AMERIKIETIŠKAS MAKARONŲ IR SŪRIO APKEPAS (MAC AND CHEESE)
Kategorija: Apkepai / Makaronai, pica
- nedideli makaronai: 200-250 gramų
- tarkuotas Čederio sūris: 2 stiklinių (~220 gramų)
- neriebi grietinėlė: 250 mililitrų
- pienas: 250 mililitrų
- miltai: 4 valgomųjų šaukštų
- sviestas: 4 valgomųjų šaukštų
- druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
- baltieji pipirai: 0,25 arbatinio šaukštleio
- džiūvėsėliai: 125 mililitrų
- Iš pradžių makaronus išvirkite, nukoškite vandenį, nuplaukite po šaltu vandeniu bei palikite puode.
- Tuomet orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros.
- Padažas: Didelėje keptuvėje išlydykite sviestą ant vidutinio kaitrumo ugnies, sudėkite miltus, druską ir pipirus, gerai išmaišykite, pakaitinkite maždaug 60 sekundžių. Pamažu supilkite pieną, grietinėlę, vis maišykite, kaitinkite ant vidutinio kaitrumo ugnies, kol užverda. Paskui sumažinkite ugnį iki silpnos, ir kaitinkite maždaug 10 minučių, kol padažiukas sutirštėja (nuolatos maišykite). Pabaigoje suberkite sutarkuotą sūrį, maišykite, kol sūris ištirpsta.
- Pasiruoštą padažą užpilkite ant makaronų, išmaišykite, kad visi makaronai pasidengtų padažu.
- Kepimo indą aukštesniais kraštais ištepkite su sviestu. Sudėkite makaronus, išlyginkite paviršių, apibarstykite džiūvėsėliais bei kepkite įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių, kol viršus dailiai paruduoja. Patiekite ir mėgaukitės!
- Pastebėjimas: Makaronų nėra būtina kepti orkaitėje, bet apskrudę džiūvėsėliai šiam patiekalui suteikia kiek subtilesnio bei papildomo skonio. Jeigu nesate didelis vegetariškų makaronų patiekalų mėgėjas, tai į makaronus galima įmaišyti kumpio gabaliukų.
AMERIKIETIŠKAS MAKARONŲ APKEPAS
LABAI SKANUS ŠOKOLADINIS TINGINIO TORTAS
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
SPAGETI TROŠKINYS SU VIŠTIENA
Šniceliai su balta duona ir padažu
Baklažanų apkepas
MAKARONAI SU VIŠTIENA IR DŽIOVINTAIS POMIDORAIS
Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu
Biskvitinis medaus tortas "Sodžius"
BALTAS SVIESTINIS PADAŽAS
Makaronų apkepas su daržovėmis
Makaronų ir faršo apkepas
Azijietiški makaronai su krevetėmis
MAKARONAI CITRININIAME SŪRIO PADAŽE SU VIŠTIENA
Kiaušinius dažome natūraliai
VIŠTIENOS APKEPAS SU SŪRIU IR GRYBAIS
Pikantiški 6 šašlykų receptai
Tortas „Juodasis miškas“
Keptuvėje keptos kepenėlės su pievagrybiais ir svogūnais
KONDENSUOTO PIENO PYRAGAS
ŽIRNELIŲ SRIUBA SU KOKOSŲ PIENU
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
CUKINIJŲ IR RYŽIŲ APKEPAS
ŠVELNAUS SKONIO MAKARONAI (SU KIAULIENOS KUMPELIU)