Keptuvėje kepti pievargybiai su grietine ir soja
Kategorija: Grybų patiekalai
Tokie kepti pievagrybiai tai mano virtuvės atradimas, kuriuo su manimi pasidalino mama. Labai greit pagaminamas ir dėl to stebėtinai skanus patiekalas. Esu tikrai, kad nustebsite ir Jūs, jeigu dar nesate bandę. Tokie pievagrybiai labiausiai tinka su virtomis arba keptomis bulvėmis.
1. Iš pradžių pievagrybius nuplaukite ir supjaustykite perpus (smulkiau nereikia).
2. Tuomet nuluptas bulves virkite (aš pati asmeniškai labiausiai mėgstu jas virti gariniame puode), kepkite arba paruoškite kitu savo mėgiamu būdu.
3. Bebaigiant virti bulvėms svieste pakepinkite pievagrybius.
4. Jokiu būdu nekepkite ilgai. Kelių minučių visai užtenka, galite kiek paskrudinti.
5. Tada įdėkite grietinės, įpilkite šiek tiek sojos padažo, išmaišykite ir pašildykite. Visa tai darome greitai, neperkepame ir neperkaitiname.
6. Patiekite su bulvėmis ir daržovėmis. Man pačiai su šiuo patiekalu labai tinka šviežių daržovių salotos su grietine. Skanaus!
Ingredientai
- pievagrybių: pagal skonį (kokių tik norisi, norint, kad būtų skaniau - pamaišome kelių spalvų)
- sviesto: poros šaukštų
- grietinės: 1-2 šaukštų
- sojos padažo
- bulvių
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių pievagrybius nuplaukite ir supjaustykite perpus (smulkiau nereikia).
2. Tuomet nuluptas bulves virkite (aš pati asmeniškai labiausiai mėgstu jas virti gariniame puode), kepkite arba paruoškite kitu savo mėgiamu būdu.
3. Bebaigiant virti bulvėms svieste pakepinkite pievagrybius.
4. Jokiu būdu nekepkite ilgai. Kelių minučių visai užtenka, galite kiek paskrudinti.
5. Tada įdėkite grietinės, įpilkite šiek tiek sojos padažo, išmaišykite ir pašildykite. Visa tai darome greitai, neperkepame ir neperkaitiname.
6. Patiekite su bulvėmis ir daržovėmis. Man pačiai su šiuo patiekalu labai tinka šviežių daržovių salotos su grietine. Skanaus!
Raktažodžiai:
grybai, kepti grybai, pievagrybiai, kepti pievagrybiai, grietine, soja, bulves, sviestas
Kepti pievagrybiai
Ant žarijų kepti grill pievagrybiai
Jūros lydeka kepta (ar troškinta) orkaitėje
Kaimiška žuvienė su ryžiais
Kepti smidrai (šparagai) su šonine
Tom yum sriuba su vištiena ir krevetėmis
Kepta upėtakio filė su citrininiu padažu
BLYNELIAI: CHYČIN - KAUKAZO VIRTUVĖ
KEPTA VIŠTIENA SU ČIORISU IR BULVĖMIS
KEPTI MĖSOS FARŠO KUKULIAI SU BULVĖMIS
Įdaryti kotletai su morkomis, svogūnais, sūriu ir kiaušiniais
VIŠTŲ KEPENĖLĖS SU KEPTOMIS BULVĖMIS
AVIENOS SRIUBA
Trinta pievagrybių sriuba su grietinėle
Miško gėrybės – grybai: kaip džiovinti ir kur laikyti?
BULVINIAI BLYNAI SU VARŠKĖS - GRIETINĖS PADAŽU
GUDRYBĖS, KAD BULVIŲ KOŠĖ BŪTŲ PASAKIŠKAI SKANI
Česnakiniai grybai
Desertas: Varškės "kiaušiniai" su braškėmis
Kaimiškos keptos bulvinės bandelės iš vaikystės
BROKOLIENĖ - NUSTEBSITE KAIP SKANU!
TRINTA PIEVAGRYBIŲ SRIUBA PAGAL JELENĄ
Marokietiškas saldžių bulvių pyragas
RECEPTAS: MARINUOTI GRYBAI