Orkaitėje kepti makaronai su mėsos įdaru
Kategorija: Makaronai, pica
Jei Jūsų vaikai kotletams kartais mėgsta pasakyti "ne", tai jie tikrai neatsisakys štai tokių makaronų su maltos mėsos įdaru.
Aš savo turėjau maisto spintelėje turėjau užsilikusių vamzdelių formos didelių makaronų, todėl juos ir įdariau. Šiam patiekalui idealiai tinka ir didelės kriauklės. Galite rinktis tai, ką tuo metu turite namuose arba tai ką labiausiai mėgstate.
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia į maltą kiaulieną dėkite vieną susmulkintą svogūną ir česnako skiltelę.
2. Berkite druskos, pipirų ir žolelių prieskonių. Masę gerai išmaišykite.
3. Šaukšto pagalba įdarykite makaronus.
4. Daržoves nulupkite. Svogūną, česnaką ir porą smulkiai supjaustykite. Morką sutarkuokite.
5. Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
6. Sudėkite ir pakepinkite, kol daržovės suminkštėja.
7. Dėkite pomidorų tyrės. Pakaitinkite šiek tiek. Supilkite vandenį ir konservuotus pomidorus. Įberkite druskos bei baziliko. Kaitinkite, kol padažas šiek tiek nugaruoja ir tampa tirštas.
8. Įtarkuokite sūrį. Šiek tiek pasilikite viršaus pabarstymui, kai makaronai iškeps.
9. Makaronus sudėkite į kepimo indą. Užpilkite padažu.
10. Pašaukite į įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 50 minučių.
11. Iškepus pabarstykite sūriu. Patiekite ir skanaukite!
Aš savo turėjau maisto spintelėje turėjau užsilikusių vamzdelių formos didelių makaronų, todėl juos ir įdariau. Šiam patiekalui idealiai tinka ir didelės kriauklės. Galite rinktis tai, ką tuo metu turite namuose arba tai ką labiausiai mėgstate.
Ingredientai
- malta kiauliena: 500 gramų
- česnakas: 2 skiltelių
- svogūnai: 2
- porai: 1
- morkos: 1
- pomidorų tyrė: 1 valgomojo šaukšto
- konservuoti pomidorai: 1 skardinės
- druska
- juodieji pipirai: žiupsnio
- džiovintas bazilikas: 1 arbatinio šaukštelio
- džiovintos žolelės: 1 arbatinio šaukštelio
- aliejus: šlakelio
- vanduo: 200 mililitrų
- Čederio sūris: 70 gramų (arba kitas mėgstamas)
- makaronai "Pennoni Giganti": 200 gramų (galima naudoti ir dideles kriaukles)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia į maltą kiaulieną dėkite vieną susmulkintą svogūną ir česnako skiltelę.
2. Berkite druskos, pipirų ir žolelių prieskonių. Masę gerai išmaišykite.
3. Šaukšto pagalba įdarykite makaronus.
4. Daržoves nulupkite. Svogūną, česnaką ir porą smulkiai supjaustykite. Morką sutarkuokite.
5. Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
6. Sudėkite ir pakepinkite, kol daržovės suminkštėja.
7. Dėkite pomidorų tyrės. Pakaitinkite šiek tiek. Supilkite vandenį ir konservuotus pomidorus. Įberkite druskos bei baziliko. Kaitinkite, kol padažas šiek tiek nugaruoja ir tampa tirštas.
8. Įtarkuokite sūrį. Šiek tiek pasilikite viršaus pabarstymui, kai makaronai iškeps.
9. Makaronus sudėkite į kepimo indą. Užpilkite padažu.
10. Pašaukite į įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 50 minučių.
11. Iškepus pabarstykite sūriu. Patiekite ir skanaukite!
Raktažodžiai:
kiauliena, cesnakas, kepti makaronai, porai, morkos, pomidoru tyre, druska, pipirai, bazilikas, aliejus, vanduo, cederio suris, makaronai
Įdaryti makaronai su bešamelio padažu
Dideli cannelloni įdaryti makaronai su faršu troškinti grietinėlėje - keptuvėje
Kreminiai makaronai su daržovėmis, grietinėle, sūriu ir be mėsos
Kreminiai makaronai su daržovėmis, grietinėle ir sūriu, be mėsos
Conchiglioni makaronai su aštriu padažu
ČENAKAI SU KIAULIENA
MALTOS MĖSOS APKEPAS
Makaronai "Dor blu" sūrio padaže
Grikių makaronai su aštriomis krevetėmis
Fast food - Meksikietiškos tostados su plėšyta kiauliena
Kiaulienos kotletai orkaitėje "du viename"
AMERIKIETIŠKAS MAKARONŲ IR SŪRIO APKEPAS (MAC AND CHEESE)
WOK ryžių makaronai su kiauliena
Mėsos kukuliai su makaronais
Makaronų apkepas su faršu ir pomidorais
Pasta Carbonara - makaronai su šonine, kaiušinių tryniais ir sūriu
Makaronai su kreminiu tuno padažu
Ryžių vermišeliai su faršu ir moliūgais
Kopūstų ir maltos mėsos užkepėlė
SALDŽIAAŠTRIS DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU KIAULIENA
VEGETARIŠKI MAKARONAI SU FETA, CUKINIJOMIS IR POMIDORAIS
Lazanijos sriuba arba makaronų ir faršo sriuba
Makaronai su kiauliena ir daržovėmis
Spageti makaronai su voveraičių padažu