Natūraliai saldus šokoladinis pudingas

Kategorija: Desertų receptai


Natūraliai saldus šokoladinis pudingas

Paskelbė:

Šis šokoladinis pudingas yra ne tik natūraliai saldus, bet ir be pridėtinio cukraus! Pagrindinė šio deserto sudedamoji dalis – labai pernokę persimonai, kurie suteikia nepaprastą saldumą, o kakava prideda šokoladinio skonio. Tai puikus pasirinkimas tiems, kurie nori mėgautis sveiku, saldžiu desertu, nesukeldami cukraus šuolių.



Kodėl šis pudingas yra naudingas sveikatai?


  • Persimonai – Tai puikus skaidulų, vitaminų A, C ir E šaltinis. Persimonai padeda gerinti virškinimą, stiprina imunitetą ir skatina sveiką odos būklę. Be to, jie yra natūraliai saldūs, todėl nereikia pridėti cukraus.

  • Kakava – Kakava ne tik suteikia šokoladinį skonį, bet ir turi daug antioksidantų, kurie padeda kovoti su uždegimais ir mažina širdies ligų riziką. Kakava taip pat gerina nuotaiką ir gali pagerinti smegenų veiklą.


Ingredientai

  • Persimonai: 2 vnt. (labai pernokę)
  • Kakava: 2 arb. š.


Recepto paruošimas

1. Labai stipriai sunokiusius persimonus nulupti ir supjaustyti gabaliukais.

2. Pjaustytus persinomus sudėti į kokteilinę ar maisto smulkintuvą.

3. Prie persimonu suberti kakavą.

4. Viską sutrinti iki piurė konsistencijos.

5. Trintą masę supilti į nedidelį indą.

6. Indą uždengti folijos lakštu ir perkelti parai į šaldytuvą.

7. Kitą dieną pudingą perkelti į lėkštę, galima apibarstyti kakaka papildomai ir pagardinti riešutais.