Graikinių riešutų ir obuolių pyragas
Kategorija: Desertai
Norisi saldaus deserto prie mėgstamos arbatos arba kavos puodelio? Pamėginkite šį pyragą!
1. Iš pradžių obuolius sutarkuojame stambia tarka, suberiame cukrų, vanilinį cukrų ir susmulkintus riešutus.
2. Tuomet dedame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir išlyginame.
3. Atskiriame kiaušinių baltymus nuo trynių.
4. Patarimas: Žemiau esančiame video galite matyti kaip lengvai atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų, neturėdami specialaus tam skirto įrankio.
5. Kiaušinių baltymus išplakame su žiupsneliu druskos. Plakame kiaušinių trynius maždaug 1-2 minutes, suberiame cukrų ir plakame dar maždaug 1-2 minutes.
6. Palaipsniui įmaišome miltus su kepimo milteliais, tuomet švelniai įmaišome baltymus.
7. Tešlą išklojame ant kepimo skardoje išklotos masės. Išlyginame.
8. Kepame maždaug 15 minučių iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
9. Po to atsargiai apverčiame kepimo skardą su paruoštu pyragu ant švaraus rankšluosčio. Greitai nuimame kepimo popierių ir rankšluosčiu susukame į ritinį. Galite ir be rankšluosčio, jeigu nedega pirštai. Skanaus!
Ingredientai
- Tešlai:
- kiaušiniai: 4
- miltai: 4 šaukštų
- cukrus: 4 šaukštų
- kepimo milteliai: 0,5 šaukštelio
- Įdarui:
- obuoliai: 4
- cukrus: 2 šaukštų
- vanilinis cukrus: 1 šaukštelio
- graikiniai riešutai: 100 gramų (galima keisti kitais)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių obuolius sutarkuojame stambia tarka, suberiame cukrų, vanilinį cukrų ir susmulkintus riešutus.
2. Tuomet dedame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir išlyginame.
3. Atskiriame kiaušinių baltymus nuo trynių.
4. Patarimas: Žemiau esančiame video galite matyti kaip lengvai atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų, neturėdami specialaus tam skirto įrankio.
5. Kiaušinių baltymus išplakame su žiupsneliu druskos. Plakame kiaušinių trynius maždaug 1-2 minutes, suberiame cukrų ir plakame dar maždaug 1-2 minutes.
6. Palaipsniui įmaišome miltus su kepimo milteliais, tuomet švelniai įmaišome baltymus.
7. Tešlą išklojame ant kepimo skardoje išklotos masės. Išlyginame.
8. Kepame maždaug 15 minučių iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
9. Po to atsargiai apverčiame kepimo skardą su paruoštu pyragu ant švaraus rankšluosčio. Greitai nuimame kepimo popierių ir rankšluosčiu susukame į ritinį. Galite ir be rankšluosčio, jeigu nedega pirštai. Skanaus!
Raktažodžiai:
kiausiniai, miltai, cukrus, kepimo milteliai, pyragas, riesutai, graikiniai riesutai, vanilinis cukrus
Šokoladinis tiramisų tortas
Morengai su sviestiniu kremu
Šokoladinis tortas su traškiu "praline" sluoksniu
Tėčio gimtadienio tortas arba šokoladinis tortas su traškiu "Praline" sluoksniu
Karališkas obuolių pyragas
Citrininis pyragas
Varškės apkepas
Keto varškės apkepas
Purūs amerikietiški blyneliai su bananais pagal Oliverį
Unikalus sūrio pyragas: receptas iš Japonijos, kur jis kepamas kasdien!
Šokoladinis Kuršėnų vyniotinis su maskarpone kitaip
KREMINIS VARŠKĖS PYRAGAS
Alkava - aguoninis tortas su morengais
Graikiškų riešutų tortas su vyšniomis
Šakotis arba kaip namų sąlygomis išsikepti šakotį
Braškių ir rabarbarų pyragas su morengu ir migdolais
Purūs japoniški suflė blyneliai, gaminti su kvietiniais miltais ir pienu
Draugystės pyragas su varške ir uogiene
Orinukai (arba morengai)
Migdolinis tortas su Daim šokoladu
Pats puriausias tobulas mokyklins varškės apkepas
KAKAVINIAI VAFLIAI (ARBA VAFLINIAI BLYNAI SU CINKELIU...)
VARŠKĖS APKEPAS "TORTINO DI RICOTTA"
Kokosiniai sausainiai