Mėsos kukuliai su makaronais
Kategorija: Makaronai, pica
Labai mėgstu tokį mėsos kukulių gaminimo ir patiekimo būdą, išmėginkite ir Jūs!
1. Patarimas: Kad patiekalas būtų skanesnis, kiaulieną susimalame namie patys, o ne perkame faršą parduotuvėje, su juo rezultatas ne toks geras.
2. Pirmiausia rozmarino šakeles smulkiai sukapojame. Sudedame į dubenį džiūvėsėlius su garstyčiomis, malta mėsa, susmulkintais rozmarinais ir raudonėliu.
3. Įmušame vieną kiaušinį ir įberiame gerą žiupsnelį druskos su pipirais. Mėsos mišinį gerai išmaišome.
4. Šlapiomis rankomis formuojame mėsos kukulius.
5. Apkepame alyvuogių aliejuje maždaug 8-10 minučių.
6. Per tą laiką, kol kukuliai kepa, pasiruošiame padažą: Sukapojame baziliko lapus. Nulupame ir smulkiai supjaustome svogūną bei česnakus.
7. Įkaitiname keptuvę iki vidutinio kaitrumo ugnies ir įpilame du šaukštus alyvuogių aliejaus.
8. Sudedame svogūną į keptuvę ir kepame maždaug 7 minutes arba kol suminkštėja ir tampa auksinės spalvos.
9. Tada sudedame česnaką ir paprikos miltelius, o kai tik česnakas įgauna spalvą sudedame baziliko lapus, konservuotus pomidorus ir balzamiko actą.
10. Į padažą sudedame mėsos kukulius ir troškiname, kol išvirs makaronai.
11. Sudedame spageti makaronus į verdantį vandenį ir verdame pagal instrukcijas ant pakelio.
12. Išvirtus makaronus nusausiname, šiek tiek vandens pasiliekame.
13. Mėsos kukulius su padažu sukrečiame į makaronus, įpilame šiek tiek pasilikto vandens nuo makaronų.
14. Supilame viską į lėkštę, pabarstome baziliko lapeliais ir šiek tiek tarkuoto Parmezano sūrio. Patiekiame ir lepinamės!
Ingredientai
- šviežios rozmarinos šakelės: 4
- džiūvesėliai: 1 saujelės
- Dijon garstyčios: 2 arbatinių šaukštelių su kaupu
- malta kiauliena: 500 gramų
- džiovintas raudonėlis: 1 šaukšto su kaupu
- kiaušiniai: 1
- šviežiai malti juodieji pipirai
- alyvų aliejus
- šviežias bazilikas: 1 saujos
- svogūnai: 1 (vid. dydžio)
- česnakas: 2 skiltelių
- džiovinta raudonoji paprika: 0,5 šaukštelio
- kapoti konservuoti pomidorai: 2 x 400 gramų
- balzamiko actas: 2 šaukštų
- spageti makaronai: 400 gramų
- parmezano sūris
Recepto paruošimas
1. Patarimas: Kad patiekalas būtų skanesnis, kiaulieną susimalame namie patys, o ne perkame faršą parduotuvėje, su juo rezultatas ne toks geras.
2. Pirmiausia rozmarino šakeles smulkiai sukapojame. Sudedame į dubenį džiūvėsėlius su garstyčiomis, malta mėsa, susmulkintais rozmarinais ir raudonėliu.
3. Įmušame vieną kiaušinį ir įberiame gerą žiupsnelį druskos su pipirais. Mėsos mišinį gerai išmaišome.
4. Šlapiomis rankomis formuojame mėsos kukulius.
5. Apkepame alyvuogių aliejuje maždaug 8-10 minučių.
6. Per tą laiką, kol kukuliai kepa, pasiruošiame padažą: Sukapojame baziliko lapus. Nulupame ir smulkiai supjaustome svogūną bei česnakus.
7. Įkaitiname keptuvę iki vidutinio kaitrumo ugnies ir įpilame du šaukštus alyvuogių aliejaus.
8. Sudedame svogūną į keptuvę ir kepame maždaug 7 minutes arba kol suminkštėja ir tampa auksinės spalvos.
9. Tada sudedame česnaką ir paprikos miltelius, o kai tik česnakas įgauna spalvą sudedame baziliko lapus, konservuotus pomidorus ir balzamiko actą.
10. Į padažą sudedame mėsos kukulius ir troškiname, kol išvirs makaronai.
11. Sudedame spageti makaronus į verdantį vandenį ir verdame pagal instrukcijas ant pakelio.
12. Išvirtus makaronus nusausiname, šiek tiek vandens pasiliekame.
13. Mėsos kukulius su padažu sukrečiame į makaronus, įpilame šiek tiek pasilikto vandens nuo makaronų.
14. Supilame viską į lėkštę, pabarstome baziliko lapeliais ir šiek tiek tarkuoto Parmezano sūrio. Patiekiame ir lepinamės!
Raktažodžiai:
mesa, mesos kukuliai, kukuliai, makaronai, dziuveseliai, kiausiniai, kiauliena, malta kiauliena, svogunai, bazilikas, suris, parmezano suris, spageti makaronai, spageciai
Kiaulienos kotletai orkaitėje "du viename"
kiaulienos kukuliukai su varške ir grietinėlės padažu
Maltos mėsos ir fetos sūrio apkepas
Čili sriuba
Greitas maltos mėsos šnicelis
Mėsos kukuliai su troškintais moliūgais
JAUTIENOS KUKULIAI SU PAPRIKA IR ANANASAIS
Antienos arba vištienos krūtinėlės su garstyčių marinatu
DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU KIAULIENA
Graikiški kalakutienos kukuliai su mėsa
Lazanijos sriuba arba makaronų ir faršo sriuba
Bulvių apkepėlė su mėsos kukuliais
Skaniausi čenachai (čenakai) su kiauliena
Makaronai: Spageti su faršu ir sūriu
Purūs vištienos kukuliai sūrio ir grietinėlės padaže
Čili pica arba aštri pica su malta mėsa
KALAKUTIENOS TROŠKINYS SU DARŽOVĖMIS IR MAKARONAIS
BULVIŲ UŽKEPĖLĖ SU MĖSOS KUKULIUKAIS
Troškinti kalakutienos faršo kukuliai pievagrybių ir grietinėlės padaže
Labai skanūs mėsos kukuliai baltame padaže
Mėsa gruziniškai, kuri pagal skonį labai panaši į šašlyką
Vegetariški balandėliai be mėsos
Indiški kukuliai iš mėsos faršo
JAUTIENOS KUKULIAI SŪRIO PADAŽE