Graikiški migdoliniai sausainiai "Amygdalota"
Kategorija: Desertų receptai
Graikiški migdoliniai sausainiai "Amygdalota" – tai klasikiniai graikiški sausainiai, puikiai tinkantys prie kavos ar arbatos. Šie sausainiai, pagaminti iš migdolų, cukraus ir baltymų, yra be glitimo, todėl tinka ir žmonėms, laikantiems be glitimo dietos. Jų skonis yra švelnus, migdolų aromatingas, o tekstūra – trapūs ir lengvi.
Kodėl šis receptas puikiai tiks jūsų sveikatai:
- Migdolai yra labai naudingas sveikatai ingredientas. Jie gausūs mononesočiųjų riebalų, kurie palaiko širdies sveikatą ir padeda reguliuoti cholesterolio kiekį kraujyje.
- Migdoluose taip pat yra baltymų, kurie padeda augti raumenims, ir vitaminų E ir B grupės, kurie stiprina imunitetą ir gerina odos būklę.
- Be glitimo pagaminti sausainiai yra puikus pasirinkimas žmonėms, turintiems glitimo netoleravimą ar celiakiją.
Ingredientai
- migdolų miltai: 3 puodelių
- granuliuotas cukrus: trijų ketvirtadalio puodelio (galite naudoti klevų sirupą)
- apelsinų žievelė: 1 valgomojo šaukšto
- druska: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
- kiaušinių baltymai: 3
- supjaustyti migdolai: 1 puodelio
Recepto paruošimas
1. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
2. Tada sumaišome migdolų miltus, cukrų, apelsinų žieveles ir druską dideliame dubenyje.
3. Kiaušinių baltymus išplakame ir sumaišome su pasiruoštu mišiniu. Tešla turėtų gautis minkšta, bet ne skysta.
4. Tuomet supjaustome migdolus peiliu.
5. Iš tešlos formuojame rutuliukus, juos apvoliojame migdoluose ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
6. Kepame maždaug 13-15 minučių arba tol, kol sausainiai tampa šviesiai auksinės rudos spalvos.
7. Išėmę iš orkaitės paliekame maždaug 10 minučių atvėsti, tuomet perdedame ant grotelių ir leidžiame visiškai atvėsti. Skanaujame!