Kalėdiniai sausainiai - tirpstantys seniai besmegeniai
Kategorija: Desertų receptai

Kalėdiniai sausainiai „Tirpstantys seniai besmegeniai“ – tai puikus pasirinkimas šventiniam stalui. Šie sausainiai ne tik puikiai atrodys, bet ir suteiks jūsų šventei ypatingos šilumos. Minkšti, kvapnūs, šiek tiek šokoladiniai ir su meduolių prieskoniais – jie tikrai taps tikru skanėstu tiek vaikams, tiek suaugusiems. Šie sausainiai puikiai tiks tiek kaip dovana, tiek kaip užkandis prie šventinės arbatos.
Kodėl šie sausainiai naudingi sveikatai?
- Medus – natūralus saldiklis, kuris suteikia saldumo be perteklinio cukraus. Be to, jis turi antibakterinių savybių ir yra geras antioksidantų šaltinis.
- Kakava – puikus flavonoidų šaltinis, kurie padeda stiprinti širdies sveikatą ir turi priešuždegiminių savybių.
- Kiaušiniai – yra puikus baltymų ir vitaminų A, D, E šaltinis, kurie naudingi odai, imunitetui ir bendram kūno sveikumui.
- Meduolių prieskoniai – suteikia šiems sausainiams šventinį kvapą ir skonį. Tai mėgstami žiemos prieskoniai, turintys šildančių ir virškinimą gerinančių savybių.
Ingredientai
- miltų: 650 gramų
- kiaušinių: 3
- miltelinio cukraus: 130 gramų
- sviesto: 150 gramų
- medaus: 180 gramų
- meduolių prieskonių: 1-1,5 valgomojo šaukšto
- kakavos: 1-1,5 valgomojo šaukšto
- kepimo miltelių: 1-1,5 valgomojo šaukšto
- kiaušinių baltymai: 1
- miltelinio cukraus: 150 gramų
- citrinos sulčių: 1 valgomojo šaukšto
- zefyrų: 1 pakelio
- išlydyto šokolado: 100 gramų
- desertinio glajaus pieštuko (raudonos spalvos)
Recepto paruošimas
1. Tešlos gamyba: Viename puode išlydome sviestą, medų, kakavą bei meduolių prieskonius.
2. Masei pravėsus, supilame miltelinį cukrų ir sumaišome.
3. Tada persijojame miltus su kepimo milteliais ir supilame atvėsusią medaus, sviesto, prieskonių masę.
4. Po to įmušame kiaušinius, tešlą gerai išminkome ir, suformavę rutulį, maždaug 15 minučių palaikome šaldytuve.
5. Paskui iškočiojame norimo storumo tešlą, išpjaustome skritulio formos sausainius, kepame įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol iškepa.
6. Glajaus gamyba: Kiaušinio baltymą suplakame iki putų, supilame citrinų sultis ir miltelinį cukrų, viską išplakame iki standžios masės.
7. Per tą laiką, kol sausainiai kepa ir vėsta, laikome glajų sandariai uždengę, kad nepatektų oro, šaldytuve.
8. Sausainių papuošimas: Susipjaustome zefyrus perpus.
9. Tada sausainių pagrindą padengiame baltymo glajumi ir prilipdome zefyrą.
10. Baltam glajui jau išdžiūvus, nupiešiame akis bei rankas, raudonu glajaus pieštuku nupiešiame šypseną. Skanaus!
Panašūs receptai











