Makaronai: Spageti su faršu ir sūriu

Kategorija: Makaronai, pica


Makaronai: Spageti su faršu ir sūriu

Paskelbė:
27 Kovo 2022
Kokia šalis pirmoji Jums atsiranda galvoje, ištarus žodį spagečiai. Tikriausiai visų atsakymas dabar Būtų Italija. Bet neseniai knygoje perskaičiau, kad maždaug pusė Italijos gyventojų spagečių net nevalgo. Labai nustebinęs, įdomus faktas. ;)

Bet nuo to šis patiekalas netampa nei kiek prastesnis, anaiptol, taip pagaminti makaronai su faršu ir sūriu, tikrai paliks jus labai sočius ir laimingus. :)



Ingredientai



  • spageti makaronai: 1 nepilnos saujos
  • jautienos/kiaulienos faršas: ~200 gramų (galima naudoti tik kiaulienos faršą)
  • česnakas: poros skiltelių
  • baltieji svogūnai: 1
  • kapoti pomidorai: 2 skardinės (po 400 gramų)
  • šviežios petražolės
  • smulkiai tarkuotas parmezano sūris
  • šviežiai grūsti juodieji pipirai
  • alyvuogių aliejus (kepimui)
  • lauro lapeliai


Recepto paruošimas



1. Patarimas prieš gaminant: Kad patiekalas būtų skanesnis, kiaulienos faršą susimalame patys, o ne naudojame pirktinį, nes rezultatas su juo nebus toks geras. :)
2. Iš pradžių pradėkite nuo aliejaus įkaitinimo keptuvėje.
3. Į įkaitintą aliejį įmeskite sutraiškytas česnako galvutes, ir jiems pageltonavus, suberkite supjaustytą svogūną.
4. Kai jau svogūnas suminkštėja, užpilkite juos kapotais pomidorais, pagardinkite druska ir sumažinę ugnį, įmeskite lauro lapelių, troškinkite sudėtą turinį, paversdami jį į padažą maždaug 30 minučių (arba kiek ilgiau).
5. Pasiruoškite puodą su vandeniu virti spagečius, pasūdykite užvirus, ir tuomet sumerkiu makaronus, - virkite maždaug 12-15 minučių (ar jau išvirė, aš pati tikrinu ragaudama).
6. Kai jau troškinamas padažas sutirštėja, sudėkite į keptuvę faršą, padidinkite ugnį ir viską apkepkite maždaug 5 minutes.
7. Stenkitės derinti, kad spageti išvirimo laikas bei faršo su padažu iškepimo laikas sutaptų, nes spageti makaronai yra ganėtinai įnoringi, gali perbrinkti užsistovėję vandeny, o nukošti greit atvėsta ir netenka savo skonio subtilybių... todėl, tik nuėmus nuo kaistuvės, spageti nukošiu, ir išsyk vynioju į lėkštę...
8. O ant jų viršaus sudedu pasiruoštą faršo padažą.
9. Galiausiai apiberkite parmezano sūriu ir šviežiai supjaustytomis žolelėmis. Patiekite ir skanaukite!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: