Vištienos blauzdelės orkaitėje, su konjac makaronais ir pievagrybiais

Kategorija: Vištiena ir paukštiena / Grybų patiekalai / Makaronai, pica


Vištienos blauzdelės orkaitėje, su konjac makaronais ir pievagrybiais

Paskelbė:
15 Lapkričio 2024

Ingredientai

  • Vištienos blauzdelės: 4 vnt
  • Konjac makaronai: 200 g
  • Svogūnas: 1 vnt
  • Špinatai: 100 g
  • Pievagrybiai: 150 g
  • Sviestas: 15 g
  • Grietinė: 50 g
  • Džiugo tarkuotas sūris: 50 g
  • Alyvuogių aliejus: 1 valgomasis šaukštas
  • Druska ir pipirai: pagal skonį
  • Česnako milteliai, raudonėlis (nebūtina)



Recepto paruošimas

1. Pirmiausia vištienos blauzdeles įtrinkite mėgstamais prieskoniais, kaip česnako milteliais ir raudonėliu, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir palikite pasimarinuoti apie 10 minučių. Tuo metu įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.

2. Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Pievagrybius ir špinatus taip pat susmulkinkite.

3. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir apkepkite svogūną, pievagrybius ir špinatus, kol šie suminkštės ir gražiai parusvės.

4. Nuplaukite konjac makaronus ir nusausinkite. Tada į keptuvę su daržovėmis sudėkite makaronus, sumažinkite kaitrą ir įmaišykite grietinę. Viską gerai išmaišykite ir pagardinkite druska bei pipirais.

5. Vištienos blauzdeles sudėkite į kepimo indą ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių arba kol jos taps gražiai auksinės spalvos.

6. Patiekdami ant makaronų ir daržovių mišinio viršaus užbarstykite tarkuoto Džiugo sūrio. Skanaus!

7. Santrauka: Šis receptas yra puikus pasirinkimas skaniam ir lengvam patiekalui, turinčiam mažai kalorijų. Vištienos blauzdelės, konjac makaronai ir pievagrybiai suteikia ne tik puikų skonį, bet ir vertingų maistinių medžiagų. Šis patiekalas gali būti puikiai pritaikytas tiems, kurie siekia sveikai maitintis ar kontroliuoti suvartojamų angliavandenių kiekį.


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis:
O čia labai skanu! :)