Įdaryti "Cannelloni" makaronai su jautiena
Kategorija: Makaronų ir picos patiekalų receptai / Patiekalai iš jautienos ir veršienos
Šie įdaryti "Cannelloni" makaronai su jautiena ir kreminiu padažu yra puikus patiekalas, kuris sušildys bet kurį stalo šeimininką ir svečius. Jautiena, paslėpta po minkštais vamzdeliais, apgaubta kreminiu sūrio padažu, sukuria tikrą skonio malonumą. Tai ideali vakarienė, skirta pasimėgauti tradicine itališka virtuve.
Naudingos Sudedamosios Dalys:
- Jautiena: Aukštos kokybės baltymų ir geležies šaltinis, būtinas raumenų funkcijai bei kraujo cirkuliacijai palaikyti.
- Pievagrybiai: Šie grybai suteikia patiekalui ne tik skonį, bet ir papildomą vitaminą D, kuris svarbus kaulų sveikatai.
- Pomidorai: Natūralūs antioksidantai, tokie kaip likopenas, padeda kovoti su uždegimais ir stiprina širdies bei kraujagyslių sistemą.
- Pienas ir sviestas: Šie ingredientai suteikia padažui švelnumo ir kreminės tekstūros, kartu pridedant reikalingų riebalų ir vitaminų.
- Sūris: Tarp visų prieskonių ir ingredientų jis papildo patiekalą mineralais, ypač kalciu ir fosforu, kurie būtini kaulams ir dantims.
Ingredientai
- makaronai vamzdeliai: 35 (~400 gramų)
- malta jautiena: 900 gramų
- konservuoti pomidorai be odelės: 1 skardinės (~400 gramų)
- svogūnai: 1 didelio
- česnakas: 4 skiltelių
- pievagrybiai: 200 gramų
- prieskoninės žolelės
- sviestas: 100 gramų
- pienas: 1,5 litro
- miltai: 4 šaukštų
- tarkuotas sūris: 150 gramų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia smulkiai supjaustykite svogūną.
2. Taip pat smulkiai supjaustykite česnaką bei pievagrybius.
3. Į įkaitusią keptuvę suverskite svogūną ir apkepkite.
4. Tuomet sudėkite česnaką bei pievagrybius. Viską gerai apkepkite.
5. Atskirai apkepkite maltą mėsą, pagardinkite ją prieskoniais.
6. Ant viršaus suverskite jau apkeptus svogūną, česnaką bei pievagrybius ir pomidorus.
7. Viską pakepinkite kelias minutes, kad nugaruotų skysčio perteklius.
8. Gauta mase įdarykite makaronus.
9. Padažas: Keptuvėje ištirpinkite sviestą.
10. Palengva berkite miltus ir maišykite, kol miltai tampa auksinės spalvos.
11. Tuomet nuolat maišydami lėtai pilkite pieną. Leiskite padažui užvirti, tuomet suverskite sutarkuotą sūrį.
12. Viską išmaišykite ir pakepkite dar apie 60 sekundžių.
13. Į kepimo indą įpilkite šiek tiek padažo, tuomet sudedame makaronus ir viską užpilkite likusiu padažu.
14. Makaronus kepkite maždaug 45 minutes 180 laipsnių temperatūros orkaitėje. Patiekite ir skanaukite!