WOK ryžių makaronai su kiauliena

Aš tiesiog dievinu įvairiausius Azijos skonius ir jau seniai su jais eksperimentuoju. Gaminu tai vienokius, tai tokius. Bet štai, kad gaminčiau wok makaronus su kiauliena, o ne su vištiena būna gana retai. Kodėl? Nežinau, neturiu tam atsakymo. Pasigaminusi šį patiekalą pasakiau sau, kad mano virtuvėje šios mėsos turėtų atsidurti dažniau, nes ji puikiai tinka įvairiuose patiekaluose.
WOK makaronams:
1. Pirmiausia supjaustykite kiaulieną (aš naudoju kiaulienos sprandinę) kuo plonesnėmis juostelėmis.
2. Tuomet kopūstą bei morką supjaustykite juostelėmis.
3. Tarpusavyje sumaišykite visus padažui nurodytus ingredientus.
4. Išvirkite wok makaronus, pagal instrukcijas ant pakuotės.
5. Tuomet keptuvėje įkaitinkite aliejų ir dėkite kepti pusę turimos kiaulienos. Maždaug 60 sekundžių kepkite vieną pusę, tada pabarstykite druska, pipirais, apverskite ir kepkite dar apie 60 sekundžių.
6. Atidėkite iškeptą kiaulieną ir tą patį procesą pakartokite su likusia mėsa. Šitaip ji gražiau apskrus, nei kepant per vieną kartą.
7. Kiaulienai iškepus, keptuvėje dar kartą įkaitinkite maždaug vieną šaukštą aliejaus, suberkite kopūstą, morką ir žirnių ankštis. Taip pat išspauskite česnaką, sumeskite susmulkintus svogūnų laiškus ir įtarkuokite imbierą. Viską apkepinkite kelias minutes.
8. Prie daržovių suberkite wok ryžių makaronus ir supilkite pasiruoštą padažą. Pakaitinkite keletą minučių, kol padažas sutirštės ir įsigers į makaronus. Suberkite atidėtą kiaulieną ir viską išmaišykite.
9. Patiekalą patiekite apibarstę su šviežia kalendra, baziliku bei sezamo sėklomis. To galite ir nedaryti, bet tai tikrai labai tinka. Skanaus!
Ingredientai
WOK makaronams:
- wok ryžių makaronai: 200 gramų
- aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
- kiauliena: 400 gramų (tinka ir jautiena)
- druska
- pipirai
- kopūstai: ~2 stiklinių
- morkos: 1
- žirnių ankštys: 1 saujos
- svogūnų laiškai: 1 saujos
- česnakas: 3 skiltelių
- imbiero šaknis: 3 centimetrų gabaliuko
- Patiekimui:
- šviežia kalendra
- bazilikas
- sezamo sėklos
- Padažui:
- sojos padažas: ~0,5 stiklinės
- rudas cukrus: 4 valgomųjų šaukštų
- vanduo: ketvirtadalio stiklinės
- čili dribsniai
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia supjaustykite kiaulieną (aš naudoju kiaulienos sprandinę) kuo plonesnėmis juostelėmis.
2. Tuomet kopūstą bei morką supjaustykite juostelėmis.
3. Tarpusavyje sumaišykite visus padažui nurodytus ingredientus.
4. Išvirkite wok makaronus, pagal instrukcijas ant pakuotės.
5. Tuomet keptuvėje įkaitinkite aliejų ir dėkite kepti pusę turimos kiaulienos. Maždaug 60 sekundžių kepkite vieną pusę, tada pabarstykite druska, pipirais, apverskite ir kepkite dar apie 60 sekundžių.
6. Atidėkite iškeptą kiaulieną ir tą patį procesą pakartokite su likusia mėsa. Šitaip ji gražiau apskrus, nei kepant per vieną kartą.
7. Kiaulienai iškepus, keptuvėje dar kartą įkaitinkite maždaug vieną šaukštą aliejaus, suberkite kopūstą, morką ir žirnių ankštis. Taip pat išspauskite česnaką, sumeskite susmulkintus svogūnų laiškus ir įtarkuokite imbierą. Viską apkepinkite kelias minutes.
8. Prie daržovių suberkite wok ryžių makaronus ir supilkite pasiruoštą padažą. Pakaitinkite keletą minučių, kol padažas sutirštės ir įsigers į makaronus. Suberkite atidėtą kiaulieną ir viską išmaišykite.
9. Patiekalą patiekite apibarstę su šviežia kalendra, baziliku bei sezamo sėklomis. To galite ir nedaryti, bet tai tikrai labai tinka. Skanaus!
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
Šaltinis:
Raktažodžiai:
wok makaronai ryziu makaronai kiauliena aliejus kopustai morkos kalendra bazilikas sojos padazas rudas cukrus
O čia labai skanu! :)

Makaronai su grybais - voveraitėmis

VEGETARIŠKI MAKARONAI SU FETA, CUKINIJOMIS IR POMIDORAIS

Makaronai su krevetėmis ir padažu

Chašlama sriuba su jautiena - jautienos šonkauliais

Kopūstų ir maltos mėsos užkepėlė

Pilno grūdo makaronai su vištiena

Kiaulienos iešmeliai orkaitėje

Tikras plovas ant laužo su aviena (arba jautiena ar kiauliena)

Skaniausi čenachai (čenakai) su kiauliena

Jautienos troškinys su daržovėmis

Makaronai su vištiena ir shiitake grybais

Makaronai su kiauliena ir daržovėmis

ČENAKAI SU KIAULIENA

Makaronai “tagliatelle” su faršu

KIAULIENOS KEPSNYS SU SALDŽIARŪGŠČIŲ DARŽOVIŲ GARNYRU

MAKARONAI SU TUNU IR KONSERVUOTAIS KUKURŪZAIS

MAKARONAI SU VIŠTIENA IR DŽIOVINTAIS POMIDORAIS

ŠVELNAUS SKONIO MAKARONAI (SU KIAULIENOS KUMPELIU)

KIAULIENOS SPRANDINĖ SU SLYVOMIS IR DŽIOVINTAIS GRYBAIS

DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU KIAULIENA

DARŽOVIŲ IR KIAULIENOS TROŠKINYS

SALDŽIAAŠTRIS DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU KIAULIENA

KIAULIENOS KEPSNYS SU SALDŽIARŪGŠČIŲ DARŽOVIŲ GARNYRU

KINIŠKOS VIŠTIENOS SALOTOS