Makaronai su dešra ir pomidorais
Kategorija: Makaronai, pica
Šiame patiekale aš naudoju nuluptus pomidorus.
1. Iš pradžių uždėkite virti makaronus (žiūrėkite instrukciją ant pakelio).
2. Per tą laiką, kol makaronai verda, pasmulkinkite dešrą. Aš šį kartą naudojau rūkytą, bet "daktariška dešra" taip pat nuostabiai čia tinka. Pjaustykite griežinėliais, o tuomet susmulkinkite iki norimo dydžio.
3. Pomidorus perpjaukite perpus, o tuomet supjaustykite kubeliais.
4. Tada įkaitinkite keptuvę, kurioje reikės apkepti dešrą.
5. Jeigu naudosite rūkytą dešrą, nereikia jokių papildomų riebalų. Kitu atveju, išlydome sviesto arba įpilame šiek tiek aliejaus, kad dešra gražiai apskrustų.
6. Pakepkite keletą minučių ir sudėkite pomidorus. Šiame etape karštį reikia sumažinti.
7. Vis pamaišydami laukite, kol pomidorai suminkštėja ir tampa panašesni į padažą.
8. Gautą masę pagal savo skonį pagardinkite druska bei pipirais. Prie pomidorų itin dera bazilikas, tad naudojau ir jį, bet galite pasirinkti ir kitus mėgstamus prieskonius.
9. Išvirusius makaronus nukoškite ir pilkite į keptuvę su padažu.
10. Viską gerai išmaišykite ir dėkite į lėkštes.
11. Jeigu mėgstate, galite ant viršaus užbarstyti tarkuoto sūrio. Patiekite ir skanaukite! :)
Ingredientai
- makaronai: ~300 gramų (aš naudojau "kaspinėlius", bet tinka ir kiti)
- dešra: ~100 gramų
- pomidorai: 2 (didesni)
- lydytas sūris: pagal skonį (nėra būtina, bet labai tinka)
- druska
- pipirai
- bazilikas (arba kiti mėgstami prieskoniai)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių uždėkite virti makaronus (žiūrėkite instrukciją ant pakelio).
2. Per tą laiką, kol makaronai verda, pasmulkinkite dešrą. Aš šį kartą naudojau rūkytą, bet "daktariška dešra" taip pat nuostabiai čia tinka. Pjaustykite griežinėliais, o tuomet susmulkinkite iki norimo dydžio.
3. Pomidorus perpjaukite perpus, o tuomet supjaustykite kubeliais.
4. Tada įkaitinkite keptuvę, kurioje reikės apkepti dešrą.
5. Jeigu naudosite rūkytą dešrą, nereikia jokių papildomų riebalų. Kitu atveju, išlydome sviesto arba įpilame šiek tiek aliejaus, kad dešra gražiai apskrustų.
6. Pakepkite keletą minučių ir sudėkite pomidorus. Šiame etape karštį reikia sumažinti.
7. Vis pamaišydami laukite, kol pomidorai suminkštėja ir tampa panašesni į padažą.
8. Gautą masę pagal savo skonį pagardinkite druska bei pipirais. Prie pomidorų itin dera bazilikas, tad naudojau ir jį, bet galite pasirinkti ir kitus mėgstamus prieskonius.
9. Išvirusius makaronus nukoškite ir pilkite į keptuvę su padažu.
10. Viską gerai išmaišykite ir dėkite į lėkštes.
11. Jeigu mėgstate, galite ant viršaus užbarstyti tarkuoto sūrio. Patiekite ir skanaukite! :)
Raktažodžiai:
makaronai, desra, pomidorai, suris, lydytas suris, druska, pipirai, bazilikas, makaronai su desra, prieskoniai
Makaronų pica
Naminė baltoji mišrainė su dešra arba rūkytu kumpiu
KEPTA VIŠTIENA SU ČIORISU IR BULVĖMIS
Naminė bulvių dešra
BULVINIAI BLYNAI SU PRIEDAIS
Lazanijos sriuba arba makaronų ir faršo sriuba
Sicilijos pica
Prancūziški kepti rageliai su sūriu ir kumpiu
MAKARONAI SU RŪKYTA LAŠIŠA IR BROKOLIAIS
Tagliatelle makaronai su midijomis
Prancūziškas užkandis
Orkaitėje keptos tortilijos su krevetėmis
MAKARONAI SU RŪKYTA VIŠTIENA, BROKOLIAIS IR POMIDORŲ PASTA
Vegetariški makaronai su saulėje džiovintais pomidorais, špinatais, grietinėle ir sūriu
MAKARONAI SU DARŽOVĖMIS IR MISO PADAŽU
Mini picos iš riestainių
Spageti makaronai su voveraičių padažu
Pica keptuvėje per 5 min. Greitas receptas
Kreminiai makaronai su daržovėmis, grietinėle, sūriu ir be mėsos
MAKARONAI SU VIŠTIENA IR DŽIOVINTAIS POMIDORAIS
Stulbinantys pusryčiai: picos skonio blynai
VEGETARIŠKI MAKARONAI SU FETA, CUKINIJOMIS IR POMIDORAIS
KLASIKINĖS GRAIKIŠKOS SALOTOS
Pasta Carbonara - makaronai su šonine, kaiušinių tryniais ir sūriu