Kreminė pasta su buratos sūriu, smidrais ir šonine

Kategorija: Makaronų ir picos patiekalų receptai


Kreminė pasta su buratos sūriu, smidrais ir šonine

Paskelbė:

Ši kreminė pasta su buratos sūriu yra gaivi ir labai sotinga, puikiai tinka tiems, kurie mėgsta intensyvesnius, tačiau švelnius skonius. Smidrai ir šoninė suteikia skonio gylio, o burrata sūris ir parmezanas užbaigia patiekalą su kreminiu ir sūriu efektu.


Nauda sveikatai:


  • Smidrai yra puikus skaidulų šaltinis, taip pat turi daug vitaminų ir mineralų, ypač folio rūgšties.
  • Buratos sūris suteikia baltymų ir kalcio, o jo kreminė tekstūra puikiai dera su makaronais.
  • Kiaušiniai yra aukštos kokybės baltymų šaltinis ir svarbus vitaminas B12 tiek energijai, tiek nervų sistemos funkcijoms.
  • Šoninė ir parmezanas suteikia šio patiekalo sūrį ir skonį, tačiau juos rekomenduojama vartoti saikingai, nes jie yra kaloringi.


Ingredientai

  • makaronai: 400 gramų
  • smidrai: 1 pundelio
  • burrata sūriai: 1
  • karšto rūkymo šoninė: 130 gramų
  • kiaušiniai: 1
  • česnakas: 1 skiltelės
  • parmezanas: 1 saujos
  • sultinys: 1 kubelio (jeigu norisi)
  • bazilikas: kelių lapelių (papuošimui)
  • alyvuogių aliejus: šlakelio


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia vandenį užvirkite. Jame ištirpinkite sultinio kubelį ir išvirkite makaronus.

2. Į dubenį muškite kiaušinį, berkite parmezaną ir gerai išmaišykite.

3. Burratos sūrį dėkite į maisto smulkintuvą ir sutrinkite. Sudėkite kiaušinio ir sūrio mišinį. Gerai išmaišykite.

4. Į keptuvę sudėkite smulkiais gabaliukais supjaustytą šoninę, šalia česnako skiltelę ir šiek tiek pakepinkite.

5. Sudėkite gabaliukais supjaustytus smidrus ir dar šiek tiek pakepinkite. Česnaką išimkite iš keptuvės.

6. Į keptuvę berkite jau išvirtus makaronus, burrata sūrio padažą ir viską pakaitinkite kelias minutes.

7. Dėkite į lėkštes. Aš viską dar papuošiau baziliko lapeliais, pabarsčiau parmezano sūriu ir apšlaksčiau tyru alyvuogių aliejumi. Skanaus!


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook