Mielinis picos padas su sausomis mielėmis ir kvietiniais miltais

Kategorija: Makaronų ir picos patiekalų receptai


Mielinis picos padas su sausomis mielėmis ir kvietiniais miltais

Paskelbė:

Šis mielinis picos padas su sausomis mielėmis ir kvietiniais miltais pasižymi lengvumu ir puikiu skoniu. Minkšta, elastinga tešla ir traškus, iškepęs padas taps puikiu pagrindu įvairiems įdarams – tiek tradiciniams, tiek naujiems ir netikėtiems. Be to, ši picos tešla yra paprasta ir greita, tad galite ją pasigaminti net ir vakare, kai norisi skanaus, naminio patiekalo.


Nauda sveikatai:


Mielės suteikia tešlai purumo ir elastingumo, tačiau jų sudėtyje esantys B grupės vitaminai padeda palaikyti gerą medžiagų apykaitą ir stiprina imuninę sistemą. Kvietiniai miltai turi daug skaidulų ir energijos teikiančių angliavandenių, todėl ši pica suteiks ilgesnį sotumo jausmą. Picos padas be mielių bus lengvas, tačiau sotus, puikiai tiks tiems, kurie mėgsta tradicinį skonį.


Ingredientai

  • kvietiniai miltai: 500 gramų (4 stiklines) + papildomai kočiojimui, pabarstymui
  • vanduo: 300 mililitrų
  • sausos mielės: 7 gramų (pakelio)
  • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
  • cukrus: 2 arbatinių šaukštelių
  • druska: žiupsnio



Recepto paruošimas

1. Indelyje sumaišome drungną vandenį su aliejumi, cukrumi, druska ir mielėmis. Gerai išmaišome, palaukiame kelias minutes, kol mielės aktyvuosis.

2. Supilame miltus į didelį dubenį (receptuose dažnai rašo, kad juos reikia persijoti. Būtų gerai atlikti šį veiksmą, bet aš skubėdama praleidžiu). Miltų viduryje padarome duobutę ir į ją supilame gautą skystį.

3. suverčiame miltus į vidų, vis maišant, kol gausis tešla. Minkome rankomis. Tešla gali šiek tiek lipti prie rankų. Jei labai limpa, įpilame dar miltų, bet pasistengiame nepadauginti.

4. Gautą tešlą lengvai pabarstome miltais, uždengiame rankšluostėliu ir paliekame šiltai pakilti maždaug 1-2 valandoms.

5. Kai tešla iškils, ją šiek tiek paminkome. Padaliname į dvi dalis. Man iš nurodyto kiekio gaunasi dvi picos per visą kepimo skardą.

6. Pabarstome miltais stalo paviršių, iškočiojame picos padus.

7. Į skardą įklojame kepimo popierių, dedame picos padą, patepame pomidorų padažu, dedame mėgstamą įdarą pagal fantaziją, barstome sūrį ir kepame 220-250 laipsnių temperatūros orkaitėje (jei galima nustatyti, pasirinkite kaitinimą iš apačios) maždaug 5-7 minutes.