Kalėdiniai sausainiai su čili pipirais ir šokoladiniu glajumi

Kategorija: Desertų receptai


Kalėdiniai sausainiai su čili pipirais ir šokoladiniu glajumi

Paskelbė:

Kalėdiniai sausainiai su čili pipirais ir šokoladiniu glajumi – tai unikalus ir šventiškai drąsus pasirinkimas, sujungiantis saldumą ir švelnų pikantiškumą. Šie sausainiai ne tik žavi išskirtiniu skoniu, bet ir yra tikra stalo puošmena, puikiai tinkanti šventinėms vaišėms ar dovanojimui artimiesiems.


Nauda sveikatai ir sudedamųjų dalių privalumai

  • Imbieras ir gvazdikėliai turi priešuždegiminių savybių, stiprina imuninę sistemą bei gerina virškinimą.
  • Maltas čili pipiras suteikia pikantiškumo, kuris suaktyvina medžiagų apykaitą ir gerina kraujotaką.
  • Juodasis šokoladas yra turtingas antioksidantais, mažina streso lygį ir stiprina širdies sveikatą.
  • Migdolai suteikia baltymų, sveikųjų riebalų ir vitaminų E, kurie prisideda prie odos ir plaukų sveikatos.


Ingredientai

Sausainiams:
  • sviestas: 115 gramų
  • rudas cukrus: 115 gramų
  • kiaušiniai: 1 (išplakto)
  • cukraus sirupas: 115 gramų
  • miltai: 400 gramų
  • kepimo milteliai: 3 arbatinių šaukštelių
  • druska: 1 šaukštelio
  • maltas imbieras: 5 mililitrų (arba 1 arbatinio šaukštelio)
  • malti gvazdikėliai: 2,5 mililitro (arba 0,5 arbatinio šaukštelio)
  • malti čili pipirai: 1,5 mililitro (arba ketvirtadalio arbatinio šaukštelio)
Glajui:
  • cukraus pudra: 50 gramų
  • vanduo: 75 mililitrų
  • juodas šokoladas: 225 gramų
  • skaldyti migdolai


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia sviestą bei cukrų ištriname iki vientisos masės.

2. Tada sudedame kiaušinį ir cukraus sirupą.

3. Suberiame persijotus miltus, druską, kepimo miltelius, imbierą, gvazdikėlius bei pipirus. Tešlą išminkome iki vientisos masės.

4. Išminkytą tešlą susukame į maistinę plėvelę ir atvėsiname šaldytuve maždaug pusvalandį.

5. Po to orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros, kepimo skardą ištiesiame su kepimo popieriumi.

6. Formuojame sausainius ir kepame maždaug 10 minučių.

7. Iškepusius sausainius maždaug 5 minutes vėsiname kepimo skardoje, po to perkeliame ant grotelių, kad pilnai atvėstų.

8. Šokoladinis glajus: Per tą laiką, kol sausainiai vėsta, pasiruošiame šokoladinį glajų. Vandenį bei cukrų pašildome, kol cukrus ištirpsta.

9. Masei užvirus, pakaitiname maždaug 60 sekundžių arba kol pradeda formuotis sirupas.

10. Tada masę atvėsiname keletą minučių bei sudedame šokoladą. Maišome kol šokoladas ištirpsta, iki vientisos masės.

1. Atvėsusius sausainius aptepame šokoladu ir apibarstome riešutais.

12. Leidžiame šokoladui sustingti ir lepinamės!