Mielinės bandelės su cinamonu, graikiniais riešutais ir džiovintais obuoliais
Kategorija: Desertų receptai

Mielinės bandelės su cinamonu, graikiniais riešutais ir džiovintais obuoliais – tai kvapnus ir šiltas patiekalas, kurio saldus skonis ir malonus aromatas užpildys jūsų namus jaukiu ir šventišku nuotaiku. Šios bandelės puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek prie kavos popietei arba kaip užkandis šventiniuose susibūrimuose. Mielinės tešlos ir gardaus įdaro derinys su cinamonu ir riešutais neabejotinai nustebins jūsų skonio receptorius.
Naudingos Sudedamosios Dalys:
Mielės: Mielės padeda tešlai iškilti, tačiau tai taip pat produktas, turintis naudingų probiotikų, kurie prisideda prie geros virškinimo sistemos veiklos.
Margarinas arba sviestas: Šie ingredientai suteikia bandelėms ypatingą švelnumą ir skonį. Sviestas taip pat gali būti geras omega-3 riebalų šaltinis.
Cukrus ir cinamonas: Cukrus suteikia saldumo, o cinamonas – kvapą ir lengvą aštrumą, kuris yra labai naudingas organizmui, nes turi priešuždegiminių savybių ir gerina virškinimą.
Graikiniai riešutai: Graikiniai riešutai yra puikus sveikųjų riebalų ir antioksidantų šaltinis, kurie prisideda prie širdies sveikatos ir bendros kūno gerovės.
Džiovinti obuoliai: Džiovinti obuoliai suteikia saldumo, bet taip pat yra ir maistingų skaidulų bei vitaminų, tokių kaip vitaminas C, šaltinis, padedantis stiprinti imunitetą.
Ingredientai
- miltai: 500 gramų
- pienas: 250 gramų
- šlapios mielės: 25 gramų
- kiaušinių tryniai: 2
- cukrus: 100 gramų
- margarinas: 100 gramų (arba sviestas)
- druska: 5 gramų (1 arbatinio šaukštelio)
- vanilinas
- sviestas: 50 gramų
- cukrus
- cinamonas
- graikiniai riešutai: 1 saujos
- džiovinti obuoliai: 1 saujos
- kiaušinių tryniai: 2
- pienas: 2 šaukštų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia mieles užpilame pora šaukštų pieno (pašildyto iki ~ 38 laipsnių temperatūros) ir įdedame vieną šaukštelį cukraus, paliekame šiltai. Įprastai suputoja per maždaug 10-20 minučių.
2. Tada maišome visus kitus produktus ir minkome tešlą. Tešlą paminkome mažiausiai 15 minučių (galite ir su elektriniu plaktuvu).
3. Suminkius tešlą paliekame pridengę šiltai, kol tešla padvigubėja.
4. Kai jau tešla mūsų paruošta, ją iškočiojame, patepame išlydytu (bet ne karštu!) sviestu (maždaug 50 gramų), ganėtinai gausiai pabarstome cukrumi bei cinamonu, riešutais, ir išmirkytais bei susmulkintais obuoliais.
5. Tuomet suvyniojame bei supjaustome riekelėmis. Vynioti privalu ganėtinai standžiai.
6. Bandeles sudedame į kepimo skardą, patepame kiaušinių trynių plakiniu sumaišytu su pienu.
7. Kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15-20 minučių.
8. Patiekiame ir lepinamės!
Panašūs receptai











