Obuolių pyragas su karamele ir "Karvutės" saldainiais

Kategorija: Desertų receptai


Obuolių pyragas su karamele ir "Karvutės" saldainiais

Paskelbė:

Šis obuolių pyragas yra tikras skanėstas visiems, kurie mėgsta saldumynus su vaisių ir karamelės deriniu. Rūgštūs obuoliai suteikia gaivumo, o "Karvutės" saldainiai prideda saldaus, karamelinio skonio, kuris tobula derinamas su cinamonu ir apelsino žievele. Trupiniai su migdolais ir prieskoniais suteikia pyragui ypatingą tekstūrą ir kvapą. Idealiai tinka prie puodelio arbatos ar kavos, šis pyragas tikrai pakels nuotaiką.


Naudingos sudedamosios dalys:

  • Obuoliai – turtingi vitaminais C, A, ir skaidulomis, kurie padeda gerinti virškinimą ir stiprina imunitetą.
  • Sviestas – suteikia pyragui minkštumą, riebumą ir skonį, taip pat yra naudingas energijai ir ląstelių funkcijoms.
  • Rudas cukrus – natūralus saldiklis, kuris pyragui suteikia gilesnį, karamelišką skonį.
  • Cinamono – turi priešuždegiminių savybių ir padeda stabilizuoti cukraus kiekį kraujyje.
  • Apelsino žievelė – suteikia gaivų citrusinį skonį ir yra puikus vitamino C šaltinis.
  • Migdolai – turtingi sveikaisiais riebalais, baltymais, vitaminais E ir B, padeda stiprinti širdį ir mažina uždegimus.
  • "Karvutės" saldainiai – papildomai prideda saldaus, karamelinio skonio ir tekstūros, o jų šokolado ir karamelės mišinys yra puikus derinys su obuoliais ir trupiniais.


Ingredientai

Obuolių sluoksniui:
  • rūgštesni obuoliai: 5
  • sviestas: 50 gramų
  • rudas cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
  • cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
  • apelsino žievelė: 1 arbatinio šaukštelio
  • saldainiai "Karvutė": 8
Trupiniams:
  • šaltas sviestas: 150 gramų
  • miltai: 150 gramų
  • malti migdolai: 100 gramų
  • cukrus: 150 gramų
  • cinamonas: 2 arbatinių šaukštelių
  • maltas kardamonas: 0,5 arbatinio šaukštelio


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia obuolius nulupkite, supjaustykite skiltelėmis ir sudėkite į puodą kartu su sviestu, cukrumi, cinamonu bei apelsino žievele.

2. Viską kaitinkite ant nedidelės kaitros maždaug 10 minučių, kol obuoliai suminkštės.

3. Trupiniams šaltą, ką tik iš šaldytuvo išimtą sviestą supjaustykite, užpilkite miltus, maltus migdolus ir viską greit trinkite pirštais. Nepersistenkite, kad sviestas nepradėtų tirpti nuo rankų šilumos.

4. Tuomet suberkite cukrų, prieskonius ir gerai išmaišykite. Privalo gautis drėgni trupiniai.

5. Kepimo formą ištieskite su kepimo popieriumi, įberkite dalį trupinių, paskleiskite obuolių masę, išdėliokite stambiai supjaustytus saldainius.

6. Ant viršaus užberkite likusius trupinius.

7. Pyragą dėkite į iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug pusvalandį. Lepinkitės!