Figų ir migdolų pyragas

Kategorija: Desertų receptai


Figų ir migdolų pyragas

Paskelbė:

Šis Figų ir migdolų pyragas yra puikus pasirinkimas tiems, kurie mėgsta švelnius, saldžius desertus su vaisių ir riešutų aromatais. Figos suteikia pyragui natūralų saldumą, o migdolai prideda papildomo traškumo bei skonio. Tai puikus desertas tiek ypatingoms progoms, tiek paprastai arbatai ar kavos puodeliui.


Naudingos sudedamosios dalys

  • Figos: Figos yra puikus skaidulų, vitaminų ir mineralų šaltinis, ypač kalcio, magnio ir vitaminų A ir K, kurie yra svarbūs kaulų sveikatai ir imuninei sistemai.
  • Migdolai: Migdolai suteikia sveikų riebalų, baltymų ir vitaminų, ypač vitamino E, kuris padeda palaikyti odos sveikatą ir apsaugo nuo senėjimo. Jie taip pat turi daug skaidulų, kurios gerina virškinimą.
  • Kiaušiniai: Kiaušiniai yra baltymų šaltinis, kuris padeda organizmui augti ir atsinaujinti.
  • Sviestas: Sviestas prideda malonaus skonio ir tekstūros pyragui. Jis yra geras šaltinis vitaminų A, D ir E.
  • Cinamonas: Cinamonas ne tik suteikia pyragui kvapą ir skonį, bet ir yra žinomas dėl savo antioksidacinių savybių bei gebėjimo reguliuoti cukraus kiekį kraujyje.


Ingredientai

  • šviežios figos: 4-5
  • migdolai: 1 saujos (nėra būtina)
  • kiaušiniai: 3
  • sviestas: 60 gramų
  • rudas cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
  • migdolų miltai: 1 stiklinės
  • miltai: ketvirtadalio stiklinės
  • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska: žiupsnelio


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia dubenyje sumaišykite sausus ingredientus: migdolų ir paprastus miltus, kepimo miltelius, cukrų, cinamoną bei druską.

2. Kitame dubenyje išplakite kiaušinius, įmaišykite ištirpintą ir atvėsintą sviestą.

3. Supilkite sausuosius ingredientus į kiaušinių plakinį, išmaišykite ir supilkite į apvalią formą.

4. Figas pjaukite perpus arba į keturis griežinėlius ir išdėliokite ant tešlos, šiek tiek įspauskite į tešlą, tarpuose susmaigykite migdolus ir užberkite šiek tiek rudojo cukraus.

5. Kepame orkaitėje įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros maždaug pusvalandį. Skanaus!


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook