Spageti troškinys su vištiena
Kategorija: Makaronai, pica
3-4 porcijoms:
1 vištienos krūtinėlės, pjaustytos nedideliais gabaliukais
druskos, pipirų, prieskonių, aliejaus
1 svogūno, smulkiai supjaustyto
1-2 skiltelių česnako, sutrinto
1 paprikos, pjaustytos pailgais gabaliukais
1 morkos, tarkuotos
200 g spageti makaronų
250 ml pieno
20 g miltų
50 g ferm. sūrio, tarkuoto
Pirmas žingsnis yra pasiruošti vištieną, kurį galima padaryti ir prieš kelias valandas, bet nebūtinai. Vištienos krūtinėlę supjaustome nedideliais gabaliukais, įberiame druskos, pipirų, kitų mėgstamų prieskonių, šlakelį aliejaus ir apdengę maistine plėvele dedame į šaldytuvą.
Svogūną susmulkiname ir kartu su trintu česnaku sudedame į įkaitintą su šlakeliu aliejaus keptuvę. Po 5 min. sudedame pailgais gabaliukais supjaustytą papriką ir tarkuotą morką. Daržoves troškiname, kol šios suminkštės.
Atskirai keptuvėje pakepiname vištieną, kol gražiai paruduos, apie 7-10 min.
Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje, kaip nurodyta ant pakelio. Tuo metu kitame puode, kuriame galiausiai sudėsime visą troškinį, supilame ir užviriname pieną. Dubenėlyje miltus išplakame su šlakeliu karšto pieno, kad miltai ištirptų. Juos supilame į pieną puode, įberiame druskos, pipirų ir lėtai kaitiname, kol viskas sutirštės. Tuomet suberiame tarkuotą sūrį, išvirtus makaronus ir uždengę padedame šiltai.
Jeigu daržovės ir vištiena jau paruošti, visa tai sudedame į makaronus, išmaišome ir patiekiame.
1 vištienos krūtinėlės, pjaustytos nedideliais gabaliukais
druskos, pipirų, prieskonių, aliejaus
1 svogūno, smulkiai supjaustyto
1-2 skiltelių česnako, sutrinto
1 paprikos, pjaustytos pailgais gabaliukais
1 morkos, tarkuotos
200 g spageti makaronų
250 ml pieno
20 g miltų
50 g ferm. sūrio, tarkuoto
Pirmas žingsnis yra pasiruošti vištieną, kurį galima padaryti ir prieš kelias valandas, bet nebūtinai. Vištienos krūtinėlę supjaustome nedideliais gabaliukais, įberiame druskos, pipirų, kitų mėgstamų prieskonių, šlakelį aliejaus ir apdengę maistine plėvele dedame į šaldytuvą.
Svogūną susmulkiname ir kartu su trintu česnaku sudedame į įkaitintą su šlakeliu aliejaus keptuvę. Po 5 min. sudedame pailgais gabaliukais supjaustytą papriką ir tarkuotą morką. Daržoves troškiname, kol šios suminkštės.
Atskirai keptuvėje pakepiname vištieną, kol gražiai paruduos, apie 7-10 min.
Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje, kaip nurodyta ant pakelio. Tuo metu kitame puode, kuriame galiausiai sudėsime visą troškinį, supilame ir užviriname pieną. Dubenėlyje miltus išplakame su šlakeliu karšto pieno, kad miltai ištirptų. Juos supilame į pieną puode, įberiame druskos, pipirų ir lėtai kaitiname, kol viskas sutirštės. Tuomet suberiame tarkuotą sūrį, išvirtus makaronus ir uždengę padedame šiltai.
Jeigu daržovės ir vištiena jau paruošti, visa tai sudedame į makaronus, išmaišome ir patiekiame.
SPAGETI TROŠKINYS SU VIŠTIENA
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Kiaušinius dažome natūraliai
PIEVAGRYBIŲ KIŠAS
Pikantiški 6 šašlykų receptai
Kaip pjaustyti svogūną?
KALAKUTIENOS ARBA VIŠTIENOS "PASTRAMA"
MAKARONAI CITRININIAME SŪRIO PADAŽE SU VIŠTIENA
VEGETARIŠKA KUSKUSO IR DARŽOVIŲ UŽKEPĖLĖ
Patarimas, kaip tinkamai užšaldyti produktus: svarbu žinoti vieną taisyklę.
MAKARONAI SU VIŠTIENA IR DŽIOVINTAIS POMIDORAIS
keptos anties receptas
Keptos bulvės ispaniškai (Patatas Bravas)
LABAI PAPRASTAS JAUTIENOS TROŠKINYS
Vištienos krūtinėlė su špinatų ir grietinėlės padažu
Kopūstų ir maltos mėsos užkepėlė
DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU VIŠTIENA
RŪGŠTYNIŲ SRIUBĄ (SU VIŠTIENOS KRŪTINĖLE)
Jautienos troškinys su daržovėmis
JAUTIENOS GULIAŠAS ARBA AŠTRUS JAUTIENOS TROŠKINYS
Kopūstų blyneliai
VIRTINUKAI SU BULVIŲ IR SŪRIO ĮDARU