Čili pica arba aštri pica su malta mėsa

Kategorija: Makaronai, pica


Čili pica arba aštri pica su malta mėsa

Paskelbė:
20 Vasario 2022
Mano spėjimu, kad mėsa visą picos pagrindą padengtų, nesugebėčiau rasti nei vienoje picerijoje. Na nebent už labai gerą kainą. Tad šį kartą gaminsime namie labai skaniai čili picą arba aštrią picą su malta mėsa. Ji gaunasi labai soti ir skani, mano šeima ją labai giria, o užsukę draugai net paprašo recepto. Išmėginkite ir Jūs, esu tikra, kad Jums patiks.



Ingredientai


  • Pagrindui (37 centimetrų skersmens):
    • miltai: 3 stiklinių
    • vanduo: 1 stiklinės
    • sviestas: 100 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • kmynai: 3 šaukštų
    • cukrus: 2 šaukštų
    • druska: 1 šaukšto

  • Picai:
    • malta mėsa: ~300-400 gramų
    • sūris: 300 gramų
    • svogūnai: 1
    • paprikos: 1
    • šparaginės pupelės
    • jelapeno pipirai (rekomenduoju negailėti, jei mėgstate aštrumą)
    • pomidorų padažas (geriau aštresnis)


Recepto paruošimas



1. Patarimas: Kad ir kokią maltą mėsa pasirinksite (kiaulieną, vištieną, jautieną ar panašiai) labai rekomenduoju ją susimalti patiems. Rezultatas bus daug geresnis, nei su pirktiniu faršu.
2. Pirmiausia į miltus suberkite kmynus, druską ir cukrų.
3. Tuomet supilkite vandenį ir išmaišykite.
4. Ištirpintą sviestą supilkite į tešlą, įmuškite kiaušinį ir minkykite.
5. Tada ant suformuoto picos pagrindo, užtepkite pomidorų padažo.
6. Palei kraštą sudėliokite šparagines pupeles ir paslėpkite - užlenkite tešlą. ?
7. Po to tolygiai paskirstykite "užmarinuotą" maltą mėsą (su druska ir pipirais arba kitais mėgstamais prieskoniais).
8. Sudėliokite supjaustytą: svogūną, jalapenus, papriką ir užbarstykite sutarkuotu sūriu.
9. Patarimas: Aš pati apsidraudimui apvynioju su folija, kad mažiau skysčių į orkaitę nulašėtų.
10. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
11. Kepkite 40 minučių 200 laipsnių temperatūros (kepant ant skardos, reiktų trumpiau - maždaug pusvalandį ir manau užtektų 180 laipsnių).
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: