Amerikietiškas picos padas - pagrindas su mielėmis
Kategorija: Makaronų ir picos patiekalų receptai
Šis amerikietiškas picos pagrindas yra idealus, kad sukurtumėte puikią picą su mielių tešla. Padas minkštas ir elastingas, suteikiantis jūsų picai reikalingą struktūrą ir skonį. Su šiuo pagrindu galėsite sukurti įvairias picas, tiek klasikines, tiek su savo mėgstamais ingredientais. Picos pagrindas iškyla orkaitėje ir įgauna nuostabią tekstūrą: traškus kraštas ir minkštas vidus. Jei norite išbandyti tikrą amerikietišką picos patirtį, šis receptas - puikus pasirinkimas.
Nauda sveikatai:
Tešlos pagrinde naudojamos sausos mielės, kurios ne tik padeda picos pagrindui pakilti, bet ir yra šaltinis vitaminų, tokių kaip B grupės vitaminai, reikalingi energijos gamybai. Alyvuogių aliejus suteikia patiekalui sveikųjų riebalų, kurie padeda palaikyti širdies sveikatą. Be to, alyvuogių aliejus yra puikus antioksidantų šaltinis. Miltai, naudojami pagrinde, yra energijos šaltinis, tačiau norint, kad pica būtų dar sveikesnė, galima rinktis pilno grūdo miltus, kad gautume daugiau skaidulų.
Ingredientai
- sausos mielės: 1 pakelio (arba 21 gramas šviežių mielių)
- šiltas vanduo: 200 mililitrų
- cukrus: 0,5 valgomojo šaukšto
- miltai: 400 gramų
- alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
- druska: 1,5 arbatinio šaukštelio
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių įpilame vandens, mielių, cukraus bei 100 gramų miltų į indą. Gerai išmaišome bei paliekame maždaug 20 minučių kol pakils.
2. Tuomet įpilame alyvuogių aliejaus, druskos bei 300 gramų miltų. Išmaišome su mediniu šaukštu. Pabarstome šiek tiek miltų ant darbinio paviršiaus.
3. Tešlą minkome maždaug 10 minučių, kol tešla taps minkšta, elastinga bei šiek tiek lipni. Nepadauginame miltų. Suformuojame tešlą į kamuoliuką bei dedame į dubenėlį.
4. Tada užlašiname kelis lašus aliejaus, kad paviršius netaptų sausas. Uždengiame virtuviniu rankšluosčiu bei padedame šiltoje vietoje maždaug 2 valandas, arba tol, kol tešla padvigubės.
5. Po to iškočiojame picos padą - pagrindą. Iš nurodytų ingredientu kiekio pagaminsite 2 (maždaug 30 centimetrų) mažas arba 1 didelę picą.
6. Dedame sūrį, norimus ingredientus bei vėl sūrio.
7. Kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių. Skanaujame!