Chicken tetrazzini - makaronai su vištiena ir kreminiu sūrio padažu
Kategorija: Makaronai, pica / Vištiena ir paukštiena
Šį kartą pateiksime receptą, kuris internete yra sulaukęs bene daugiausiai pagyrų. Šiame patiekale makaronai sūrio padaže idealiai "draugauja" su sultinga vištiena ir grybais. Kepant makaronus kreminiame sūrio padaže, dalis jo susigeria į makaronus.
Šie 2 skoniai sukuria kažką fantastiško, dėl ko valgytojai prašo ne vieną kartą papildyti savo lėkštes.
Itin skanus, lengvai pagaminamas, tiek suaugusiesiems, tiek vaikams patinkantis patiekalas, kuris labai gardus ir pašildytas. Jei po pirmo valgymo tik liks...
1. Pirmiausia išverdame makaronus, bet neperverdame, kad išliktų kietoki - jie dar vėliau keps orkaitėje. Perliejame šaltu vandeniu.
2. Gilioje keptuvėje arba puode ištirpiname vieną šaukštą sviesto, pilame šaukštą alyvuogių aliejaus, įkaitiname.
3. Vištienos krūtinėles apibarstome puse šaukštelio druskos ir ketvirtadaliu šaukštelio pipirų.
4. Dedame į keptuvę ir apkepame iš abiejų pusių po maždaug 4 minutes.
5. Dedame ant pjaustymo lentos ir supjaustome maždaug vieno kąsnio dydžio gabaliukais.
6. Į tą pačią keptuvę arba puodą pilame dar tris šaukštus aliejaus ir sudedame supjaustytus susmulkintus svogūnus, kai jie apkepa - pievagrybius ir česnakus. Kepame maždaug 2 minutes.
7. Grybus atidedame į dubenį, o į keptuvę dedame 4 šaukštus sviesto, sumaišome su miltais ir pakepiname maždaug 60 sekundžių.
8. Palengva supilame sultinį, citrinos sultis, beriame druskos ir pipirų, viską gerai išplakame. Įmaišome pieną, grietinę ir leidžiame užvirti.
9. Sumaišome vištieną, grybus, makaronus ir padažą, įmaišome kapotų petražolių.
10. Supilame viską į kepimo indą, išteptą riebalais ir apibarstome tarkuotu mocarelos sūriu.
11. Uždengiame folija arba dangčiu ir kepame orkaitėje maždaug pusvalandį 180 laipsnių temperatūroje.
12. Paskui nuimame dangtį ir kepame dar apie 15 minučių. Patiekiame ir skanaujame!
Šie 2 skoniai sukuria kažką fantastiško, dėl ko valgytojai prašo ne vieną kartą papildyti savo lėkštes.
Itin skanus, lengvai pagaminamas, tiek suaugusiesiems, tiek vaikams patinkantis patiekalas, kuris labai gardus ir pašildytas. Jei po pirmo valgymo tik liks...
Ingredientai
- spagečiai: 340 gramų (arba "linguine" makaronai)
- vištienos krūtinėlės be kaulo: 4 vid. dydžio (~900 gramų)
- pievagrybiai: 400 gramų (supjaustome skiltelėmis)
- svogūnai: 1 vidutinio dydžio
- česnakas: 3-4 skiltelių
- druska
- pipirai
- alyvuogių aliejus
- Kreminiam sūrio padažui:
- sviestas: 4 valgomųjų šaukštų
- miltai: trečdalio puodelio
- vištienos sultinys: 2 puodelių
- citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto
- pienas: 1 puodelio
- grietinė: 0,5 puodelio
- tarkuotas mocarelos sūris: 2 puodelių
- petražolės
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia išverdame makaronus, bet neperverdame, kad išliktų kietoki - jie dar vėliau keps orkaitėje. Perliejame šaltu vandeniu.
2. Gilioje keptuvėje arba puode ištirpiname vieną šaukštą sviesto, pilame šaukštą alyvuogių aliejaus, įkaitiname.
3. Vištienos krūtinėles apibarstome puse šaukštelio druskos ir ketvirtadaliu šaukštelio pipirų.
4. Dedame į keptuvę ir apkepame iš abiejų pusių po maždaug 4 minutes.
5. Dedame ant pjaustymo lentos ir supjaustome maždaug vieno kąsnio dydžio gabaliukais.
6. Į tą pačią keptuvę arba puodą pilame dar tris šaukštus aliejaus ir sudedame supjaustytus susmulkintus svogūnus, kai jie apkepa - pievagrybius ir česnakus. Kepame maždaug 2 minutes.
7. Grybus atidedame į dubenį, o į keptuvę dedame 4 šaukštus sviesto, sumaišome su miltais ir pakepiname maždaug 60 sekundžių.
8. Palengva supilame sultinį, citrinos sultis, beriame druskos ir pipirų, viską gerai išplakame. Įmaišome pieną, grietinę ir leidžiame užvirti.
9. Sumaišome vištieną, grybus, makaronus ir padažą, įmaišome kapotų petražolių.
10. Supilame viską į kepimo indą, išteptą riebalais ir apibarstome tarkuotu mocarelos sūriu.
11. Uždengiame folija arba dangčiu ir kepame orkaitėje maždaug pusvalandį 180 laipsnių temperatūroje.
12. Paskui nuimame dangtį ir kepame dar apie 15 minučių. Patiekiame ir skanaujame!
Raktažodžiai:
spageciai, vistiena, pievagrybiai, svogunai, cesnakas, druska, pipirai, sviestas, miltai, sultinys, vistienos sultinys, pienas, grietine, mocarela, suris, petrazoles
MAKARONAI SU VIŠTIENA KREMINIAME TIKKA PADAŽE
MAKARONAI CITRININIAME SŪRIO PADAŽE SU VIŠTIENA
Makaronai "Dor blu" sūrio padaže
SPAGETI MAKARONAI SU VIŠTIENOS IR PELĖSINIO SŪRIO PADAŽU
Kreminiai makaronai su daržovėmis, grietinėle, sūriu ir be mėsos
Makaronai su vištiena ir pievagrybiais
Makaronai su dešra ir pomidorais
Pasta Carbonara - makaronai su šonine, kaiušinių tryniais ir sūriu
Tagliatelle makaronai su midijomis
Makaronai su krevetėmis ir padažu
Makaronai su vištiena ir baltuoju padažu
Makaronai su kreminiu tuno padažu
Azijietiški makaronai su krevetėmis
MAKARONAI SU VIŠTIENA IR DŽIOVINTAIS POMIDORAIS
Lazanija su vištiena
Vištienos karbonadas su sūrio padažu
Tagliatelle juostiniai makaronai su daržovėmis
Greitai pagaminami makaronai su tunu ir pievagrybiais
Makaronai su vištiena ir shiitake grybais
Purūs vištienos kukuliai sūrio ir grietinėlės padaže
Indiška Tandoori vištiena, marinuota jogurte
Makaronai su didžiosiomis krevetėmis
Spageti makaronai su voveraičių padažu
Sūrio padažas makaronams - lengvai pagaminamas