Purūs ir sotūs veganiški moliūgų keksiukai su apelsinais

Kategorija: Desertų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai


Purūs ir sotūs veganiški moliūgų keksiukai su apelsinais

Paskelbė:

Šie veganiški moliūgų keksiukai su apelsinais yra tobulas rudens desertas ar užkandis! Jie yra ne tik purūs ir sotūs, bet ir pilni vitaminų bei skonių. Moliūgų tyrė suteikia keksiukams minkštumą, o apelsinų žievelė ir sultys prideda gaivumo. Puikiai tinka prie arbatos ar kavos!


Nauda sveikatai:


  • Moliūgai yra turtingi vitaminais A, C, K ir kalciu, kurie padeda stiprinti imunitetą ir gerina odos būklę.
  • Linų sėmenys suteikia būtinų omega-3 riebalų rūgščių ir skaidulų, kurios palaiko virškinimą.
  • Citrusai (apelsinai ir citrinos) yra puikus C vitamino šaltinis, kuris gerina imunitetą ir padeda organizmui kovoti su uždegimais.
  • Avižiniai dribsniai ir speltos miltai turi daug skaidulų, kurios padeda palaikyti virškinimo sistemą.


Ingredientai

Keksiukams:
  • moliūgų tyrė: 250 gramų - 1,5 stiklinės (naudoju sviestinį moliūgą)
  • apelsino sultys ir žievelė: iš 1 vnt.
  • rapsų aliejus: trečdalio stiklinės (45 gramų)
  • migdolų pienas: 0,5 stiklinės (56 gramų)
  • speltos miltai: 1 stiklinės (136 gramų)
  • avižiniai dribsniai: 0,5 stiklinės (42 gramų)
  • linų sėmenų kiaušiniai: 1
  • Demerara cukrus: 0,5 stiklinės (95 gramų)
  • citrinos sultys: 2 valgomųjų šaukštų
  • kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
  • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
  • cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
  • imbiero milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
Papuošimui:
  • juodo šokolado gabaliukai
  • goji sėklos
  • kokosų drožlės
  • apelsino skiltelės
  • aguonos


Recepto paruošimas

1. Moliūgų tyrė: Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Pusę moliūgo supjaustome į dvi dalis, išimame sėklas, bet nenulupame.

2. Kepame orkaitėje maždaug 60 minučių. Atvėsusį sutriname.

3. Keksiukai: Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.

4. Maltus linų sėmenis sumaišome su 3 valgomaisiais šaukštais vandens. Palaikome šaldytuve maždaug 15 minučių.

5. Nutarkuojame apelsino žievelę, išspaudžiame apelsino sultis ir citrinos sultis. Supilame į dubenį su moliūgo tyre ir viską sumaišome.

6. Į tą patį dubenį suberiame cukrų, vanilę, supilame aliejų ir pieną. Viską sumaišome.

7. Avižinius dribsnius sumalame su maisto trintuvu. Juos suberiame į dubenį, taip pat speltos miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir imbierą. Išmaišome.

8. Miltų masę per kelis kartus suberiame į moliūgų tyrės masę. Ant viršaus sudėliojame šokolado gabaliukus, apelsino skilteles, kokosą ir aguonas (goji sėklas uždedame po kepimo).

9. Paskirstome tešlą kepimo formelėse ir kepame maždaug 20-25 minutes. Lepinamės!

Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook