Makaronai su voveraitėmis, grietinėle ir lašiša

Kategorija: Makaronų ir picos patiekalų receptai / Grybų patiekalų receptai


Makaronai su voveraitėmis, grietinėle ir lašiša

Paskelbė:

Makaronai su voveraitėmis, grietinėle ir lašiša – tai puikus derinys, sujungiantis lengvą ir skanų makaronų patiekalą su šviežiais grybais ir sotia lašiša. Šis patiekalas pasižymi gausiu baltymų šaltiniu, o papildoma grietinėlės ir teriyaki padažo aromatinė trauka suteikia patiekalui unikalų skonį. Makaronai čia ne tik užbaigia patiekalą, bet ir puikiai susijungia su sodriausiais ingredientais, paversdami jį puikiu pasirinkimu pietums ar vakarienei.


Kodėl šis patiekalas naudingas sveikatai?


Lašiša yra puikus omega-3 riebalų rūgščių, vitamino D, ir baltymų šaltinis, kurie padeda palaikyti širdies ir kraujagyslių sveikatą, stiprina imuninę sistemą ir užtikrina odos sveikatą. Voveraitės turi mažai kalorijų, tačiau daug vitamino D ir baltymų, taip pat yra puikus antioksidantų šaltinis, padedantis kovoti su laisvaisiais radikalais ir stiprinti imunitetą. Grietinėlė suteikia šiam patiekalui sotumo ir kaloringumo, tačiau saikingai naudojama gali papildyti organizmą vitaminais, tirpiais riebaluose.


Ingredientai

  • Kietagrūdžiai makaronai: apie 200 g
  • Grybai-voveraitės ar kiti:  3 saujos
  • Svogūnas:  1 vnt.
  • Česnakai: 1 skiltelė
  • Grietinėlė: 250 ml
  • Kukurūzų krakmolas ar miltai: 1 a.š. 
  • Lašišos filė: apie 500 g
  • Druska, pipirai, džiovinti ar švieži žalumynai: pagal skonį
  • Alyvuogių aliejaus ar sviesto; kepimui
  • Teryaki padažas: 1 valg. š. (galima keisti soja ir medumi)


Recepto paruošimas

1. Makaronus išvirti pagal instrukciją ant pakelio. Išvirus nupilti beveik visą vandenį (palikti šiek tiek) ir užpilti alyvuogių aliejaus. Išmaišyti ir atidėti.

2. Grybus nuvalyti ir apvirti apie 10 min pasūdytame vandenyje. Nupilti vandenį. Atidėti.

3. Lašišos filė supjaustyti kubeliais, sumaišyti su teriyaki padažu, paagardinti druska. Keptuvėje įkaitinti šiek tiek aliejaus ir trumpai apkepti lašišos gabaliukus. Atidėti.

4. Į didesnę keptuvę pilti aliejaus ir sudėti smulkiai kapotą svogūną ir traiškytą česnaką. Pakepti kol šiek tiek suminkštės ir sudėti grybus, kartu su gabalėliu sviesto. Kelias minutes apkepti.

5. Į keptuvę supilti grietinėlę, berti druskos ir prieskonių. Stiklinėje sumaišyti šaukštą krakmolo su trupučiu vandens ir supilti į keptuvę. Gerai viską išmaišyti.

6. Į keptuvę sudėti lašišos gabaliukus, berti žalumynų ir patroškinti 5-10 min.

7. Į padažą supilti išvirtus makaronus, viską gerai išmaišyti. Patiekiant galima užtarkuoti mėgstamo sūrio.