Drėgnas cukinijų meduolis su medumi ir cinamonu
Kategorija: Desertų receptai
Šis cukinijų meduolis su medumi ir cinamonu – puikus pasirinkimas, jei norite sujungti sveikus ir skanius ingredientus į vieną gardų kepinį. Cukinijos suteikia pyragui drėgnumo, o medus ir cinamonas priduoda malonaus saldumo ir šiltų aromatų, idealūs rudens sezonui. Tai lengvas ir sveikesnis alternatyvus pasirinkimas tradiciniams desertams, kuriame mažiau cukraus, tačiau daug naudingų medžiagų.
Nauda sveikatai
- Cukinijos – puikus skaidulų, vitaminų A ir C šaltinis, padedantis gerinti virškinimą ir stiprinti odą.
- Medus – natūralus saldiklis, kuris turi antibakterinių savybių ir prisideda prie organizmo atsparumo.
- Cinamonas – turi antioksidacinių savybių ir gali padėti reguliuoti kraujo cukraus lygį.
- Muskatas – natūralus prieskonis, kuris padeda mažinti uždegimus ir gerina virškinimą.
Ingredientai
- cukinijos: 300 gramų
- miltai: 280 gramų
- kiaušiniai: 2
- saulėgrąžų aliejus: 160 mililitrų
- medus: 200 gramų
- kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
- cinamonas: 2 arbatinių šaukštelių
- vanilinis cukrus: 2 arbatinių šaukštelių
- muskatas: 1 arbatinio šaukštelio
- druska: žiupsnelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia kiaušinius, aliejų bei medų sumaišome tarpusavyje.
2. Tada beriame miltus sumaišytus su kepimo milteliais bei cinamonu.
3. Po to įmaišome burokine tarka sutarkuotą cukiniją.
4. Kepame iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 50 minučių.
5. Patiekiame su mėgstamu kavos ar arbatos puodeliu ir lepinamės!
Panašūs receptai
Sausainiai: Medaus voveraitės
Pynė su cinamonu - estiškas kringelis
Japoniškas obuolių - aguonų pyragas be miltų
Bruknių ir kriaušių uogienė
Veganiški avižiniai sausainiai be riebalų, be cukraus ir be glitimo
Moliūginis sūrio tortas su maskarpone ir kremine varške
Prancūziškas rabarbarų pyragas
Kalėdinis Pyragas - Meduolis su grietine, kardamonu, gvazdikėliais ir cinamonu
Kepti bananai su medumi
Džiovinti vaisiai: Obuolių, kriaušių ir spanguolių juostelės
Bolivinės balandos rudasis pyragas (be glitimo)
Prancūziška obuolių tarta