AMERIKIETIŠKAS MAKARONŲ IR SŪRIO APKEPAS (MAC AND CHEESE)

- nedideli makaronai: 200-250 gramų
- tarkuotas Čederio sūris: 2 stiklinių (~220 gramų)
- neriebi grietinėlė: 250 mililitrų
- pienas: 250 mililitrų
- miltai: 4 valgomųjų šaukštų
- sviestas: 4 valgomųjų šaukštų
- druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
- baltieji pipirai: 0,25 arbatinio šaukštleio
- džiūvėsėliai: 125 mililitrų
- Iš pradžių makaronus išvirkite, nukoškite vandenį, nuplaukite po šaltu vandeniu bei palikite puode.
- Tuomet orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros.
- Padažas: Didelėje keptuvėje išlydykite sviestą ant vidutinio kaitrumo ugnies, sudėkite miltus, druską ir pipirus, gerai išmaišykite, pakaitinkite maždaug 60 sekundžių. Pamažu supilkite pieną, grietinėlę, vis maišykite, kaitinkite ant vidutinio kaitrumo ugnies, kol užverda. Paskui sumažinkite ugnį iki silpnos, ir kaitinkite maždaug 10 minučių, kol padažiukas sutirštėja (nuolatos maišykite). Pabaigoje suberkite sutarkuotą sūrį, maišykite, kol sūris ištirpsta.
- Pasiruoštą padažą užpilkite ant makaronų, išmaišykite, kad visi makaronai pasidengtų padažu.
- Kepimo indą aukštesniais kraštais ištepkite su sviestu. Sudėkite makaronus, išlyginkite paviršių, apibarstykite džiūvėsėliais bei kepkite įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių, kol viršus dailiai paruduoja. Patiekite ir mėgaukitės!
- Pastebėjimas: Makaronų nėra būtina kepti orkaitėje, bet apskrudę džiūvėsėliai šiam patiekalui suteikia kiek subtilesnio bei papildomo skonio. Jeigu nesate didelis vegetariškų makaronų patiekalų mėgėjas, tai į makaronus galima įmaišyti kumpio gabaliukų.
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
Šaltinis:
O čia labai skanu! :)

Kiaušinius dažome natūraliai

D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas

Šniceliai su balta duona ir padažu

Azijietiški makaronai su krevetėmis

Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu

Biskvitinis medaus tortas "Sodžius"

Keptuvėje keptos kepenėlės su pievagrybiais ir svogūnais

Baklažanų apkepas

Makaronų apkepas su daržovėmis

Makaronų ir faršo apkepas

LABAI SKANUS ŠOKOLADINIS TINGINIO TORTAS

KONDENSUOTO PIENO PYRAGAS

MAKARONAI CITRININIAME SŪRIO PADAŽE SU VIŠTIENA

MAKARONAI SU VIŠTIENA IR DŽIOVINTAIS POMIDORAIS

ŠVELNAUS SKONIO MAKARONAI (SU KIAULIENOS KUMPELIU)

SPAGETI TROŠKINYS SU VIŠTIENA

ŽIRNELIŲ SRIUBA SU KOKOSŲ PIENU

CUKINIJŲ IR RYŽIŲ APKEPAS

VIŠTIENOS APKEPAS SU SŪRIU IR GRYBAIS

AMERIKIETIŠKAS MAKARONŲ APKEPAS

BALTAS SVIESTINIS PADAŽAS

Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“

Pikantiški 6 šašlykų receptai

Tortas „Juodasis miškas“