Makaronų pica

Kategorija: Makaronai, pica


Makaronų pica

Paskelbė:
27 Vasario 2022
Neįtikėtina, bet picą galima paruošti ir iš virtų makaronų! Jei mėgstate aštriai, pridėkite aitriųjų paprikų padažo.



Ingredientai



  • Pagrindas:
    • tagliatelle makaronai arba spagečiai: 200 g
    • druska: ½ šaukštelio
    • sviestas: formai ištepti

  • Viršus:
    • pomidorų padažas su prieskoniais: 450 g
    • saldžiarūgštis padažas: 1-2 šaukštai
    • picų prieskoniai: 1 šaukštelis
    • rūkyta dešra arba saliamis: 250 g
    • pievagrybiai: 200 g
    • pomidorai: 3-4
    • mocarela: 250 g
    • juodosios alyvuogės: 50 g
    • bazilikai: žiupsnelis šviežių


Recepto paruošimas



1. Orkaitę įkaitinkite iki 225° C temperatūros. Makaronus išvirkite, nukoškite ir sukrėskite į sviestu išteptą apvalią formą. Puode įkaitinkite pomidorų padažą, įmaišykite saldžiarūgštį. Dešrą, grybus, pomidorus ir mocarelą supjaustykite plonais griežinėliais.
2. Ant makaronų užpilkite pomidorų padažą ir sluoksniuodami sudėkite mocarelą, dešrą, grybus, pomidorus ir per pusę perpjautas alyvuoges. Apibarstykite picų prieskoniais. Kepkite 10-15 minučių. Papuoškite šviežiais bazilikais ir patiekite.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: