Makaronai su moliūgų padažu ir šonine, paskaninti lazdyno riešutų aliejumi

Kategorija: Makaronai, pica


Makaronai su moliūgų padažu ir šonine, paskaninti lazdyno riešutų aliejumi

Paskelbė:
01 Vasario 2022
Makaronai su moliūgų padažu ir šonine, dar pagardinti lazdyno riešutų aliejumi man asmeniškai yra tiesiog tobuli. Tai tokie makaronai, kokie, mano supratimu, ir turėtų būti patiekiami šeimynai, jei nenori jų nuvilti. Ne tik dėl tos priežasties, kad jie lengvai bei greitai pagaminami, jeigu turite iš anksto pasiruošę moliūgų tyrės, bet šie makaronai dar ir iš savęs tokį tarsi jaukumą skleidžia.  Palepinkite save jau šiandien, šiais nuostabiais makaronais! 


Ingredientai



  • Makaronams:

    • makaronai: 250 gramų (geriausia kietagrūdžiai kviečių miltų makaronai)
    • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
    • šalto rūkymo šoninė: 170 gramų
    • svogūnai: 1 (vid. dydžio)
    • česnakas: 1 skiltelės
    • graikiškas jogurtas: 60 mililitrų (arba grietinė)
    • sugrūstas džiovintas šalavijas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • šalto spaudimo lazdyno riešutų aliejus: 3 arbatinių šaukštelių
    • šviežiai tarkuotas parmezano sūris: 0,5 puodelio (+ dar kiek patiekimui)
    • druska
    • šviežiai malti juodieji pipirai
    • susmulkintos petražolės: 1 valgomojo šaukšto (+ dar kiek patiekimui)
    • moliūgų tyrė: 400 gramų
  • Moliūgų tyrei: 

    • moliūgas: 3 kilogramų
    • aliejus: 7 valgomųjų šaukštų


Recepto paruošimas



1. Moliūgų tyrė: Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
2. Moliūgą supjaustykite gabaliukais po maždaug 250-300 gramų.
3. Gabaliukus nulupkite ir išimkite sėklas.
4. Sudėkite į didelį dubenį ir apvoliokite aliejuje.
5. Į kepimo formą įtieskite foliją, išdėliokite moliūgų gabaliukus ir užklokite folija, "apkamšydami".
6. Kepkite maždaug 60 minučių, kol taps minkšti.
7. Iškepusius, dar karštus moliūgo gabaliukus sutrinkite šakute arba trintuvu arba kokiu kitu įrankiu.
8. Moliūgų tyrę sudėkite į kiaurasamtį, ištiestą keletu marlės skiaučių. Palikite 2-4 valandoms, kad nuvarvėtų skysčių perteklius. Moliūgų tyrė privalo būti nevandeninga bei tiršta.
9. Makaronai su moliūgais ir šonine: Į didelį prikaistuvį supilame 2,5 litro vandens ir užkaičiame.
10. Nuo šoninės pašaliname odą ir supjaustome maždaug vieno centimetro dydžio kubeliais.
11. Nulupame svogūną ir supjaustome pusės centimetro kubeliais. Nulupame česnaką ir sugrūdame.
12. Į verdantį vandenį įberiame 7 gramus druskos, sudedame makaronus, išmaišome ir verdame ant didelės kaitros neuždengę maždaug 9-10 minučių, kol makaronai bus išvirę, bet dar standoki.
13. Per tą laiką, kol makaronai verda, ruošiame padažą: Keptuvėje išlydome sviestą, ir kepame šoninę ant didesnės kaitros, dažnai pamaišydami, maždaug 2-3 minutes, kol apskrunda. Šoninę perkeliame į lėkštę.
14. Keptuvėje likusiuose riebaluose ant mažos kaitros maždaug 7 minutes kepkite svogūną ir česnaką, vis pamaišydami, kol svogūnas suminkštėja.
15. Tada dedame šoninę atgal į keptuvę, įmaišome moliūgų tyrę, jogurtą ar grietinę, pagardiname vienu arbatiniu šaukšteliu druskos, šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir puse arbatinio šaukštelio džiovinto sugrūsto šalavijo. Padažą gerai išmaišome ir užverdame.
16. Tuomet nukošiame makaronus, pasilikdami maždaug puse puodelio vandens, kuriame virė makaronai.
17. Dedame makaronus atgal į prikaistuvį. Uždedame ant mažos kaitros. Atsargiai į makaronus įmaišome moliūgų padažą ir pasiliktą nuovirą. Išjungiame kaitrą.
18. Supilame lazdyno riešutų aliejų, suberiame sūrį, petražoles ir išmaišome. Paragaujame, jeigu reikia, dar pagardiname druska ir/arba maltais juodaisiais pipirais.
19. Patiekiame su šviežiai tarkuotu parmezano sūriu ir petražolėmis. Skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: