Pica su nduja dešra ir mocarelos sūriu
Kategorija: Makaronai, pica
Ingredientai
- mėgstama tešla picai (renkuosi plonapadę picą)
- geras alyvų aliejus: 3 šaukštų
- trintų pomidorų padažas: 3 šaukštų
- česnakas: 2 skiltelių
- mocarelos sūris: 200 gramų (1 burbulo)
- mėlynieji svogūnai: 1
- džiovinti pomidorai aliejuje: keletos
- alyvuogės: keletos
- nduja
- bazilikas
- raudonėlis
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių picos tešlą dėkite į kepimo skardą, ant viršaus šlakstykite alyvų aliejumi.
2. Tuomet tepkite pomidorų padažą, dėkite riekelėmis supjaustytą česnaką, suplėšykite mocarelos, plonai suraikykite svogūną.
3. Tada pasmulkinkite džiovintus pomidorus, sutraiškykite alyvuoges, viską dėkite ant picos.
4. Po to dėkite ndujos (tik atsargiai neperkrauname, žiūrime pagal aštrumą, nes pica gali gautis per aštri!).
5. Pabaigai pabarstykite džiovinto baziliko bei raudonėlio.
6. Picą dėkite į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug 15 minučių. Lepinkitės!
Pica su nduja - kažkas naujo ir neragauto
Sicilijos pica
Havajų pica su ananasais, kumpiu ir sūriu
Klasikinė pica su kumpiu ir sūriu
Kiaušinių pagrindo keto pica su sūriu ir saliamiu
Čili pica arba aštri pica su malta mėsa
Lengvai pagaminama pica
Pica kepta kepsninėje
Makaronų pica
Trolių pica su dešrelėmis arba mielinė pica kitaip
Andriaus storapadė kaimiška pica su dešra, kiaušiniais ir sūriu
Varškės pica su faršu
Netradicinė pica
Storapadė pica su špinatais, sūriu ir kumpiu
Pica su mocarela ir pomidorais
Pica „Porkie“
Focaccia Pizza receptas - plokščia itališka duona/pica (garnyras ar alternatyva picos padui)
Pica su faršu
Pica su pievagrybiais (kepta orkaitėje)
Tikra tradicinė itališka pica su kaparėliais ir mocarelos sūriu
Chicago Deep Dish Pizza - vegetariška gili storapadė pica be mėsos
Pica capricciosa su kumpiu, pievagrybiais, artišokais, alyvuogėmis ir sūriu
Naminė pica keptuvėje
Pica su burata sūriu, vytintu kumpiu ir pesto padažu