Mini picos iš riestainių
Kategorija: Makaronai, pica
Šis receptas yra ganėtinai universalus. Pagrindas visada lieka pirminis, bet įdarą galite keisti pagal savo arba valgančiujų skonį. Galite eksperimentuoti su faršu, daržovėmis, sūriu ar grybais. Labai įdomų skonį įdarui taip pat suteiks juodos arba žalios alyvuogės.
1. Pirmiausia riestainėlius (traškučius) reikia padalinti į dvi dalis: pirmoji dalis eis farširavimui, iš antros reikės padaryti padą. Ant vieno pilno traškučio (riestainio) dėsime pusę traškučio. Kitaip tariant, traškučius reikia išdėlioti į du indus proporcija 1:2.
2. Tuos riestainius, iš kurių bus daromas padas, iškart užpilame pienu, kad jie kaip reikiant permirktų.
3. Tada dešrą, sūrį, papriką ir pomidorą supjaustome smulkiais kubeliais.
4. Žalumynus smulkiai sukapojame.
5. Tuomet sumaišome visus įdaro ingredientus tarpusavyje ir įdėti porą šaukštelių majonezo.
6. Užmerktus riestainius nupilame per sietą ir sutriname šakute į vienalytę masę, panašią į košelę.
7. Tada likusius riestainius užpilame pienu taip, kad jis dengtų traškučius iki pusės. Naudojame tą patį pieną. Po maždaug 3-4 minučių apversčiame riestainius, kad jie sudrėktų tolygiai.
8. Drėgnus traškučius išdėliojame ant skardos, kuri ištiesta kepimo popieriumi.
9. Iš mirkytos košelės suformuojame padą ant riestainio.
10. Ant jo paskirstome įdarą.
11. Dedame kepti į įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros orkaitę, kol išsilydys sūris. Skanaujame!
Ingredientai
- riestainėliai: 400 gramų
- dešra: 100 gramų
- mėgstamas sūris: 100 gramų
- pomidorai: 1
- paprikos: 1
- majonezas: 2 valgomųjų šaukštų
- žalumynai
- pienas: ~400 mililitrų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia riestainėlius (traškučius) reikia padalinti į dvi dalis: pirmoji dalis eis farširavimui, iš antros reikės padaryti padą. Ant vieno pilno traškučio (riestainio) dėsime pusę traškučio. Kitaip tariant, traškučius reikia išdėlioti į du indus proporcija 1:2.
2. Tuos riestainius, iš kurių bus daromas padas, iškart užpilame pienu, kad jie kaip reikiant permirktų.
3. Tada dešrą, sūrį, papriką ir pomidorą supjaustome smulkiais kubeliais.
4. Žalumynus smulkiai sukapojame.
5. Tuomet sumaišome visus įdaro ingredientus tarpusavyje ir įdėti porą šaukštelių majonezo.
6. Užmerktus riestainius nupilame per sietą ir sutriname šakute į vienalytę masę, panašią į košelę.
7. Tada likusius riestainius užpilame pienu taip, kad jis dengtų traškučius iki pusės. Naudojame tą patį pieną. Po maždaug 3-4 minučių apversčiame riestainius, kad jie sudrėktų tolygiai.
8. Drėgnus traškučius išdėliojame ant skardos, kuri ištiesta kepimo popieriumi.
9. Iš mirkytos košelės suformuojame padą ant riestainio.
10. Ant jo paskirstome įdarą.
11. Dedame kepti į įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros orkaitę, kol išsilydys sūris. Skanaujame!
Raktažodžiai:
pica, picos, mini picos, picos is riestainiu, riestaineliai, desra, paprikos, majonezas, zalumynai, pienas
Sicilijos pica
Mielinis picos padas
Pica kepta kepsninėje
TRADICINĖS GRAIKIŠKOS SALOTOS
BLYNELIAI: CHYČIN - KAUKAZO VIRTUVĖ
Mini pusryčių picos
Pica su faršu
Stulbinantys pusryčiai: picos skonio blynai
Latviškas juodos duonos desertas
Vegetariškas žiedinių kopūstų ir makaronų apkepas su sūriu
Kitokios ryžių salotos su grybais ir alyvuogėmis
Žemaičių blynai su grybais ir daržovėmis
Pangasijos filė kepta su daržovėmis – skaniai ir greitai
LIETINIAI BLYNAI SU MĖSA IR DARŽOVĖMIS
LENGVAS PICOS PADAŽAS
Riestains su lašiša
Beprotiškai skanus užkandis iš lavašo.
"Tinginių" troškinys su kalakutienos arba vištienos faršu ir kopūstais
Prancūziškas užkandis
Silkė su grybais ir pupelėmis - receptas plinta kaip virusas
Greitas Obuolių pyragas
Skanusis močiutės obuolių pyragas
Sūrio skrebučiai
Silkės mišrainė su marinuotais pievagrybiais, morkomis ir konservuotais kukurūzais