Andriaus storapadė kaimiška pica su dešra, kiaušiniais ir sūriu
Kategorija: Makaronai, pica
Šį storapadės picos receptą gavai iš savo draugo Andriaus. Nors padas ir yra storokas, bet jis minkštas dėl naudojamos varškės. Būna labai gardus tiek šiltas, ką tik ištrauktas iš orkaitės, tiek šaltas. O viršų galite jau pagal savo skonį pasireguliuoti ir dėti mėgstamus produktus, o aš pateiksiu savo mėgstamus, kaimiškos picos ingredientus su kiaušiniais, dešra ir sūriu.
1. Iš pradžių kiaušinius išplakite, įmaišykite varškę. Įpilkite aliejaus bei išmaišykite.
2. Miltus persijokite su kepimo milteliais bei druska.
3. Tada miltų masę dėkite į varškės masę, viską gerai išmaišykite iki vientisos konsistencijos.
4. Paruoštą tešlą maždaug 60 minučių laikykite šaldytuve.
5. Tuomet servelatą, dešrą bei virtus kiaušinius supjaustykite riekelėmis, sūrį sutarkuokite.
6. Po to kepimo formą patepkite šiek tiek aliejumi bei paskirstykite tešlą, ant viršaus išdėliokite dešras, kiaušinius ir sūrį.
7. Kepkite iki 150 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apatinėje lentynoje, kai šildo tik iš apačios maždaug 15-20 minučių. Skanaukite!
Ingredientai
- Padui:
- varškė: 250 gramų
- miltai: 150 gramų
- kiaušiniai: 2
- aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
- kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
- druska: žiupsnelio
- Viršutinei masei:
- servelato dešra: 200 gramų
- dešra: 50 gramų (naudoju labai aštrią Peperonį dešrą, todėl papildomai prieskonių nereikia)
- fermentinis sūris: 100 gramų
- kiaušiniai: 2-3 (virti)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių kiaušinius išplakite, įmaišykite varškę. Įpilkite aliejaus bei išmaišykite.
2. Miltus persijokite su kepimo milteliais bei druska.
3. Tada miltų masę dėkite į varškės masę, viską gerai išmaišykite iki vientisos konsistencijos.
4. Paruoštą tešlą maždaug 60 minučių laikykite šaldytuve.
5. Tuomet servelatą, dešrą bei virtus kiaušinius supjaustykite riekelėmis, sūrį sutarkuokite.
6. Po to kepimo formą patepkite šiek tiek aliejumi bei paskirstykite tešlą, ant viršaus išdėliokite dešras, kiaušinius ir sūrį.
7. Kepkite iki 150 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apatinėje lentynoje, kai šildo tik iš apačios maždaug 15-20 minučių. Skanaukite!
Raktažodžiai:
varske, miltai, aliejus, kiausiniai, pica, druska, desra, servelato desra, suris, fermentinis suris
Sicilijos pica
Makaronai su dešra ir pomidorais
Naminė baltoji mišrainė su dešra arba rūkytu kumpiu
Prancūziški kepti rageliai su sūriu ir kumpiu
Naminė pica keptuvėje
Pica kepta kepsninėje
Mini picos iš riestainių
Varškės pica su faršu
Netradicinė pica
ČESNAKINIS VARŠKĖS APKEPAS
Storapadė pica su špinatais, sūriu ir kumpiu
Makaronų pica
Bemielės tešlos pica
KITOKIE ČIRVINIAI BLYNAI
Plonos picos padas pagal virtuvės mitų griovėjus
Klasikinė pica su kumpiu ir sūriu
Trupininis rabarbarų pyragas su varške
Naminė bulvių dešra
Trupininis kakavinis varškės pyragas
PURUSIS VARŠKĖS APKEPAS
Makaronų kugelis - apkepas su varške, kiaušiniais, grietine ir džiūvėsėliais pagal Beatą
Glazūra padengtos mielinės bandelės su cinamonu
Skaniausias varškės apkepas su kefyru
KEPTA VIŠTIENA SU ČIORISU IR BULVĖMIS