Pica su malta mėsa ir grybais
Kategorija: Makaronai, pica
Pica su malta mėsa, grybais ir trupučiu sūrio – tipiškas itališkas patiekalas. Pievagrybius galite pakeisti mėgstamais miško grybais.
1. Orkaitę įkaitinkite iki 250° C temperatūros. Rankomis suformuokite (arba ant miltuoto stalo iškočiokite) apvalų, maždaug 30 cm skersmens picos pagrindą ir įdėkite į skardą.
2. Keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą aliejaus ir 5 minutes pakepinkite susmulkintą svogūną. Tada sukrėskite maltą mėsą ir dar pakaitinkite. Įmaišykite čiobrelius, pomidorų pastą ir 100 ml vandens. Kepinkite 5 minutes, kol masė sutirštės. Pagardinkite druska ir pipirais.
3. Kitoje keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus, pakepinkite kubeliais supjaustytą baklažaną ir pievagrybius. Sudėkite smulkintas petražoles. Ant tešlos užberkite tarkuoto sūrio, uždėkite maltos mėsos masę, baklažano ir pievagrybių mišinį. Kepkite 10-15 minučių.
Ingredientai
- ¼ kiekio tešlos
- mocarela: 150 g
- alyvuogių aliejus: 3 šaukštai
- svogūnai: 1
- malta mėsa: 250 g
- Čiobreliai: 1 šaukštas smulkintų šviežių arba 1 šaukštelis džiovintų
- pomidorų pasta: 2 šaukštai
- baklažanai: 1
- pievagrybiai arba kitokie grybai: 100 g
- petražolės: 4 šaukštai (smulkintų)
- druska: pagal skonį
- juodieji pipirai: pagal skonį
- vanduo: 100 ml
Recepto paruošimas
1. Orkaitę įkaitinkite iki 250° C temperatūros. Rankomis suformuokite (arba ant miltuoto stalo iškočiokite) apvalų, maždaug 30 cm skersmens picos pagrindą ir įdėkite į skardą.
2. Keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą aliejaus ir 5 minutes pakepinkite susmulkintą svogūną. Tada sukrėskite maltą mėsą ir dar pakaitinkite. Įmaišykite čiobrelius, pomidorų pastą ir 100 ml vandens. Kepinkite 5 minutes, kol masė sutirštės. Pagardinkite druska ir pipirais.
3. Kitoje keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus, pakepinkite kubeliais supjaustytą baklažaną ir pievagrybius. Sudėkite smulkintas petražoles. Ant tešlos užberkite tarkuoto sūrio, uždėkite maltos mėsos masę, baklažano ir pievagrybių mišinį. Kepkite 10-15 minučių.
Raktažodžiai:
tesla, mocarela, pica, svogunai, malta mesa, ciobreliai, pomidoru pasta, baklazanai, pievagrybiai, petrazoles, druska, pipirai
Čili pica arba aštri pica su malta mėsa
Pasta su malta jautiena
KAIMIŠKI KOTLETAI SU GRYBAIS
Pica su balzamine vištiena
Makaronų pica
Porų sriuba su malta mėsa - kalakutiena
Varškės pica su faršu
Traški taco pica su tortilijų pagrindu ir jautiena
Senovinis austriškas guliašas su jautiena
Storapadė pica su špinatais, sūriu ir kumpiu
Pyragėliai su grybais
Orkaitėje keptas omletas su grybais
Pica kepta kepsninėje
Makaronai su grybais - voveraitėmis
Troškinys su malta mėsa
čili sriuba / troškinys su faršu
Ryžiai su grybais troškinti orkaitėje
Bulviniai suktinukai su grybais
Trolių pica su dešrelėmis arba mielinė pica kitaip
Silkė su grybais ir pupelėmis - receptas plinta kaip virusas
Kiaušinių pagrindo keto pica su sūriu ir saliamiu
Labai skani F1 bulvinė pica su kiaulienos faršu ir sūriu
Paprasti čenakai su malta mėsa
Havajų pica su ananasais, kumpiu ir sūriu