Obuolių pyragas pusryčiams "Torta di mele" su anyžiniu Sambuca likeriu

Kategorija: Desertų receptai


Obuolių pyragas pusryčiams "Torta di mele" su anyžiniu Sambuca likeriu

Paskelbė:

Šis obuolių pyragas yra klasikinis italų pusryčių pasirinkimas, kuris papuoš kiekvieną rytą savo kvapniu obuolių ir anyžinio Sambuca likerio deriniu. Jo drėgna ir švelni tekstūra, kartu su saldžiu ir gaiviu obuolių skoniu, sukuria idealią pradžią dienai. Dėl anyžinio likerio prieskonio, pyragas įgauna unikalų aromatą, kuris suteikia ypatingą skonį šiam tradiciniam receptui. Šis pyragas puikiai tinka su rytine kava ar arbata, idealiai tinka lengviems pusryčiams ar desertui.


Naudingos sudedamosios dalys:

  • Obuoliai: Šie vaisiai yra puikus vitamino C, skaidulų ir antioksidantų šaltinis, kurie padeda stiprinti imunitetą ir gerina virškinimą.
  • Kiaušiniai suteikia baltymų ir esminių riebalų rūgščių, kurios būtinos ląstelių atstatymui ir bendram organizmo sveikatingumui.
  • Citrinos sultys – praturtina pyragą vitaminu C, kuris stiprina imunitetą, padeda kovoti su infekcijomis.
  • Anyžinis Sambuca likeris suteikia pyragui unikalų skonį, turintį eternatų ir anizino komponentų, kurie gerai veikia virškinimą.
  • Miltai ir cukrus suteikia pagrindines angliavandenių ir kalorijų, kurių reikia energijai, tačiau, kaip ir visi desertai, jų reikėtų vartoti saikingai.


Ingredientai

  • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
  • kieti obuoliai: 2-3 (tiks Granny Smith, Braeburn ar kitokie)
  • kiaušiniai: 2
  • citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto
  • vynuogių sėklų augalinis aliejus: 0,5 stiklinės
  • cukrus: 0,5 stiklinės + 3 valgomųjų šaukštų
  • Sambuca likeris (anyžinio skonio bespalvis likeris): 2 valgomųjų šaukštų
  • kvietiniai aukščiausios rūšies miltai: 1 stiklinės
  • soda: 1 arbatinio šaukštelio su kaupu
  • cukraus pudra: 1 arbatinio šaukštelio


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia pasiruoškite 165 laipsnių (325°F) temperatūros orkaitę.

2. Kepimo indo vidų ištepkite su sviestu ir apiberkite trupučiu miltu. Neprilipusius miltus iškratykite lauk.

3. Tada obuolius nuplaukite, nuskuskite žieveles, supjaustykite skiltelėmis į aštuonias dalis, peilio galiuku išpjaukite sėklalizdžius.

4. Tuomet dubenyje sumaišykite kiaušinius, citrinų sultis, cukrų, aliejų ir likerį.

5. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus bei sodą. Sausą mišinį berkite į skystų ingredientų mišinį. Išmaišius turi gautis ganėtinai skysta bei lipni tešla.

6. Tešlą supilkite į kepimo indą. Obuolių skilteles iki pusės panardinkite į tešlą. Obuolių skiltelės privalo būti glaustai išdėstytos per visą tešlos paviršių.

7. Kepkite valandą. Atvėsinkite iki kambario temperatūros, pabarstykite cukraus pudra ir patiekite!