Keptuvėje kepti pievargybiai su grietine ir soja

Kategorija: Grybų patiekalai


Keptuvėje kepti pievargybiai su grietine ir soja

Paskelbė:
12 Vasario 2022
Tokie kepti pievagrybiai tai mano virtuvės atradimas, kuriuo su manimi pasidalino mama. Labai greit pagaminamas ir dėl to stebėtinai skanus patiekalas. Esu tikrai, kad nustebsite ir Jūs, jeigu dar nesate bandę. Tokie pievagrybiai labiausiai tinka su virtomis arba keptomis bulvėmis.



Ingredientai



  • pievagrybių: pagal skonį (kokių tik norisi, norint, kad būtų skaniau - pamaišome kelių spalvų)
  • sviesto: poros šaukštų
  • grietinės: 1-2 šaukštų
  • sojos padažo
  • bulvių



Recepto paruošimas




1. Iš pradžių pievagrybius nuplaukite ir supjaustykite perpus (smulkiau nereikia).
2. Tuomet nuluptas bulves virkite (aš pati asmeniškai labiausiai mėgstu jas virti gariniame puode), kepkite arba paruoškite kitu savo mėgiamu būdu.
3. Bebaigiant virti bulvėms svieste pakepinkite pievagrybius.
4. Jokiu būdu nekepkite ilgai. Kelių minučių visai užtenka, galite kiek paskrudinti.
5. Tada įdėkite grietinės, įpilkite šiek tiek sojos padažo, išmaišykite ir pašildykite. Visa tai darome greitai, neperkepame ir neperkaitiname.
6. Patiekite su bulvėmis ir daržovėmis. Man pačiai su šiuo patiekalu labai tinka šviežių daržovių salotos su grietine. Skanaus!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: