Saulės pica su kumpiu, feta, mocarela ir vyšniniais pomidorais

Kategorija: Makaronų ir picos patiekalų receptai


Saulės pica su kumpiu, feta, mocarela ir vyšniniais pomidorais

Paskelbė:

Ši pica – tai šiltas, gardus ir sočius skonius jungiantis patiekalas. Su švelnia tešla, gausiu įdaru, švelniai tirpstančiu sūriu ir šviežiais ingredientais, ji taps puikiu pasirinkimu tiek kasdieniam patiekalui, tiek šventei.


Nauda sveikatai

  • Kumpis: Vytintas kumpis turi daug baltymų ir yra geras geležies šaltinis, tačiau reikia atsargiai jį vartoti dėl druskos ir riebalų kiekio.
  • Feta ir mocarela: Sūriai suteikia kalcio ir baltymų, tačiau jie taip pat yra riebūs, todėl reikėtų atsargiai juos vartoti.
  • Vyšniniai pomidorai: Šios uogos yra puikus antioksidantų ir vitaminų C šaltinis, kuris padeda stiprinti imunitetą ir gerina odos būklę.
  • Bazilikas: Šviežias bazilikas turi daug naudingų savybių – padeda virškinimui ir turi priešuždegiminių savybių.


Ingredientai

Tešla 4 picos pagrindams:
  • miltų: 500 gramų
  • sausų mielių: 7 gramų
  • druskos: 5 gramų
  • alyvuogių aliejaus: 30 gramų
  • šilto vandens: 250 mililitrų
Įdarui:
  • pomidorų padažo (naudoju Kėdainių ypatingą)
  • alyvuogių aliejaus
  • sūrio (naudoju Džiugas MIX PIZZA picoms ir kepiniams)
  • kumpio (naudoju vytinto Prosciutto)
  • vyšninių pomidorų
  • fetos
  • mocarelos
  • baziliko
  • svogūnų laiškų
  • kietojo sūrio (naudoju Parmigiano)


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia tešlą išminkykite maždaug 10 minučių iš visų nurodytų ingredientų, kol tampa elastinga.

2. Tada picos tešlą kildinkite uždengtą tol, kol padvigubėja.

3. Po to išdalinkite į keturias lygias dalis, suformuokite apvalius kamuoliukus ir ištempkite iki 30 centimetrų skersmens paplotėlių.

4. Tuomet padą dėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, aptepkite pomidorų padažu, o kraštelį – alyvuogių aliejumi.

5. Pabarstykite džiovintu baziliku bei sūriu. Išdėliokite kitus mėgiamus ingredientus, jeigu norisi.

6. Kepkite 250 laipsnių temperatūroje su kaitinimo režimu "iš apačios" su vėjeliu (picos kepimo režimas) iki 5 minučių.

7. Puoškite šviežiais špinatų lapeliais, gardinkite kietuoju sūriu. Skanaukite!

Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook