Makaronų kriauklelės, įdarytos faršu
Kategorija: Makaronai, pica
Nors ir paprastas patiekalas, bet labai skanus. Jis su šiek tiek kitokiu nei įprasta pateikimu, tad čia labai daug erdvės lieka eksperimentams.
1. Pirmiausia makaronus maždaug 6-7 minutes apvirkite sūriame vandenyje, nusausinkite, ataušinkite.
2. Svogūnus susmulkinkite gal smulkiai.
3. Tada morką sutarkuokite smulkesne burokine tarka.
4. Papriką supjaustykite kubeliais bei išspauskite česnaką.
5. Keptuvėje patroškinkite svogūnus kol šie suminkštės.
6. Sudėkite pusę česnakų, morkas, apkepinkite, paprikas ir kelias minutes patroškinkite, tada sudėkite faršą ir viską kartu patroškinkite, kol faršas bus iškepęs.
7. Patarimas: Jeigu norite, kad patiekalas pavyktų skanesnis, rekomenduoju faršą susimalti namie, o ne naudoti pirktinį, su juo rezultatas ne toks geras.
8. Bekepant pabarstykite mėgstamais prieskoniais, druska, pipirais ir pan.
9. Pomidorus nulupkite (tą darau subadytus pomidorus palaikiusi karštame vandenyje), supjaustykite, vieną pomidorą dėkite ir patroškinkite šiek tiek su faršu.
10. Likusius pomidorus kartu su kepintu česnaku bei kepintais mėgstamais prieskoniais patroškinkite kol pomidorai suminkštės, sudėkite smulkintą (arba džiovintą) baziliką bei cukrų.
11. Jei norite, galima vėliau sutrinti su blenderiu iki vientisos masės arba galima palikti su didesniais gabaliukais. Gavosi pomidorų padažas mūsų makaronams troškintis. Jei norisi lengviau - galima naudoti pirktinį pomidorų padažą arba konservuotus pomidorus.
12. Dabar į kepimo indą supilkite dalį padažo, sudėkite makaronus, kuriuos įdarykite faršu, užpilkite likusiu padažu, sudėkite tarkuotą sūrį, pjaustytą mozzarella sūrį ir kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 25 minutes. Skanaukite!
Ingredientai
- didesni makaronai - kriauklelės (conchiglioni): 150-200 gramų
- paprikos: 1
- morkos: 1
- svogūnai: 1 didesnės galvutės
- česnakas: 3-4 skiltelių
- mėgstamas faršas: 150-200 gramų (šį kartą naudojau kiaulienos faršą)
- pomidorai: 6-7 nemažų
- cukrus: 1 arbatinio šaukštelio su kaupu
- mėgstami prieskoniai
- bazilikai: geros saujos
- mozzarella sūris: gabalėlio
- tarkuotas Džiugo ar kitas panašus sūris: 100 gramų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia makaronus maždaug 6-7 minutes apvirkite sūriame vandenyje, nusausinkite, ataušinkite.
2. Svogūnus susmulkinkite gal smulkiai.
3. Tada morką sutarkuokite smulkesne burokine tarka.
4. Papriką supjaustykite kubeliais bei išspauskite česnaką.
5. Keptuvėje patroškinkite svogūnus kol šie suminkštės.
6. Sudėkite pusę česnakų, morkas, apkepinkite, paprikas ir kelias minutes patroškinkite, tada sudėkite faršą ir viską kartu patroškinkite, kol faršas bus iškepęs.
7. Patarimas: Jeigu norite, kad patiekalas pavyktų skanesnis, rekomenduoju faršą susimalti namie, o ne naudoti pirktinį, su juo rezultatas ne toks geras.
8. Bekepant pabarstykite mėgstamais prieskoniais, druska, pipirais ir pan.
9. Pomidorus nulupkite (tą darau subadytus pomidorus palaikiusi karštame vandenyje), supjaustykite, vieną pomidorą dėkite ir patroškinkite šiek tiek su faršu.
10. Likusius pomidorus kartu su kepintu česnaku bei kepintais mėgstamais prieskoniais patroškinkite kol pomidorai suminkštės, sudėkite smulkintą (arba džiovintą) baziliką bei cukrų.
11. Jei norite, galima vėliau sutrinti su blenderiu iki vientisos masės arba galima palikti su didesniais gabaliukais. Gavosi pomidorų padažas mūsų makaronams troškintis. Jei norisi lengviau - galima naudoti pirktinį pomidorų padažą arba konservuotus pomidorus.
12. Dabar į kepimo indą supilkite dalį padažo, sudėkite makaronus, kuriuos įdarykite faršu, užpilkite likusiu padažu, sudėkite tarkuotą sūrį, pjaustytą mozzarella sūrį ir kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 25 minutes. Skanaukite!
Raktažodžiai:
suris, mozarella suris, makaronai, makaronu kriaukleles, farsas, paprikos, morkos, svogunai, cesnakai, cukrus, pomidorai, dziugo suris
Lazanijos sriuba arba makaronų ir faršo sriuba
ŠVELNAUS SKONIO MAKARONAI (SU KIAULIENOS KUMPELIU)
MAKARONAI SU ŠPINATAIS, PIEVAGRYBIAIS IR KARAMELIZUOTAIS SVOGŪNAIS
Sluoksniuotas bulvių apkepas su faršu
Kopūstų ir maltos mėsos užkepėlė
"Tinginių" troškinys su kalakutienos arba vištienos faršu ir kopūstais
Tailandietiški makaronai su vištiena
Makaronų ir faršo apkepas
ANTIENOS ARBA VIŠTIENOS IR DARŽOVIŲ TROŠKINYS
Makaronų apkepas su daržovėmis
Makaronai “tagliatelle” su faršu
vegetariškas daržovių troškinys su varškės sūriu
MAKARONAI SU DARŽOVĖMIS IR MISO PADAŽU
Burrito bowl - ryžiai su kepta kalakutiena ir pupelėmis
SPAGETI TROŠKINYS SU VIŠTIENA
WOK ryžių makaronai su kiauliena
Makaronai su jūros gėrybių ir šoninės padažu
MALTOS JAUTIENOS SRIUBA (BEVEIK ČILI TROŠKINYS)
MALTOS JAUTIENOS SRIUBA (BEVEIK ČILI TROŠKINYS)
RECEPTAS: KALAKUTIENOS IR DARŽOVIŲ TROŠKINYS
Tortilijos
Skaniausias kiaulienos troškinys su kopūstais
Vegetariški sumuštiniai su morkomis ir česnaku
Makaronai su lašiša ir krevetėmis