Makaronai: Spageti su faršu ir sūriu
Kategorija: Makaronai, pica
Kokia šalis pirmoji Jums atsiranda galvoje, ištarus žodį spagečiai. Tikriausiai visų atsakymas dabar Būtų Italija. Bet neseniai knygoje perskaičiau, kad maždaug pusė Italijos gyventojų spagečių net nevalgo. Labai nustebinęs, įdomus faktas. ;)
Bet nuo to šis patiekalas netampa nei kiek prastesnis, anaiptol, taip pagaminti makaronai su faršu ir sūriu, tikrai paliks jus labai sočius ir laimingus. :)
1. Patarimas prieš gaminant: Kad patiekalas būtų skanesnis, kiaulienos faršą susimalame patys, o ne naudojame pirktinį, nes rezultatas su juo nebus toks geras. :)
2. Iš pradžių pradėkite nuo aliejaus įkaitinimo keptuvėje.
3. Į įkaitintą aliejį įmeskite sutraiškytas česnako galvutes, ir jiems pageltonavus, suberkite supjaustytą svogūną.
4. Kai jau svogūnas suminkštėja, užpilkite juos kapotais pomidorais, pagardinkite druska ir sumažinę ugnį, įmeskite lauro lapelių, troškinkite sudėtą turinį, paversdami jį į padažą maždaug 30 minučių (arba kiek ilgiau).
5. Pasiruoškite puodą su vandeniu virti spagečius, pasūdykite užvirus, ir tuomet sumerkiu makaronus, - virkite maždaug 12-15 minučių (ar jau išvirė, aš pati tikrinu ragaudama).
6. Kai jau troškinamas padažas sutirštėja, sudėkite į keptuvę faršą, padidinkite ugnį ir viską apkepkite maždaug 5 minutes.
7. Stenkitės derinti, kad spageti išvirimo laikas bei faršo su padažu iškepimo laikas sutaptų, nes spageti makaronai yra ganėtinai įnoringi, gali perbrinkti užsistovėję vandeny, o nukošti greit atvėsta ir netenka savo skonio subtilybių... todėl, tik nuėmus nuo kaistuvės, spageti nukošiu, ir išsyk vynioju į lėkštę...
8. O ant jų viršaus sudedu pasiruoštą faršo padažą.
9. Galiausiai apiberkite parmezano sūriu ir šviežiai supjaustytomis žolelėmis. Patiekite ir skanaukite!
Bet nuo to šis patiekalas netampa nei kiek prastesnis, anaiptol, taip pagaminti makaronai su faršu ir sūriu, tikrai paliks jus labai sočius ir laimingus. :)
Ingredientai
- spageti makaronai: 1 nepilnos saujos
- jautienos/kiaulienos faršas: ~200 gramų (galima naudoti tik kiaulienos faršą)
- česnakas: poros skiltelių
- baltieji svogūnai: 1
- kapoti pomidorai: 2 skardinės (po 400 gramų)
- šviežios petražolės
- smulkiai tarkuotas parmezano sūris
- šviežiai grūsti juodieji pipirai
- alyvuogių aliejus (kepimui)
- lauro lapeliai
Recepto paruošimas
1. Patarimas prieš gaminant: Kad patiekalas būtų skanesnis, kiaulienos faršą susimalame patys, o ne naudojame pirktinį, nes rezultatas su juo nebus toks geras. :)
2. Iš pradžių pradėkite nuo aliejaus įkaitinimo keptuvėje.
3. Į įkaitintą aliejį įmeskite sutraiškytas česnako galvutes, ir jiems pageltonavus, suberkite supjaustytą svogūną.
4. Kai jau svogūnas suminkštėja, užpilkite juos kapotais pomidorais, pagardinkite druska ir sumažinę ugnį, įmeskite lauro lapelių, troškinkite sudėtą turinį, paversdami jį į padažą maždaug 30 minučių (arba kiek ilgiau).
5. Pasiruoškite puodą su vandeniu virti spagečius, pasūdykite užvirus, ir tuomet sumerkiu makaronus, - virkite maždaug 12-15 minučių (ar jau išvirė, aš pati tikrinu ragaudama).
6. Kai jau troškinamas padažas sutirštėja, sudėkite į keptuvę faršą, padidinkite ugnį ir viską apkepkite maždaug 5 minutes.
7. Stenkitės derinti, kad spageti išvirimo laikas bei faršo su padažu iškepimo laikas sutaptų, nes spageti makaronai yra ganėtinai įnoringi, gali perbrinkti užsistovėję vandeny, o nukošti greit atvėsta ir netenka savo skonio subtilybių... todėl, tik nuėmus nuo kaistuvės, spageti nukošiu, ir išsyk vynioju į lėkštę...
8. O ant jų viršaus sudedu pasiruoštą faršo padažą.
9. Galiausiai apiberkite parmezano sūriu ir šviežiai supjaustytomis žolelėmis. Patiekite ir skanaukite!
Raktažodžiai:
spageti, farsas, suris, parmezano suris, spageciai, makaronai, kiaulienos farsas, jautienos farsas, pomidorai, svogunai, cesnakas, petrazoles
Makaronų kriauklelės, įdarytos faršu
Sluoksniuotas bulvių apkepas su faršu
Makaronai “tagliatelle” su faršu
Lazanijos sriuba arba makaronų ir faršo sriuba
ŠVELNAUS SKONIO MAKARONAI (SU KIAULIENOS KUMPELIU)
Spagečiai su bolonijos padažu iš faršo ir sūriu
Vegetariški makaronai su saulėje džiovintais pomidorais, špinatais, grietinėle ir sūriu
Šniceliai su balta duona ir padažu
Įdaryti kotletai su morkomis, svogūnais, sūriu ir kiaušiniais
Tradiciniai lietuviški cepelinai
Makaronai su tunu
Spageti makaronai su voveraičių padažu
Šparaginių pupelių su faršu apkepas - pavyko tobulai!
Kiaulienos kotletai su traškia plutele
Tagliatelle juostiniai makaronai su daržovėmis
Graikiški kalakutienos kukuliai su mėsa
Čili sriuba su faršu
Azijietiški makaronai su krevetėmis
kiaulienos kukuliukai su varške ir grietinėlės padažu
Bulvių plokštainis su mėsos faršu (kugelis)
Taco makaronai su sūriu
Taco makaronai su sūriu
Čili sriuba
ČIČINSKO KEPSNYS (IŠ KIAULIENOS FARŠO)