Pievagrybių troškinys su sojos gabaliukais ir kalafiorų piurė
Kategorija: Grybų patiekalai
Ingredientai
- Rudieji pievagrybiai: 250 g
- Sojos gabaliukai: pagal poreikį
- Morka: 1 vnt.
- Daržovių sultinys: 0,5 l
- Svogūnas: 1 vnt.
- Česnako skiltelės: kelios
- Grietinė: 2 v. š.
- Druska, pipirai ir džiovintos žolelės: pagal skonį
- Aliejus: kepimui
- Kalafioras: pusė
- Bulvės: 3 vnt.
- Sviestas: 50 g
- Svogūnų laiškai ir krapai: keletas
Recepto paruošimas
1. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkintą svogūną ir česnaką, apkepkite, kol jie suminkštės.
2. Taip pat suberkite tarkuotą morką ir maišykite, kol ji taps minkšta.
3. Pievagrybius kruopščiai nuplaukite, supjaustykite išilgai ir dėkite prie keptuvėje esančių daržovių.
4. Troškinkite apie 5 minutes, kol pievagrybiai šiek tiek suminkštės.
5. Sojos gabaliukus užpilkite daržovių sultiniu ir leiskite jiems įsigerti skysčio maždaug 10 minučių.
6. Kai jie išbrinks, perkelkite juos į keptuvę su troškinamais pievagrybiais.
7. Pagardinkite druska, pipirais bei mėgstamomis žolelėmis. Įmaišykite grietinę ir leiskite troškiniui lėtai virti ant mažos ugnies dar apie 15 minučių.
8. Tuo tarpu, į maišytuvą sudėkite išvirtas bulves ir kalafioro žiedynus, supilkite pusę stiklinės daržovių sultinio ir suplakite iki vientisos, šilkinės masės, kad gautumėte lengvą ir kreminę piurė.
9. Patiekdami į lėkštę, pirmiausia uždėkite kalafiorų piurė, ant jos dėkite gardų pievagrybių troškinį.
10. Pabarstykite smulkintais krapais ir svogūnų laiškais.