Focaccia Pizza receptas - plokščia itališka duona/pica

Kategorija: Makaronų ir picos patiekalų receptai


Focaccia Pizza receptas - plokščia itališka duona/pica

Paskelbė:

Focaccia pizza yra puikus pasirinkimas, norint pasimėgauti gardžiu ir kvapniu itališku patiekalu, kuris derina puikiai iškeptą tešlą su šviežiais ir skaniais ingredientais. Tai itin paprasta, bet skani pica, kuri puikiai tiks tiek pietums, tiek vakarienei su draugais ar šeima.


Naudingos Sudedamosios Dalys:

  • Mielės: Mielės prisideda prie geresnės virškinimo ir sveikos žarnyno mikrofloros, padeda organizmui pasisavinti vitaminus ir mineralus.
  • Pomidorai: Pomidorai yra puikus vitamino C, likopeno ir vitamino A šaltinis. Likopenas, esantis pomidoruose, yra galingas antioksidantas, turintis daug teigiamų savybių, įskaitant širdies ir kraujagyslių sveikatos gerinimą.
  • Mocarela: Mocarela sūris suteikia picai malonų skonį, taip pat yra geras baltymų ir kalcijaus šaltinis, kuris stiprina kaulus ir dantis.
  • Bazilikas: Šviežias bazilikas praturtina picos skonį, o taip pat yra geras vitamino K šaltinis, kuris padeda organizmui tinkamai funkcionuoti.


Ingredientai

Picos padui:
  • miltų: 310 gramų
  • vandens: 250 mililitrų
  • alyvuogių aliejaus: 40 mililitrų
  • mielių: 3 gramų
  • druskos: 2 gramų
Taip pat:
  • pomidorų tyrės: 60 gramų
  • tarkuoto kietojo sūrio: 80 gramų
  • mėlynųjų svogūnų: 0,5 (nedidelio)
  • mocarelos sūrio: 180 gramų
  • šviežių baziliko lapelių
  • vyšninių pomidorų: pagal skonį
  • alyvuogių: pagal skonį (aš nedėjau)



Recepto paruošimas

1. Iš pradžių 60 mililitrų vandens sumaišyk su mielėmis. Leisk pastovėti maždaug 5-6 minutes.

2. Tuomet į dubenį su mielėmis supilk likusį vandenį, miltus ir druską. Įjunk virtuvinį kombainą ir su tešlos maišymo antgaliu maišyk maždaug dvi minutes ant paties mažiausio greičio.

3. Paskui įjunk trečią greitį ir maišyk dar maždaug 5 minutes.

4. Baigęs maišyti tešlą, leisk jai pastovėti maždaug 10-12 minučių. Uždenk indą su rankšluosčiu.

5. Tešlai pastovėjus, dar kartą įjunk virtuvinį kombainą ir tešlą minkyk maždaug 10-15 minučių įjungęs trečią greitį.

6. Į dubenį supilk 20 mililitrų aliejaus, juo ištepk kraštus ir sudėk tešlą.

7. Atkelk tešlos kraštus, kad ji visa gerai pasidengtų aliejumi.

8. Kildink tešlą nuo vienos iki pusantros valandos, kol padidės dvigubai.

9. Padvigubėjus tešlai, atlik jos lankstymą-ištampymą po kepimo indą. Į kepimo indą supilk 20 mililitrų aliejaus ir jį visą ištepk. Sudėk tešlą ir ją ištempk.

10. Uždenk kepimo indą ir leisk tešlai pastovėti maždaug 50-55 minutes.

11. Po to pirštų galiukais per visą paviršių įspausk gilias skylutes.

12. Susiruošk visus ingredientus kurių tau prireiks picos gamybai.

13. Paskirstyk pomidorų tyrę ant tešlos paviršiaus.

14. Suberk kietąjį sūrį, sudėk griežinėliais pjaustytus svogūnus ir nedideliais gabaliukais suplėšytą mocarelos sūrį.

15. Paskui kepk iki 220 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje (viduriniame lygyje) maždaug 25 minutes. Skanauk!

Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook