Kreminė pasta su buratos sūriu, smidrais ir šonine
Kategorija: Makaronų ir picos patiekalų receptai
Ši kreminė pasta su buratos sūriu yra gaivi ir labai sotinga, puikiai tinka tiems, kurie mėgsta intensyvesnius, tačiau švelnius skonius. Smidrai ir šoninė suteikia skonio gylio, o burrata sūris ir parmezanas užbaigia patiekalą su kreminiu ir sūriu efektu.
Nauda sveikatai:
- Smidrai yra puikus skaidulų šaltinis, taip pat turi daug vitaminų ir mineralų, ypač folio rūgšties.
- Buratos sūris suteikia baltymų ir kalcio, o jo kreminė tekstūra puikiai dera su makaronais.
- Kiaušiniai yra aukštos kokybės baltymų šaltinis ir svarbus vitaminas B12 tiek energijai, tiek nervų sistemos funkcijoms.
- Šoninė ir parmezanas suteikia šio patiekalo sūrį ir skonį, tačiau juos rekomenduojama vartoti saikingai, nes jie yra kaloringi.
Ingredientai
- makaronai: 400 gramų
- smidrai: 1 pundelio
- burrata sūriai: 1
- karšto rūkymo šoninė: 130 gramų
- kiaušiniai: 1
- česnakas: 1 skiltelės
- parmezanas: 1 saujos
- sultinys: 1 kubelio (jeigu norisi)
- bazilikas: kelių lapelių (papuošimui)
- alyvuogių aliejus: šlakelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia vandenį užvirkite. Jame ištirpinkite sultinio kubelį ir išvirkite makaronus.
2. Į dubenį muškite kiaušinį, berkite parmezaną ir gerai išmaišykite.
3. Burratos sūrį dėkite į maisto smulkintuvą ir sutrinkite. Sudėkite kiaušinio ir sūrio mišinį. Gerai išmaišykite.
4. Į keptuvę sudėkite smulkiais gabaliukais supjaustytą šoninę, šalia česnako skiltelę ir šiek tiek pakepinkite.
5. Sudėkite gabaliukais supjaustytus smidrus ir dar šiek tiek pakepinkite. Česnaką išimkite iš keptuvės.
6. Į keptuvę berkite jau išvirtus makaronus, burrata sūrio padažą ir viską pakaitinkite kelias minutes.
7. Dėkite į lėkštes. Aš viską dar papuošiau baziliko lapeliais, pabarsčiau parmezano sūriu ir apšlaksčiau tyru alyvuogių aliejumi. Skanaus!