišydami po truputį pilkite pieną. Įberkite mėgstamų žolelių ir maišykite, kol padažas užvirs.
8. Makaronų lakštus apvirkite pasūdytame vandenyje (patarčiau įpilti šlakelį aliejaus).
9. Lazaniją sluoksniuokite taip: Kepimo indą ištepkite baltu padažu, tuomet išklokite lakštais, dėkite mėsą, vėl tepkite baltą padažą ir klokite lakštus.
10. Tuomet vėl mėsa, baltas padažas ir makaronų lakštai. Ant paskutinių lakštų supilkite likusią mėsą ir baltą padažą bei užbarstykite sūrį. Galite, jeigu norisi, dar užbarstyti žolelių.
11. Kepkite iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių. Lepinkitės!