Pica su nduja - kažkas naujo ir neragauto

Kategorija: Makaronai, pica


Pica su nduja - kažkas naujo ir neragauto

Paskelbė:
12 Rugpjūčio 2022
Šios dienos pietums buvo pica su nduja. Tiems kas nežino ir nežino, nduja tai tokia delikatesinė aštri kiaulės žarnoje vytinta dešra iš Kalabrijos regiono Italijoje, kurią sudaro daug pipirų, kiaulienos žandai ir lašinukai. Ji savo išvaizda daug labiau primena paštetą nei dešrą, tokia labiau tepama nei atpjaunama. Bet ant picos ji labai tinka. Rekomenduoju nusipirkti ir pamėginti!



Ingredientai



  • tešla picai
  • geras alyvų aliejus: 3 šaukštų
  • trintų pomidorų padažas: 3 šaukštų
  • česnakas: 2 skiltelių
  • mocarelos sūris: 200 gramų (1 burbulo)
  • mėlynieji svogūnai: 1
  • džiovinti pomidorai aliejuje: keletos
  • alyvuogės: keletos
  • nduja
  • bazilikas
  • raudonėlis

Recepto paruošimas



1. Iš pradžių picos tešlą dėkite į kepimo skardą, ant viršaus šlakstykite alyvų aliejumi.
2. Tuomet tepkite pomidorų padažą, dėkite riekelėmis supjaustytą česnaką, suplėšykite mocarelos, plonai suraikykite svogūną.
3. Tada pasmulkinkite džiovintus pomidorus, sutraiškykite alyvuoges, viską dėkite ant picos.
4. Po to dėkite ndujos (tik atsargiai neperkrauname, žiūrime pagal aštrumą, nes pica gali gautis per aštri!).
5. Pabaigai pabarstykite džiovinto baziliko bei raudonėlio.
6. Picą dėkite į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug 15 minučių. Lepinkitės!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: