Pica su vištiena ir ananasais
Kategorija: Makaronai, pica
Pagrindas keptas jau ne kartą, išbandytas, patikęs, tai kitų nebeieškau.. Plonumas ir traškumas picos priklausys kaip storai iškočiosit pagrindą.
Reikės:
250 g. miltų
Mažas žiupsnelis jūros druskos
3,5 g. sausų mielių
Žiupsnelis cukraus
1 v.š. alyvuogių aliejaus
163 ml. šilto vandens
Mieles sumaišyti su cukrumi ir užpilti pusę kiekio vandens, palaikyti kol aktyvuosis.
Dubenyje sumaišyti miltus su druska, alyvuogių aliejumi ir galiausiai su pakilusiomis mielėmis. Jei dar trūks, miltų pridėti minkant. Tešla turi būti elastinga ir minkšta.
Dėti į dubenį, uždengti maistine plėvele ir leisti pakilti ~1 val. laiko.
Picos viršus pas mane buvo iš: vištienos, ananasų, pomidoriukų, ankštinių žirnių, mozarelos sūrio, tarkuoto fermentinio sūrio bei pomiorų pastos su česnakais.
Vištieną susipjausčiau smulkiai ir su prieskoniais apkepinau truputį keptuvėje, kad nedėti žalių gabaliukų ant picos.
Ananasus konservuotus nusunkti, susipjaustyti smulkiai, pomidoriukus per pusę, mozarelą susiplėšyti mažesniais gabaliukais, sūrį susitarkuoti.
Kai tešla pakilus perminkyti ir iškočioti pagal kepimo indą picos pagrindą. Pabarstyti miltais ir gerai ištampius dėti į skardą, subadyti šakute. Aptepti pomidorų pasta sumaišyta su spaustu česnaku ir druska ir dėti likusius produktus, stengtis neperkrauti. Paskutinius sudėjau pomidoriukus, mozarelą ir tarkuotą sūrį ant viršaus.
Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 15-20 min, kol gražiai paruduos, sūris išsilydis.
Man jau šiek tiek ir perkepė, 2 min galėjau išimti anksčiau.... Skani tiek šilta, tiek šalta!
Reikės:
250 g. miltų
Mažas žiupsnelis jūros druskos
3,5 g. sausų mielių
Žiupsnelis cukraus
1 v.š. alyvuogių aliejaus
163 ml. šilto vandens
Mieles sumaišyti su cukrumi ir užpilti pusę kiekio vandens, palaikyti kol aktyvuosis.
Dubenyje sumaišyti miltus su druska, alyvuogių aliejumi ir galiausiai su pakilusiomis mielėmis. Jei dar trūks, miltų pridėti minkant. Tešla turi būti elastinga ir minkšta.
Dėti į dubenį, uždengti maistine plėvele ir leisti pakilti ~1 val. laiko.
Picos viršus pas mane buvo iš: vištienos, ananasų, pomidoriukų, ankštinių žirnių, mozarelos sūrio, tarkuoto fermentinio sūrio bei pomiorų pastos su česnakais.
Vištieną susipjausčiau smulkiai ir su prieskoniais apkepinau truputį keptuvėje, kad nedėti žalių gabaliukų ant picos.
Ananasus konservuotus nusunkti, susipjaustyti smulkiai, pomidoriukus per pusę, mozarelą susiplėšyti mažesniais gabaliukais, sūrį susitarkuoti.
Kai tešla pakilus perminkyti ir iškočioti pagal kepimo indą picos pagrindą. Pabarstyti miltais ir gerai ištampius dėti į skardą, subadyti šakute. Aptepti pomidorų pasta sumaišyta su spaustu česnaku ir druska ir dėti likusius produktus, stengtis neperkrauti. Paskutinius sudėjau pomidoriukus, mozarelą ir tarkuotą sūrį ant viršaus.
Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 15-20 min, kol gražiai paruduos, sūris išsilydis.
Man jau šiek tiek ir perkepė, 2 min galėjau išimti anksčiau.... Skani tiek šilta, tiek šalta!
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Kiaušinius dažome natūraliai
Pica su faršu
Kaip mielėmis tręšti pomidorus ir agurkus – rezultatai jus priblokš
Labai skanios spurgos
Pikantiški 6 šašlykų receptai
JAUTIENOS KUKULIAI SU PAPRIKA IR ANANASAIS
BULVIŲ PYRAGAS SU BROKOLIAIS IR SŪRIU
Pica su voveraitėmis
Šventėms – tortas „Snickers“
Pica su balzamine vištiena
Pica su tunu
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Vištienos šaltiena su daržovėmis.
Krafinai
Soti naminė pica
Tyrė, kokių vištų kiaušiniai naudingiausi: išvados nustebins
Traškus prancūziškas pyragas su šoninės ir daržovių įdaru
Gardžiosios mielinės spurgos
Ryžių patiekalas su vištiena ir riešutais
AŠTRI ŽIRNIŲ SRIUBA SU DARŽOVĖMIS
Gardi prancūziška svogūnų sriuba
Patarimai, kaip iškepti skaniausius šašlykus: trys originalūs receptai
keptos anties receptas